N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Ocak 21, 2013

Kanopi Yatak Modelleri

Kanopi yataklar bir çok evde tercih edilmiyor olsa da, onların yatak odasına çok farklı bir hava verdiğini düşünüyorum. Özellikle yatak odası konseptine uygun yapılan kanopilerin, yatak odasına daha sofistike ve romantik bir hava kattığına inanıyorum.

Joseph Walsh

Ocak 20, 2013

Şık Avize ve Abajur Modelleri


Lucas Maassen
 

2013 Nevresim Takımları

Evim benim hayatımın en özel yeri. Yatak odam ise, her sabah hayata kucak açtığım, günün negatif enerjisini, üzüntülerini tamamen atarak yenilendiğim o büyülü mekan. Bir çoğumuzun aksine, ben en çok yatak odama özenmeyi seviyorum. Yatağım, perdelerim, halım, nevresimlerim hepsi de benim daha pozitif bir enerjiyle güne merhaba dememe katkı sağlıyor. 
Ralph Lauren

Blog Yazarı Takipçilerimden Rica



Ocak 19, 2013

2013 Sevgililer Günü

Hayatımızın anlamı, canımız, her şeyimiz eşimiz, sevgilimiz, sevdiceğimiz... O çok özel kişiyle birbirimize olan aşkımızı kutlayacağımız o özel günlerden birisi, Sevgililer Günü yaklaşıyor.

Aşk'ın ifadesi belirli günlere sığmaz elbet, her an her saniye göstermek, hissettirmek ve paylaşmak gerekir. Ancak paylaştıkça çoğalır ve çığ gibi olur sevgiler çünkü. Yine de bu günü, özel bir şekilde kutlamamıza engel yok. O'na olan aşkınızın ve sevginizin özenle gösterildiği güzel bir zaman nede olsa.  


9. IMOB İstanbul Mobilya Fuarı

Eveeeet yine bir Fuar haberi. Mobilya, dekorasyon, ev tekstili üzerine ve kesinlikle ziyaret edilmesi gereken bir fuar. IMOB bu sene 9. kez düzenleniyor. Türkiye'nin alanında en büyük, dünyanın en çok ziyaret edilen ihtisas fuarlarından bir tanesi. Bu sene yaklaşık 300 tane katılımcının 1000 den fazla marka ürününün sergileneceği bilgisini veriyor fuar organizatörü firma. 100,000 den fazla da ziyaretçi bekleniyormuş. Bizim de gitmemiz elzem, şimdiden en az 1,5-2 günlük bir program yapmak lazım. Bakalım üretici firmalarımız bizler için neler hazırlamışlar. 

Fuar 29 Ocak - 2 Şubat tarihleri arasında CNR Expo'da gerçekleşecek. Ulaşım Tüyap'la kıyaslandığında oldukça kolay. Fuar davetiyelerinizi Online Bilet linkinden temin edebilirsiniz. 




Laura Ashley 2013 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu

Laura Ashley benim çok severek takip ettiğim markalardan bir tanesi. Her sezon hazırladıkları kaliteli ve özgün tasarımlarıyla  modaya yön verdiklerini düşünüyorum. Ev tekstili, mobilya ve hazır giyim markası olan Laura Ashley yaklaşık 60 yıllık geçmişe sahip bir İngiliz markası. Haliyle buram buram İngiliz tarzı kokuyor. 

2013 İlkbahar Yaz Koleksiyonları da kısa bir süre önce görücüye çıktı. Ev tekstili ürün kataloğuna ulaşmak için  Laura Ashley SS13 . Çok hacimli bir dosya olduğu için sadece bazı resimleri bloğumda paylaşabiliyorum.    



Ocak 18, 2013

2013 Kapı Fuarı

Kapılar, her evin olmazsa olmaz aksesuarlarından bir tanesi. Mahremiyet, güvenlik, iklim şartları... daha bir çok konu sebebiyle her zaman evimizin en önemli parçalarından biri olmaya da devam edecek. 

Teknoloji ilerledikçe kapı modelleri ve kullanımları da oldukça değişiyor. Panel kapılar, MDF'ler, ahşaplar, çelikler... bunlar bir dönem seçim yaparken oldukça sıkça kullandığımız alternatiflerdi. Şu an ise üretildiği materyalinden çok fonksiyonelliği ön plana çıkmaya başladı diyebiliriz. Kapılarımız ne kadar akıllı? Artık buna dikkat etmeye başladık. 
Amy Vermillion

Ocak 17, 2013

Bebek Odası

'Evimizde çocuklarımız da var; madem Evimiçinherşey, Çocuk ve Bebek odaları da olsun' diyen arkadaşlarım!!! Onlar elbette bizim en kıymetlimiz, en değerlimiz. Onları düşünmeden olur mu hiç diyorum ve sizlerle paylaşmak istiyorum. 


Ocak 16, 2013

Aşk'ın Rengi

Kalp atışlarını ve kan basıncını hızlandırır, heyecan ve enerji verir, canlandırır. Aşk'ın, ihtirasın ve dinamizmin, sevgiliye verilen güllerin rengidir. Renklerin dünyasında en sıcak renk olarak betimlenir. Kişinin içindeki enerjiyi açığa çıkarmakta oldukça etkilidir. Hangi renk mi? Elbette Kırmızı...  

Ocak 13, 2013

Dekoratif Eşyalar: Hayvanlar Alemi

Çocukluğumdan bu yana hayvanları çok seviyorum. Neredeyse hayatımın her döneminde bir evcil hayvanım olmuştur, kedim, köpeğim, kaplumbağam, balıklarım. Ayrıca, sadece çiftliğe gittiğim zamanlarda görme şansım olsa da, sevgili dedeciğim tarafından hediye edilen kuzucuklarım, tavşanlarım, taylarım... hepsinin de özel bir yeri vardır hayatımda. Sanırım çocukluğumda başlayan bu sevgi, evimi dekore ederken de beni yönlendiriyor ve hayvan figürlü dekoratif eşyalara yöneliyorum sürekli.

French Countryside - Joss and Main

Küçük Evler İçin Yaratıcı Çözümler

Hepimiz çok büyük evlerde yaşamıyoruz. Oturduğumuz apartman dairelerinde veya müstakil evlerde, zevkimize ve yaşantımıza uygun bir yaşam alanı yaratmak hepimizin amacı olsa gerek. Ne de olsa burası bizim evimiz ve hayatımızın en önemli alanı. 

Küçük bir evde oturuyor da olsak, akıllı çözümlerle, evin her santimetre karesinden faydalanıp kendimize kocaman bir alan yaratmak mümkün. Bakın küçük evleri olduğundan daha büyük nasıl gösterebilir ve maksimum düzeyde nasıl kullanabiliriz, bir göz atalım.

Ocak 12, 2013

Ev Dekorasyon Trendleri 2013

Dünyanın bir çok ülkesinde her yıl düzenlenen fuar ve organizasyonlarda, bir sonraki sene nelerin revaçta olacağı, hangi ürün ve renklerin daha çok kullanılacağı konularında ipuçları verilir. Bu ipuçları ve değerlendirmeler sonucunda, üretici firmalar, bu bilgilerden yola çıkarak ürünlerine, koleksiyonlarına şekil verirler.
Home Stories A to Z

Yağmur Yağıyor, Seller Akıyor

Kar bitti bu kez yağmur başladı. İstanbul'da 2 gündür sağanak yağış var. O kadar şiddetli ki, gerek olmadıkça dışarı çıkmak  akıllıca değil. En güzeli Arap Kızı olup camdan dışarıyı seyretmek. 

Bu arada, günün anlam ve önemine uygun bir konu seçtim. Bu yağmurlu günlerde, bize kol kanat geren değerli şemsiyelerimizi en şık nasıl muhafaza ederiz konusunda fikirlerimizi paylaşalım istedim.  

Tea Time: Çay Saati

Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır da, bir fincan çayın da bir ömürlük hikayesi vardır. Benim gibi günde 3 öğün bardak bardak çay tüketen tiryakiler için elbette.

Dünyada sudan sonra en çok tüketilen içecek olarak 2.sırada geliyor çay. Ülkeye göre çayı demleme, servis etme ve içme kültürü de oldukça değişiklikler gösteriyor. Benim evimde, son bardak çayın son yudumu bitene kadar çaydanlığım ateşin üzerinden inmez mesela. Sıcak sıcak servis yaparım, ince belli bardakta veya fincanda biraz beklettikten sonra çok soğumadan keyifle içerim.

Çay keyfimi doruk noktasına çıkarmak için olmazsa olmazım, en güzel şekilde, çayın hak ettiği biçimde servis edilmesidir. 



Ocak 11, 2013

Merdiven Altı Çözümleri

Dubleks bir evde oturmak oldukça keyiflidir. Bir katında tamamen size özel yatak odaları, diğer katında da misafirlerinizi ağırladığınız salon ve misafir yatak odası, lezzetli yemekler pişirdiğiniz mutfağınız, eğer eviniz genişse hobi odanız vs olur. Dubleks evin en güzel tarafı da, eve ihtişam katan merdivenleridir. 

Merdivenler çok şık ve zengin bir hava veriyor olsa da, iyi bir şekilde değerlendirilmedikleri zaman, özellikle küçük evler için fazla yer kaplayan atıl alan konumuna geçebilirler. Merdiven altlarını akıllı çözümlerle verimli hale getirmek aslında çok zor ve masraflı bir işlem değil. Yeter ki, evimize ve merdivenimize en uygun dekoratif çözümü yaratalım. Doğru seçimlerle bu alanı, evin en çok sevilen ve en verimli kullanılan alanı yapmak mümkün. Nasıl mı?  



Ocak 10, 2013

Ayna Ayna Söyle Bana

Var mı daha güzeli benden başka bu dünyada?

En çok kullandığımız objelerden biridir aynalar. Eve ilk girdiğimizde, evden çıkarken, uyandığımızda, dişlerimizi fırçalarken, özellikle makyaj yaparken ve tazelerken, neredeyse günün her anında aksimizi görmek isteriz karşıdan, aynaya bakarız. 

Evin bir çok yerinde aynalara ihtiyaç duyarız. Amaçları her ne kadar görüntümüz hakkında bize fikir vermek olsa da, dekoratif olanlar çok makbuldür. Evimizin vazgeçilmez parçalarıdır onlar ve ihtişamla seyrederler bizi ve etrafta olup bitenleri.

Son zamanlarda bu duvara yapıştırılan modeller çok moda oldu. Dekoratif ayna adı altında oldukça rağbet görüyor olsa da, sanırım benim tarzıma çok uygun değiller. 2013 yılı ayna modelleri mağazalarda yerlerini almaya başladı bile. Bunların arasından benim beğendiklerim hangisi, sizinle paylaşmak istedim. 

Arterios Lisa Ruby

Ocak 09, 2013

Evlilik Fuarı 2013

Evlilik hazırlığında olanlar için güzel bir haberim var. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Evlilik Hazırlıkları Fuarı bu yıl da yine Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak. Fuar 11-13 Ocak tarihleri arasında gezilebilir. Ücretsiz Fuar Davetiyenizi Evlilik Fuarı web sitesinden temin edebilirsiniz.

Fuarın Sloganı çok hoşuma gidiyor. İçinde Aşk Olan Fuar... Çok isabetli olmuş gerçekten. 

Beyaz eşya, mobilya, mutfak gereçleri ve benzeri bir çok firmanın da fuarda standları var. Ayrıca Fuar organizatörü firma yeni evlenecekler için bir de hediye hazırlamış. İnternetten üye olan her gelin adayına Gelin Ajandası hediye ediyorlar. İlgilenenlere AŞK la duyurulur... 




Country Tarzı Ev Dekorasyonu

Konforlu, rahat, sıcak ve samimi, pastel veya toprak renklerinin hakim olduğu, yumuşak detaylara sahip mobilyalarla döşenmiş bir ortam sizi daha çok keyiflendiriyor ise, tarzınız büyük olasılıkla Country dir.

Bir çoğumuzun bildiğinin aksine, Country tarzı dekorasyon koyu renklerden meydana gelmez. Daha çok pastel ve toprak renklerinin hakim olduğu ve ayrıca içine doğada bulunan renklerin estiği bir tarzdır. Country tarzı ile evinizi sade ama şık, basit ama oldukça konforlu, pastel fakat rengarenk bir yaşam alanına çevirmeniz oldukça kolay. Bunun için püf noktaları bilmek yeterli. 

Ocak 08, 2013

2013 : Yapılacaklar Listesi

2013 Hayatımıza gireli bugün 8 gün oldu. O bize, biz ona alışma hazırlıklarına devam ediyoruz. 2013 hedeflerimiz de artık yavaş yavaş son şeklini almaya başladı. Önce düşün, planla ve sonra harekete geç...

Her 31 Aralık'ta; yıl içinde yaşadığım güzellikleri kalbimin en özel yerine koyup, yaşadığım kötü anları olumsuzlukları bir daha hatırlamamak üzere eski yılla birlikte uğurluyorum. Bu yıl da aynısını yapıp 1 Ocak sabahı yeniden başladım ve kucak açtım umutlu ve mutlu bir yıla. Kendim, ailem ve evim için bu yıl çok güzel planlarım var. Evim her zaman sıcacık ve sevgi doludur, eminim herkes bu duyguyu kendi evi için hissediyordur. Bu sene de ufak yeniliklerle, değişimlerle evime ve hayatımıza renk katmayı hedefliyorum. 

Neler mi var bu yıl ki hedeflerim arasında?

Ev Arkadaşlarımız İçin Eğlenceli Koltuk

Koltuklarla ilgili bir yazı paylaşmak istemiştim aslında bugün sizlerle. Ama arkadaşımın gönderdiği bu şekerleri görünce dayanamadım sayfamda yer vermek istedim. 

Hem minik arkadaşlarımız hem de bizim için oldukça fonksiyonel görünüyor ne dersiniz? Min n Mun tarafından tasarlanmış bu koltukta, minik arkadaşlarımızın hem oyun hem de uyku alanları onlara özel tasarlanmış.




Sizce de çok şirin değiller mi? Ne dersiniz? 

Kaynak: http://freshome.com

Ocak 07, 2013

Sıcacık Battaniyeler

İstanbul yine kara uyandı bugün. Dışarı çıkmak ne mümkün, özellikle de şehir merkezine çok yakın değilseniz. Bu havalarda hep sıcacık kahvemle şömine karşısında keyif yapmak isterim. Güzel bir DVD seçip, dizlerime de diz battaniyemi örtüp 1-2 saat kendimi şımartmak harika olabilir. 

Diz Battaniyeleri benim favorilerimden. Bazen şal olarak, bazen de kısa uykularda üzerinize almak için ideal. Fazla ağır olmaması ve aynı zamanda koltukların üzerinde dekoratif bir şekilde muhafaza edilebilmesi de kullanımda kolaylık sağlıyor bence. 
Çok çeşitli materyalden battaniyeler var ben sanırım biraz örgü olanlara daha çok düşkünüm. 

Tablo Gibi Duvar Kağıtları




Ocak 05, 2013

Çatı Katı Dekorasyon Fikirleri

Çatı Katlarını çocukluğumdan beri çok severim. Çocukluğumuzda evin bu bölümü, kullanılmayan eski eşyaların veya fazlalıkların depolandığı bir kiler, ya da biz çocuklar için saklambaç oynarken saklanılacak en güzel mekanlar olarak kullanılırdı. Son yıllardaysa metrekaresi ne olursa olsun Çatı Katları, evin  çok keyifle ve zevkle yaşanan en güzel mekanlarından biri haline geldi. Peki Çatı Katınızın nasıl daha konforlu ve kullanışlı olmasını sağlaya bilirsiniz? Gelin bir kaç püf noktayı birlikte değerlendirelim:    


Ev Tekstili 2013-2014 Trendleri : Being

Dünyanın en büyük Ev Tekstili Fuarı Heimtextil 9-12 Ocak tarihleri arasında Almanya'nın Frankfurt şehrinde gerçekleştirilecek. Bir süredir beklenen 2013-2014 döneminin Ev Tekstili trendleri ise bir süre önce açıklandı. Fransa, Almanya, Hollanda, Amerika, Japonya ve Brezilya'daki üyeleri tarafından uluslararası bir platformda belirlenen trendlerin 2013-2014 yılı teması BEING, yani Varoluş.

4 farklı guruba ayrılan tema; THE HISTORIAN, THE ECCENTRIC, THE INVENTOR ve THE GEOLOGIST olarak tanımlanıyor.  


The Historian : Geçmişin hazinelerini, değerlerini tekrar gün ışığına çıkararak modern hayata uyarlıyor. Özenle yapılmış el işçiliği, hem asaleti hem de aristokrasiyi çağrıştırıyor. Zamanın izlerini taşıyan parlak yüzeylere, süslü işlemelere, el işi dantellere oldukça fazla yer verilmiş.    
Biz Kimiz, Nasıl Yaşıyoruz? : The Historian, kalitenin geçmişin asaletiyle birlikte harmanlanarak sunulan konforlu bir hayatı sevenlerin tercih edeceği bir tarz. Teknoloji çağında doğmuş ve büyümüş olmasına rağmen, eski zamanlardaki yaşamların ihtişamını güncel hayata uyarlamayı seven, fabrikasyon ürünlerden ziyade özenle yapılmış, el işçiliğinin ön plana çıktığı ürünleri sevenler için ideal.       

The Eccentric: Kelimeden de anlayacağımız, üzere uçuk ve alışılmadık çizgiler hakim. Bir avcı ve koleksiyoncu; seçiciliği ön plana çıkan, farklı ve eşsiz olanın bulunmasını hedefler. Frapan, gösterişli konseptlerin birleşimi, dekoratif ögelerin yoğun ve zamansız bir şekilde kullanımı.  
Özel ve tek olma tutkusuyla yaratılmış, sanatın ve el sanatlarının dekoratif ve gösterişli bir şekilde kullanılmasıyla meydana gelmiş frapanlık. Ürünlerde folklorik ve egzotik esintiler görüyoruz.Cömert ve eklektik bir karışım yaratmak için geleneksel ve otantik ögeler özgür bir şekilde yerleştirilmiş. 

Biz kimiz, Nasıl Yaşıyoruz? Avcı ve toplayıcı olarak tanımlanan bu kişiler; oldukça özgür ruhlu, alışılagelmiş tercihlerin dekoratif ve içten bir şekilde ortaya çıkarılmasını seviyor. Bu zarafet düşkünü modern bohemler; mutlu deneyimler ve anlam yüklü ürünler için dünyayı dolaşıyorlar ve daha görsel ve muhteşem olmak için fazlalıkları izole edip özgür tasarımların açığa çıkmış halini tercih ediyorlar.  

The Inventor: Yaratıcı. Özgür düşünceli ve zeki. Hayatı daha eğlenceli ve heyecanlı yapmak için araştırıyor, deneyimliyor. Konseptin temeli, eğlence, rahatlık ve hareketle uyumlu olmalı. Tasarımlarda kişisel izlerin olmasını seviyor. 
Biz kimiz, Nasıl Yaşıyoruz? : Bu kişiler deneyimlemeyi seviyorlar, harikalar diyarının keşfedilmemiş macera ve   arzularını arıyorlar. Üretimde ve tasarımda kendi markalarını, kendi izlerini bırakmak için fırsat kollayan bir karakterleri var. Arkadaşlarıyla, çevreyle iletişim halinde, ve her şeyi paylaşmaya hazırlar. Yumuşak ve süngerimsi kumaşlar, hava kadar hafif dokunuşlar, lateks döşemeler en tercih ettiklerinden.

The Geologist : Doğa dostu, korumayı sevdiği gibi yeryüzünün derin çizgilerini keşfetmeyi de seven ve daha önce görülmemiş olanı bulmayı hedefleyen. Canlı kumaşlar, oksit görünümlü dokular, bakır renginin izleri, desenli yüzeyler, fantastik bir doğa ve düzensiz pililer.  
Biz Kimiz, Nasıl Yaşıyoruz? Güzel bir hayatı seviyoruz, ürünün kalitesi kadar neden yapılmış olduğuna da dikkat ediyoruz. Bütün bunlar nereden geliyor , sosyal ve çevresel etkileri ve bize kattıkları neler?
Doğayı ve doğal ürünleri seviyorlar, aynı zamanda, insanın, hayatın ve ekonominin mevcut ekosistemin bir parçası olduğu konusunda merakları var.  

Kaynak : http://heimtextil.messefrankfurt.com  www.europaregina.eu


Ocak 04, 2013

20 Harika Yatak Odası

Keyifli huzurlu bir odada uyuyup, sabah güne harika uyanmanın tadı anlatılamaz. Yatak odalarımız evimizin en önemli yerlerinden birisi, günün tüm yorgunluğundan sonra başımızı yastığa koyup vücudumuzu ve ruhumuzu bir sonraki güne hazırladığımız yegane ortam. Yatak Odasının bizi hem yormayacak hem de keyif verecek şekilde düzenlenmiş olması ise olmazsa olmazlardan. Bakalım Fransız ünlü marka Roche Bobois tasarımcılarının hazırladığı Yatak Odası modellerinden hangisi sizin için daha uygun?

Ocak 03, 2013

2012-2013 Sonbahar Kış Koleksiyonu : Roche Bobois

Hayatımızın en önemli yerinde; evimizde, çok özel tasarımcılar tarafından yapılan ve az sayıda üretilen tasarım ürünler kullanmayı tercih edenler için önerilebilecek en iyi markalardan bir tanesi de Roche Bobois. 1950'li yıllardan bu yana oldukça şık ve farklı tasarımlarıyla dikkat çeken firma Fransız asıllı. Haliyle, modanın merkezlerinden en önemlisi diyebileceğimiz Fransa söz konusu olunca ürünler de oldukça şık ve benzersiz. 2012-2013 Sonbahar/Kış Koleksiyonu'da her sezon olduğu gibi fark yaratan tasarımlarla dolu.  

Ocak 02, 2013

2013 Yılının Rengi : Zümrüt

Yaklaşık 50 yıldır tüm dünyada Renk Otoritesi olarak kabul edilmiş olan Pantone LLC firması, 2013 yılının rengini açıkladı: Zümrüt. 
Giyimden kozmetiğe, mobilyadan porselene, kumaştan boyaya kadar bir çok alanda firma, üretimlerinde Pantone Renk Kataloğu'nu kullanıyor. Dolayısıyla Zümrüt rengi bu sene hayatımızın bir çok yerinde bizimle olacak sanırım. Evimizdeki yansımaları nasıl olacak bakmaya ne dersiniz? 

Ocak 01, 2013

Ev Dekorasyonunda Çiçek Kullanımı

Çiçeklerin ve Bitkilerin insanlara doğal bir pozitif enerji ve mutluluk verdiğini, yaşam ve iş alanlarına hareket ve canlılık getirdiğini hepimiz biliyoruz. İster büyük bir villada oturuyor olalım, ister bahçe içinde mütevazi bir evde, ya da küçük bir apartman dairesinde; evimiz hayatımızın en değerli zamanlarını geçirdiğimiz, sevdiklerimizle paylaştığımız en özel alandır. Doğal olarak, çiçeklerin bu yenileyici etkisini en çok kullanabileceğimiz mekan olduğuna inanıyorum. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir