N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Nisan 30, 2013

Evimi Tasarlıyorum!

Evimde değişiklik yapmak istiyorum. Eşyalarımı tamamıyla yenilemek, ya da bir kısmını değiştirmek iyi fikir olabilir. Ya da, eşyalarım henüz yeni ben sadece yerlerini mi değiştirsem?? Bu koltuklar o köşede nasıl dururlar? Çocuk odasındaki koltuğu salona mı getirsem acaba? Bu dresuarı girişe koysam nasıl olur peki? şeklinde uzayan sorular hepimizin aklındadır çoğu zaman. Özellikle evimizi ve ruhumuzu temizlediğimiz bu bahar mevsiminde. 

İç mimarsanız evinizin ölçülerini çıkarır, eşyalarınızı bilgisayar ortamında yerleştirir, fazla enerji tüketmeden en uygun yerleşimi kolayca yapabilirsiniz. Seçtiğiniz yerleşim planına göre eşyaları yerine yerleştirmek kalır sadece vücudunuzu kullanarak yapacağınız. Oldukça kolay değil mi?

Bilgisayar teknolojisi sağ olsun, bunu yapmak için iç mimar olmanız da çok elzem değil artık. Bakın Better Home and Garden sitesinde hazırlanmış şablonla, mobilyalarınızı renklerine göre seçip yerleştirebiliyorsunuz.  Her oda için ayrıca yapılabilen uygulamada, odanızın gerçek ölçülerini girmeniz ve onun üzerinden gitmeniz mümkün. Sehpa oraya sığmadı, masayla duvar arasında çok az yer kaldı vs demeye gerek kalmadı artık. Tek yapmanız gereken e-mail adresiniz veya sosyal iletişim hesaplarınızdan birisi ile kaydolmak. Şimdiden kolay gelsinnn....


Nisan 29, 2013

Home Office Dekorasyon Fikirleri

Değişen hayat şartlarımız, yaşam standartlarımız sebebiyle son yıllarda Home Office kültürümüz oldukça arttı. Daha önceki yıllarda çok fazla itibar görmeyen evden çalışma sistemi, şu an bir çok kitle tarafından benimsenmiş ve profesyonel anlamda kabul görmüş durumda.
 
İstanbul'da, 7/24 trafiğin olduğu bir şehirde yaşayanların, trafikte geçirdikleri zamanı özel hayatlarına ayırma imkanına sahip olduklarını düşündüğümüzde, çok elzem olmadıkça Home Office çalışmak gayet mantıklı görünüyor. Özellikle zamanın teknolojisini kullanarak işini bilgisayar ve internetle yapan kişiler için.
Homedashdesign

Nisan 28, 2013

İtalyan Esintisi Vol 2

İtalyan rüzgarı esmeye devam ediyor. Tasarımı, el işçiliği ve kullanılan malzeme kalitesiyle oldukça göz doldurucu olduklarını düşünüyorum. Cuma günü bazı tasarımcıların ürünlerini paylaşmıştım. Umarım bunları da beğenirsiniz. 
Busnelli

Nisan 26, 2013

İtalyan Esintisi

İtalyanların mobilya tasarım ve üretimi konusunda dünya lideri olduğunu bilmeyen yoktur. Moda olan önce onlarda başlar sonra diğer pazarlara sıçrar. Türk mobilya sektörünün özellikle son yıllardaki başarısını kesinlikle yadsımıyor olmama rağmen, bu şık İtalyan tasarımlarını paylaşmadan geçemeyeceğim. Sizce de çok tarz değiller mi? Ne dersiniz?  
Natuzzi by Sihir Mobilya

Nisan 25, 2013

Yapı Fuarı - Turkey Build

Türk Yapı Sektörünün ve bölgenin en büyük buluşması olarak nitelendirilen Yapı Fuarı - TurkeyBuild dün Tüyap'da açıldı. Daha çok profesyonellere yönelik olan fuarda, ilgi alanımıza 7.8. ve 9. salonda yer alan ürün gurupları giriyor. İnce yapı, iç kapı, aksesuar vb ürünlerin sergilendiği fuarı cumartesi günü ziyaret etmeyi planlıyorum. Her zaman olduğu gibi, fuar sonrası izlenimlerimi görsellerle birlikte sizlerle paylaşacağım. Fuarı ziyaret etmek isteyenler davetiye almak için lütfen tık... 
 
 

Nisan 24, 2013

Güne Hazırlanıyoruz

Giyinme odaları artık neredeyse bir evin vazgeçilmez bölümlerinden biri haline geldi. Rahatlığı, konforu hayatımızın her aşamasına taşımaya başladığımız bu zamanlarda, artık yatak odalarımızda fazla yer kaplayan büyük gardroplara, etajerlere yer vermek istemiyoruz. Bunun yerine, yazlık-kışlık tüm giysilerimiz, pabuçlarımız, çanta ve aksesuarlarımız için giyinme odalarımız var.  
 
Profil Design

Nisan 23, 2013

Mobilyalarınız Kişiliğinizi Yansıtır

Mobilya, bir evin vazgeçilmez parçalarından biridir şüphesiz. Sizin imzanızı, kişiliğinizi, ruh halinizi yansıtır. Dokusu, rengi, tarzı her şeyiyle sizin bir parçanızdır aslında. Seçtiğiniz tarz ve renkler; sizin yaşama bakış açınızın, hayat standardınızın, zevklerinizin, hobilerinizin yansımasıdır . Mobilyalarınızı tamamlamak için kullandığınız aksesuarlarla birlikte ruhunuzu tüm çıplaklığıyla ortaya koymuş olursunuz. 
Grange

Sukulent Zarafeti

Kaktüs ailesinin o etli yapraklı bitkileri Sukulentler, çok geniş bir renk paletine sahip. Yeşim yeşilinden turkuaza, güneşin kavurucu sıcaklığıyla değişen pembeden kızıla, bordolara uzanan bir çok tonda, bulunduğu mekanlara zarafet getiriyor. Dikimi de bakımı da oldukça kolay sukulentlerin. Fazla ilgi beklemeden kendi kendine büyüyor serpiliyor, bir renk cümbüşü yaratıyor adeta. 

Nisan 21, 2013

10 Adımda Salonunuzu Baştan Yaratın

Bahar geldi geçiyor. Her ne kadar, soğuk ve yağmurlu kış bizi bırakmamakta ısrar etse de, güneşli ve sıcak günler yakında. Evimizin de yenilenmeye ve yaza hazırlanmaya ihtiyacı olduğunu unutmamak gerek. Bu değişikliğe salondan başlamaya ne dersiniz? Fazla yorulmadan ve masraf yapmadan ufak değişikliklerle bambaşka bir salon yaratmak mümkün. 

Benjamin Moore

Nisan 11, 2013

Home & Garden Fuarı

28-31 Mart tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleşen Ev ve Bahçe Mobilyaları Fuarı'nı gezdiniz mi bilmiyorum. Çok az katılımcı olmasına rağmen görülmeye değer oldukça fazla ürün olduğunu söyleyebilirim. Bu sene yine bahçelerimizde, yazlıklarımızda ve balkonlarımızda o rahat Rattan mobilyaları oldukça sık kullanacağımızı söyleyebilirim. Hemen hemen tüm firmaların stantlarında farklı renk ve modelde çok sayıda alternatif sunulmuş. Çektiğim bazı fotoğrafları sizlerle paylaşmak istedim. Umarım beğenirsiniz.

Nisan 09, 2013

Modern TV Üniteleri


Her ne kadar televizyon seyretmeyi sevmesem de, televizyonun bir evin olmazsa olmaz eşyalarından biri olduğuna inananlardanım. Yatak odası ve çocuk odaları hariç, evin herhangi bir yerinde bir yerlerde el altında bulunmalı benim için. Şık bir televizyon ünitesi içine yerleştirilmiş olanlar en beğendiklerim diyebilirim. 

Nisan 08, 2013

Bahçelerde Renk Cümbüşü

 Teak ağacının ağırlığıyla bütünleştirilmiş ferforje nostaljisi, hem de tüm renk alternatifleri ile. Her zaman görmeye alıştığımız bilindik ferforjenin istediğiniz her rengini bahçenizde kullanabilirsiniz. Ve her zaman olduğu gibi, ferforje rengine uygun seçeceğiniz şık yastık ve kırlentlerle bahçelerde tam bir renk cümbüşü yaratmak işten bile değil. Ne dersiniz? Sizce de çok şık ve eğlenceli görünmüyorlar mı?

Bunlar da İlginizi Çekebilir