N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Ağustos 27, 2013

Modern Ev Tasarımları - 2

Keith Interior Design ve M2K Architecture tarafından tasarlanmış çatı dubleksini, özellikle modern tarzı tercih edenlerin beğeneceğini düşünüyorum. Doğal renk tonlarında tercih edilen kaplamalar ve mobilyaların sağladığı bütünlüğü ve ortama verdiği sıcaklığı hissedeceğinizden eminim.  
 
 

Ağustos 26, 2013

Yaz Dekorasyon Önerileri

Yoğun sıcaklarla birlikte Ağustos ayının son haftasına girmiş bulunuyoruz. Yine Pazartesi, yine sendrom olsa da sanırım yaz döneminde bu Pazartesiler bana o kadar da kabus olmadı. Yaz mevsiminin ve güneşin enerjisi Pazartesileri bile sevimli kılmaya yetiyor sanıyorum.
 
Hepimiz az çok tatil yaptık, denize girdik, güneşlendik, sahilde yürüdük. Tatili devam edenler, hala gidememiş olanlar ve mavi yerine yeşil tatil yapmayı tercih edenleri ayrı tutuyorum. Peki topladığımız o güzelim deniz kabuklarını nasıl değerlendiriyoruz? Bir köşede duruyorlar mı, yoksa yaratıcılığımızı kullanıp harika dekoratif objeler haline getirdik mi? İşte size hoşunuza gidebileceğini düşündüğüm bir kaç öneri: 
 

Ağustos 25, 2013

Pazar Keyfi : Sukkulentler

İstanbul yine oldukça sıcaktı bu hafta sonu. Dün özel bazı durumlar sebebiyle hafta sonu kaçamağı da yapamayınca, tüm pazar günü evde keyif yaptım. Çok yoğun tempolu geçen dönemlerde bazen hiç bir şey yapmadan miskinlik yapmak sanırım hoşuma gidiyor. Hiperaktif ben için çok alışık bir durum olmasa da, arada sırada sanırım dinginliğe ihtiyaç duyuyorum. Günün en güzel tarafı ise yeni aldığım sukkulentlerimle geçirdiğim zamandı.


Ağustos 24, 2013

Dresuar Dekorasyonunda Püf Noktalar

Hiç bir şekilde eleştiri yapamayacağım bir ev ziyaretimde gördüğüm dresuar dekorasyonundan ne kadar rahatsız olduğumu tahmin edemezsiniz. Gezdiğim, gördüğüm mekanlarda değerlendirme yaparken öncelikle ayrılan bütçeye bakarım. Bazen toplamda 100 lira ödenerek alınan aksesuarlarla tam bir görsel şölen yaratıldığını görürsünüz. Maddiyatın hiç bir önemi kalmaz. Bazen de binlerce lira harcanarak alınmış, birbiriyle hiç bir alakası olmayan parçaların duygusuzca yerleştirilmiş olduğuna şahit olursunuz. Sizce hangisi daha değerlidir?



Ağustos 21, 2013

Stil&Trend : Baykuş Temalı Dekorasyon

Sanıldığının aksine Murat ve Dilek kuşudur Baykuş aslında. Uğursuzluk getirmekten ziyade beklentilerin gerçekleşeceği bir dönemi simgeler bizim için. Bu kötü imajını yıkmak için mi, yoksa doğasında var olan soğuk görüntüsünün altındaki sıcak dokunuşu hissetmek için midir bilinmez, baykuş temalı obje ve dekorasyonlar son yıllarda hızla artıyor. Bu hafta Stil&Trend köşemizde bu sevimli hayvanlara yer vermek istedim. Bakalım beğenecek misiniz?
 
 

Ağustos 20, 2013

Mutfakta Depolama Çözümleri

Kolay ve düzenli yaşamın gereklerinden biri de şüphesiz kullanışlı bir mutfağa sahip olmaktır. Mutfağınızın büyük veya küçük olmasının etkisi tartışılmasa da, akıllı depolama çözümleri ile küçük mutfaklarda da harikalar yaratabilirsiniz. Bunun için temel yardımcılar raflar, çekmeceler, askılar, sepetler, kutular ve yaratıcılığınızdır. 



Ağustos 19, 2013

Modern Country Salon Dekorasyonu

Modern ve Country tarzlar; ortama sağladıkları rahatlık, konfor ve kullanım kolaylığı sebebiyle oldukça fazla tercih edilen dekorasyon stillerindendir. Hem modern hayatın sunduğu o vazgeçilmez kolaylığı yaşamak, hem de konforu en üst düzeyde hissetmek isteyenler için Modern Country karması oldukça yerinde bir seçimdir.
 
Los Angeles 'da David Guerra tarafından tasarlanan ev, bu tarz bir seçim yapmak isteyenler için oldukça yerinde bir örnek. Eşya ve aksesuar seçiminde ilham kaynağı olabilecek oldukça alternatif var.



Ağustos 18, 2013

Modern Köşe Koltuk Takımları

Köşe koltukların özellikle küçük ve çok kullanışlı olmayan salon veya oturma odaları için çok doğru bir kurtarıcı olduğunu düşünürüm. Kolçaklı veya düz, uzun veya kısa, istediğiniz şekilde özel üretim yaptırmanıza imkan tanır. Bu sayede koltuğunuzu mekana uygun hale getirmek oldukça kolaydır.   

Arflex

Ağustos 17, 2013

Masal Dükkanı

Uzun süredir sabırsızlıkla görmek istediğim mağazaya bugün nihayet gidebildim. Tanıtımlarında anlatıldığı gibi oldukça farklı, özgün bir konsept ve ürün çeşitliliğine sahip. Şu ana kadar hakkında yazılanlar kesinlikle fazla değil bilakis eksik kalmış diyebilirim. Tam bir masal dükkanı. Dekorasyon tutkunu bir insanın mutlaka uğraması gereken, hatta en az yarım gün harcanacak kadar kıymetli parçaların olduğu bu mağaza neresi mi? 

Ağustos 14, 2013

İlham Alabileceğiniz Harika Bir Proje

Ünlü tasarımcı Zeynep Fadıllıoğlu'nu bilmeyeniniz yoktur sanırım. Bir çok başarılı çalışmaya imza atan tasarımcının yine ödüllü Martı Hotel Regal Suite tasarımından öyle çok etkilendim ki, ev dekorasyonunda ilham alınabileceğini düşünerek paylaşmak istedim.

Martı Istanbul Hotel

Stil & Trend : Kuş Kafesleri

Minik kuşlarımızın sevimli barınakları kafesler, bu yıl da dekorasyonda moda olmaya devam ediyor. Çok çeşitli materyallerden yapılmış kuş kafeslerini evinizde, bahçe veya balkonunuzda farklı amaçlarla kullanmanız mümkün. Dekoratif olmaları ise ayrı bir güzellik katıyor.

kuş kafesi dekorasyonu

Ağustos 13, 2013

Bir Marka : Green Gate


Bu ayki Maison Française dergisinde "Neşeli Tasarımlar Cumhuriyeti" olarak tanımlanan Green Gate markası ürünlerini gördüğünüzde ne kadar yerinde bir tanım olduğunu farkedeceksiniz.

Green Gate, birçoğumuzun aslında çok iyi bildiği ama Türkiye'de satışı olmadığı için (bir süreliğine Tepe Home'da bulmak mümkündü) evlerimize çok fazla giremeyen markalardan biri. Tepe Home  Green Gate ile anlaşmasını yenileyerek ürün distribütörlüğünü tekrar aldığını açıkladı. Bu durumda bize de en yakın Tepe Home'a gidip bu iç açıcı güzelliklerden edinmek kalıyor. 

Green Gate

Ağustos 12, 2013

Deniz'in Yatak Odası

Birkaç hafta önce bloğumu takip eden şirin mi şirin bir bayandan bir mail aldım. Evlilik hazırlığında olan Deniz, düğüne 1 yıl olmasına rağmen, elbette tüm genç kızlar gibi, kıpır kıpır heyecan dolu kalbiyle evini hazırlıyor. Benden de fikrimi alması beni oldukça gururlandırdı. Çok teşekkür ederim Sevgili Deniz. Sana ve senin gibi evliliğe adım atan tüm gençlere elimden geldiğince yardımcı olurum elbette.  


Mutlu Pazartesi : Türk Kahvesi

The Coffee Blog


Ağustos 06, 2013

Bayram İkramlık Sunumları

Bayramda eşe dosta, akrabalara, sevdiklerimize ve sevenlerimize özel hazırladığımız ikramlıkların sunumu da tatları kadar etkilidir. Özenle hazırladığımız baklavalar, pastalar, kekler, yemekler şık bir şekilde servis edildiğinde, yalnızca damak tadı değil aynı zamanda görsel bir güzellik de sunar misafirlerimize.  

Lezzeti görsel bir şölene dönüştürmek için birkaç öneri paylaşmak istedim. Her zaman olduğu gibi, aslında her şey sizin yaratıcılığınız ve zevkinizle doğru orantılı. Benden sadece küçük birkaç ipucu... 
 
Bernardo

Beyaz ve Cevizin Dansı

Masif ahşabı her zaman çok beğenmişimdir. Özellikle beyaz renkle harika sonuçlar çıkarır. Homedsgn da dikkatimi çeken bu çatı katının da oldukça şık dekorasyona sahip olduğunu düşünüyorum. Stockholm - İsveç'de yer alan bu daire 2 katlı ve yaklaşık 100 m2. Her alanı çok iyi değerlendirildiği için oldukça kullanışlı görünüyor. Dar mekanları en efektif şekilde kullanabilmek adına güzel bir örnek.

Ağustos 05, 2013

Mutlu Pazartesi : Yeni Çiçeğim

Pazartesileri çocukluğumdan bu yana sevmediğimi ve her Pazartesi o sendromu alenen yaşadığımı beni sürekli takip edenler bilir. Bir çok korkumda olduğu gibi, bunu yenmek için de sürekli kendi kendime telkinlerde bulunmayı ve Polyannacılık oynamayı ihmal etmem. 

Mutlu Pazartesi isimli yayınlarım da aslında benim gibi hissedenler ve kendim için bu günün stresini hafifletmek adına yaptığım yeni bir oluşum. Her ne kadar düzenli yazamasam da, elimden geldiğince Mutlu Pazartesi'leri devam ettirmeye gayret göstereceğim. 

Gelelim yan başlığa: Yeni Çiçeğim. 

Resmini gördüğünüz güzellik 1 haftadır evimi süslüyor. Türü Vinca , yani Cezayir Menekşesi. Ben ona kısaca Çiçek diyorum. Daha yaratıcı olabilirdim elbet isim konusunda ama Hayat Işığım koyduğu için ismini öylece kalsın istiyorum. 



Aslına bakarsanız henüz tam olarak nereye koyacağıma karar veremedim. Çok fazla güneş sevmezmiş, biraz gölgeli olması gerekirmiş bulunduğu yerin. Şimdilik değişik yerler deniyorum yeni evini sevsin diye. Zaten o bana gösterecektir nerede kalmak istediğini öyle değil mi? 

Mutlu Pazartesiler...


Ağustos 02, 2013

Mumlar Bahçeye

Bu sıcak havalarda hemen hemen hepimiz dört duvar arasında oturmaktansa, bahçeye ya da balkona atıyoruz kendimizi. Doğru değil mi? Çiçekler, cırcır böcekleri, yıldızlar... o serin hafif esintili akşamlarda, mum ışığının verdiği o sofistike tat da bir başka oluyor. Benim gibi neredeyse her gün evin bir köşesinde bir yerlerde mum yakan biri için balkon veya bahçede aydınlatma olarak mum kullanmak oldukça keyifli. 

Tay Mum

Ağustos 01, 2013

Sandıklar Açılsın!

Çocukluğumda anneannemin küçük kumaş parçacıklarını neden sakladığına bir türlü akıl sır erdiremezdim. Minicik kumaşlar ne işe yarar ki diye düşünür dururdum. Sonra anneannem onlardan battaniye yapardı bizlere. Çok beğeniyor olmama rağmen bu renkli hediyeleri, neden yeni kumaş almaz da bu birbiriyle alakasız şeyleri saklar derdi çocuk aklım. 


Bunlar da İlginizi Çekebilir