Sayfalar

Ağustos 12, 2014

Buzdolabına Yönelik Pratik Öneriler

Buzdolabına Yönelik Pratik Öneriler


Gıdaları buzdolabında uzun süreli saklamaktan buzdolabı temizliğine kadar birçok noktada dikkat edilmesi gereken püf noktaları vardır. Buzdolabı kullanımına dair bu 6 pratik bilgi yiyeceklerinizi daha taze ve sağlıklı bir şekilde saklamanızı sağlayacak;

·         Dolabınızdaki kötü kokuları önleyecek en pratik çözüm süttür. Buzdolabına bir tas süt koyun ve 2 gün bekletin. Kötü kokulardan eser kalmayacak. Dilerseniz buzdolabının alt rafına limon dilimleri koyarak da aynı etkiyi görebilirsiniz. 
·         Buzdolabı temizliği için size pratik bir fikir; bir fincan karbonatı 3 litre su ile karıştırın. Bu hazırladığınız suyla ıslattığınız temizleme beziyle raflarınızı silin. Bu işlem sonrasında dolabınız mis gibi olacak.
·         Sebzelerinizin uzun süre taze kalmasını istiyorsanız, onları ağzı iyice kapalı poşetlerde saklayın.
·         Ağzı açılmış paketli ürünlerinizi buzdolabı poşetinde saklayarak yiyeceklerinizin uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz.
·         Tereyağını hava almayacak şekilde sıkıca streç filme sararak buzdolabında 1 ay, derin dondurucuda 6 ay boyunca bozulmadan saklayabilirsiniz.

·         Dolap kapağında saklanan gıdalar her açıldığında sıcak havayla temas edeceğinden kısa sürede bozulacaktır. Bu nedenle süt ve süt ürünleri gibi kolay bozulabilen ürünleri dolabınızın iç raflarında muhafaza etmeli ve ağzı açılan sütü en geç 3 gün içerisinde tüketmelisiniz.

·         Buzdolabınızda soğutucu ve dondurucu bölmeler arasındaki koku karışımını engellemek için, raflar arasında dengeli soğuk hava dolaşımı sağlayan Gardrop tipi buzdolaplarını tercih edebilirsiniz.



2 yorum: