Buzdolabına Yönelik
Pratik Öneriler
Gıdaları buzdolabında uzun süreli saklamaktan buzdolabı temizliğine kadar
birçok noktada dikkat edilmesi gereken püf noktaları vardır. Buzdolabı
kullanımına dair bu 6 pratik bilgi yiyeceklerinizi daha taze ve sağlıklı bir
şekilde saklamanızı sağlayacak;
·
Dolabınızdaki kötü kokuları önleyecek en
pratik çözüm süttür. Buzdolabına bir tas süt koyun ve 2 gün bekletin. Kötü
kokulardan eser kalmayacak. Dilerseniz buzdolabının alt rafına limon dilimleri
koyarak da aynı etkiyi görebilirsiniz.
·
Buzdolabı temizliği için size pratik bir fikir; bir fincan karbonatı 3 litre su ile
karıştırın. Bu hazırladığınız suyla ıslattığınız temizleme beziyle raflarınızı
silin. Bu işlem sonrasında dolabınız mis gibi olacak.
·
Sebzelerinizin uzun süre taze kalmasını
istiyorsanız, onları ağzı iyice kapalı poşetlerde saklayın.
·
Ağzı açılmış paketli ürünlerinizi
buzdolabı poşetinde saklayarak yiyeceklerinizin uzun süre taze kalmasını
sağlayabilirsiniz.
·
Tereyağını hava almayacak şekilde sıkıca streç filme sararak
buzdolabında 1 ay, derin
dondurucuda 6 ay boyunca bozulmadan saklayabilirsiniz.
·
Dolap
kapağında saklanan gıdalar her açıldığında sıcak havayla temas edeceğinden kısa
sürede bozulacaktır. Bu nedenle süt ve süt ürünleri gibi kolay bozulabilen
ürünleri dolabınızın iç raflarında muhafaza etmeli ve ağzı açılan sütü en geç 3
gün içerisinde tüketmelisiniz.
·
Buzdolabınızda
soğutucu ve dondurucu bölmeler arasındaki koku karışımını engellemek için,
raflar arasında dengeli soğuk hava dolaşımı sağlayan Gardrop tipi buzdolaplarını tercih edebilirsiniz.
Koku için Türk kahvesini de unutmayalım değil mi :)
YanıtlaSilbilgi için teşekkürler.
YanıtlaSil