N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Mart 05, 2014

Stil & Trend : Renk Paletleri

Bahar temizliğine hazırlanmaya başladığımız şu günlerde, duvar boyası da masaya yatırılan konuların başında geliyor. Kalite ve kullanım tercihlerine göre seçimi başka bir yayında anlatmak üzere, bu yıl çok revaçta olan renklerle ilgili bilgiler vermek istiyorum.

Benjamin Moore 2014

Duvar boyası konusunda yerli yabancı çok sayıda firma var. Bunların içinde en çok beğendiklerimden birisi Benjamin Moore. Profesyonelce tasarlanmış mekanlarla boya seçimi konusunda oldukça yeterli ilham alabiliyorsunuz.

Benjamin Moore'un renk skalasında hangi renkleri birbiriyle kombinleyebileceğiniz konusunda da size ipuçları veriliyor.


Her yıl modada, dekorasyonda yılın rengi seçiliyor. Pantone Işıltılı Orkide konusunda yaptığım yayınları okuduğunuzu düşünüyorum. Oldukça etkileyici ve çekici yönüyle mekanlara hareket getiriyor Işıltılı Orkide. Benjamin Moore'un iç mekan duvar boyası rengi ise Fresh Air . Uçuk mavi, okyanus mavisi gibi adlandırılabilen bu renk ferah, esintili bahar günlerini çağrıştırmasıyla mekanlara dinginlik getiriyor.

Benjamin Moore
Benjamin Moore Fresh Air

Benjamin Moore Fresh Air
 Ahşap veya betonarme duvarlarda, kapılarda oldukça ferah hisler uyandırıyor.

Benjamin Moore Fresh Air
Benjamin Moore Fresh Air
Benjamin Moore bu renklerin bu yıl çok trend olacağını vurguluyor. Bu renk paletlerinin mekanlarda nasıl kullanıldığına dair görseller size fikir verecektir.

Benjamin Moore 2014
Benjamin Moore
Benjamin Moore
Benjamin Moore
Benjamin Moore
Benjamin Moore
Benjamin Moore
Benjamin Moore
Benjamin Moore
Benjamin Moore
Benjamin Moore
Benjamin Moore
Sherwin & Williams
Sherwin Williams'ın 2014 yılı duvar rengi ise Erik rengi. Beyaz-gri, hardal, yeşil, sarı bir çok renkle harika uyum sağlıyor.



Koyu renkleri duvarlarınızda kullanmaktan korkmayın. Hem çok moda hem de çıkan sonuç harika...

Siz ne kadar cesursunuz? Bu trende uyabilecek misiniz?




18 yorum :

  1. oh tertemiz, ışıl ışıl görüntüler. koyu renk durumuna uyamayacağım çünkü açık ve soft renkler her zaman tercihim. eve girince içimi ferahlatıyor. ama koyu renklerin ağır da bir duruşu var kesin, ben de görsellerinden keyif alıyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Molacım ziyaretin ve yorumun için. Kişi hangi renklerle kendini mutlu hissediyorsa seçimleri de o yönde olmalıdır. Günün aydın ve soft olsun :))

      Sil
  2. Görsellerde, pastel renkte boyalarda çok güzelmiş sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Duvar dediğimiz şey açık renk olmalı.
    Koyu renkler çok bunaltıcı oluyor.
    Ülkemizdeki ortalama ev planlarına baktığımızda da açık renkler tercih edilmeli muhakkak, değil mi?
    Bitişik nizam yapılar, karanlık cepheler, dar odalar...
    Açık renk=ferahlık, genişlik
    ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Beyza, her bireyin kendine göre renk tercihleri ayrı olabiliyor. Duvarların açık renk olması gerek diye bir kaide yok sadece tercih var :))
      Doğru kullanıldığında koyu renk duvarlar çok daha etkileyici ve özgün olabilir. Önemli olan nasıl ve nerede kullanılacağını bilmek.
      Açık renklerin ferahlık getirdiği inancı da aynı şekilde. Eğer doğru kullanılmazsa açık renkler ferahlıktan ziyade sıkıcılık ve monotonluk getirir. her şey dozunda, ayarında ve yerinde olmalıdır ;))
      Sevgiler..

      Sil
  4. Ne güzel renkler ve örnekler de harika gerçekten, insanın böyle mekanlarda yaşadıkça yaşayası geliyor. İçimi açtı özellikle; Fresh Air, Lavender Mist ve Blue HC 'yi beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan Hanım teşekkürler güzel yorumlarınız ve beğeniniz için:))
      Sevgiler...

      Sil
  5. Juliette, dar mekanlarda koyu renk duvarlarla ferah bir alan oluşturulmasıyla ilgili örnek fotoğraflar paylaşabilirseniz mutlu olurum. Fikir edinmiş olurum. Düşünüyorum ama bir çözüme ulaşamıyorum:(
    Açık rengi de dediğim gibi, ülkemizdeki ortalama ev tiplerini göz önünde bulundurarak yazdım. Yoksa koyu renk de tercih edilebilir elbet, şartlar önemli. Keşke dekorasyon dergilerindeki evlerdeki gibi tek katlı, ferah evlerde yaşayabilsek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Beyza çok haklısın keşke o dediğin olsa da herkesin severek oturduğu istediği gibi dekore edebildiği evleri olsa. Ekonomik şartlar her zaman bunu mümkün kılmıyor maalesef. En kısa sürede istediğin şekilde bir yayın hazırlamaya çalışırım elbet.
      Sevgilerimle...

      Sil
  6. 5 numaralı görseldekileri aynen paket istiyorum şekerim :)
    Çok güzel renkler, iç açıcı, huzur verici, boya yapmayı düşünenlere süper fikirler var postunda :)
    Sağol şekerim bu güzel fotoğraflar için.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paketleyip gönderiyorum hemen Esencim :))
      Teşekkürler :))

      Sil
  7. heey ne güzel. evi boyatcam da beyaz antep fıstığı yeşili buz mavisi leylak arasında kalmıştım. bi inceleyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel renkler arasında kalmışsın. Eminim kendine ve evine uygun rengi kolaylıkla seçersin ;)

      Sil
  8. Renkler cok hos.. Yeni evini boyatmis biri olarak tavsiyem firmalarin renk paletlerine guvenmeyin.. Ben DYO Alacati rengini uyguladim, paletteki renk ile alakasi yok :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru bir noktaya değinmişsin. Kartelalardaki renklerle duvara uygulananlar her zaman aynı olmayabiliyor. Kartelalar bazen matbaadan kaynaklanan sebeplerle farklı çıkabiliyor. Boya alırken RAL kodunun ( uluslararası renk kartelasıdır-standarttır) özellikle belirtilmesini istemek lazım.
      Ayrıca bazı firmalar ufak numune setleri temin ediyorlar. Duvarın tamamını boyamadan ufak bir alanda denemek lazım. Bu şu an senin için geçerli olamasa da dilerim yorumunu okuyanlar boya seçiminde bu hususa dikkat ederler..
      Sevgiler..

      Sil
    2. Juliette'cim bilgilendirme icin cok tesekkur ederim.. Ral kodu hakkinda fikrim yoktu, ins bir dahaki seferlerde dikkat ederim.. Iyi haftalar, sevgiler

      Sil
  9. Bu mekanlar bende olsun varsın boyamayım:)

    YanıtlaSil

Bunlar da İlginizi Çekebilir