N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Mart 09, 2013

Elif'in Hobi Odası

Elif beğenerek takip ettiğim blogger arkadaşlarımdan biri. Henüz kendisiyle tanışma fırsatımız olmasa da, internet sağolsun, güzel bir sinerji oluştu aramızda. El becerisi olan bayanlara hayran olduğumu söylemiştim daha öncesinde hatırlarsanız. Gördüğüm ve takip ettiğim kadarıyla, Elif'te işte tam bu tarz bir bayan ve ben O'nu ve hobilerini takip etmekten keyif duyuyorum. Aynen sitesinin isminde olduğu gibi Hobi Keyif   

Yeni dekore ettiği evinde hobi odasını düzenlerken benim de fikrimi sorması çoook hoşuma gitti. Güveninden ötürü Elif'e çok teşekkür ediyorum. Ben de O'nun için ufak bir araştırma yaptım. Umarım sana fikir verebilecek bir şeyler yakalayabilmişimdir Sevgili Elif... 


Hobi odalarında en önemli konulardan birisi düzen olsa gerek. Malzemelerin kolay ulaşılabilecek yerlerde göz önünde olması hobi keyfini tam anlamıyla yaşamaya imkan verecektir. Düzensiz bir oda da aradığınız şeyi bulamamak bir süre sonra sıkıcı bir ruh hali oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle kutular, kavanozlar, raflar, çekmeceler, en çok kullanılacak eşyalar arasında geliyor. 

  Malzemelerin türüne ve ebatlarına göre alacağınız kutular raflarda şık bir görüntü de oluşturmanıza fayda sağlayacaktır. Ben, saklama kutuları konusunda Ikea ve Bauhaus'un oldukça fazla alternatif sunduğunu düşünüyorum. Elbette hobi keyfiniz içinde kutu yapmak yoksa. İhtiyaçlarınız doğrultusunda kutularınızı kendiniz de yapabilirsiniz. 


Kullanacağınız masanın çekmeceleri veya raflarının olması, özellikle kısıtlı alanlar için, size fazladan yer kazandırabilir. Bu tarz bir masa bulamıyorsanız herhangi bir marangoza da yaptırabilirsiniz. Oldukça da ucuza mal olacaktır. 

Hobilerinizi yaparken oturacağınız koltuğun oldukça rahat olması gerek. Keyifle yapılan işlerde yorgunluklar genelde iş bitiminde anlaşılır ne de olsa. Ben ofis tipi hareketli bir koltuğu tercih ederdim. 




İlham kaynağınız olacak panolar, resimler, dekoratif objeler de yaratıcılığınızı konuşturmakta işinize yarayacaktır. 







En çok kullandığınız, sürekli elinizin altında olması gereken parçaları bu tarz bir mobil sehpaya da koyabilirsiniz. 

Sizin Sevgili Elif ve değerli hobi keyifcilere önerileriniz nelerdir? 

3 yorum :

  1. Sevgili Juliette, bu ne hos bir surpriz, :-) beni ne kadar mutlu ettin anlatamam. Hem cok sasirdim, hem de cok mutlu oldum. Yazilarini okumak bana her zaman keyif vermistir. Bu yazinda da inanilmaz onemli konulara deginmissin. Hobi sahibi olmak, ustelik de ugraslarin birden fazla ise gercekten de duzenli olmayi gerektiriyor. Aksi halde hobi keyfi bir kabusa donusebiliyor. Yeni tasinacagim evim suan oturdugum evimin neredeyse ucte biri. Bu da benim cok cok daha duzenli olmami gerektiriyor. Bunu nasil yapacagimi dusunurken yazin imdadima yetisti. Salon mobilyalarimin secimi konusunda da bana cok guzel onerilerde bulunmustun, keza senden gelen yazinin ertesi gunu mobilya secimimizi sonuclandirdik. Pozitif enerjin, destegin ve sordugum bir soruya deger vererek, emek harcayip detayli bir yazi ile yanit verdigin icin cok tesekkur ederim. Zevkine ve kalemine saglik...
    Sevgiler
    Elif Ersin

    YanıtlaSil
  2. Elif Elif bayıldım yazdıklarına, iltifatlarına, paylaşımlarına, teşekkürlerine... yayınlarımın işe yaradığını görmek çok mutlu etti beni. bu bloğu açarken hayal ettiğim işte tam da buydu aslında:)) bu tarz geri dönüşler almak çok keyifliymiş.
    eminim çok güzel bir hobi odası yapacaksın kendine. oradan çıkacak güzellikleri görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.
    sevgiyle ve mutlulukla kal...

    YanıtlaSil

Bunlar da İlginizi Çekebilir