N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Ocak 10, 2015

İskandinav Dekorasyona Şık Bir Örnek


Beyazın temel oluşturduğu İskandinav Stili dekorasyon kimilerine göre soğuk ve ruhsuz olarak adlandırılsa da, göz doldurucu sadeliği ve yaşattığı konfor nedeniyle bir çok evde tercih edilen stillerin başında geliyor. Özellikle İkea nın Türkiye ye girişi ile birlikte daha da çok tercih edilmeye başlandı ülkemizde. 



İsminden de anlaşılacağı üzere, İskandinav ülkelerine has stilde ana tema beyazdır. Uzun geçen geceler ve kış mevsimi, yadsınamayacak şekilde stile etkisini yansıtmıştır. 


Mobilyalar, yer döşemeleri, duvarlarda baskın olan beyazın soğuk dokunuşunu kırmak için ahşabın sıcaklığından faydalanılır. Toprak tonları, kremler, bejler, siyahlar ve griler beyaza eşlik eder İskandinav stilde. 


Ahşabın yanı sıra metal, cam ve seramik ürünler de sıklıkla karşımıza çıkar İskandinav stilde. Fazla detay içermeyen düz hatlı aksesuarlar tercih edilir çoğunlukla. 


Endüstriyel Aydınlatmanın en çok yakıştığı stillerin başında gelir İskandinav stili. Metal sarkıtlar, bakır masa üstü lambaları, tripod lambaderler sıklıkla kullanılır.  




Beyaz ağırlıklı yer döşemeleri üzerinde genelde uzun tüylü halılar veya ince kilimler kullanılır. Postlar hem sandalye ve koltuk üzerlerinde, hem de yerde dekoratif amaçlı olarak oldukça sık tercih edilir. 








Gözü yoran veya ihtiyaç duyulmayan hiç bir eşyaya yer verilmeden oluşturulur İskandinav stil. Konfor ve sadelik ön planda tutularak. 

İskandinav Stil ile ilgili daha detaylı paylaşımımı okumak isterseniz lütfen tık tık...

Hayatınızdan konfor eksik olmasın...


Görsel Kaynağı : HomeDesign 

2 yorum :

  1. iç aydınlatıcı ve huzur verici görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karmaşadan uzak ve dingin bir havası var değil mi Kadriye Hanım. Teşekkürler ziyaretiniz ve yorumunuz için...

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir