N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Şubat 10, 2013

Evde Pazar Keyfi


Pottery Barn sitesini ziyaret ederken pazar gününü evde geçirecek olanlar için farklı öneriler dikkatimi çekti. Pazar günleri bir çokları için sıkıcı olur, özellikle de yağmurlu ve soğuk kış günlerinde. Yarın özel bir planınız yok ise ve ne yapsam diye düşünüyorsanız belki bu fikirler size ilgi çekici gelebilir. 
  Pottery Barn'ın benim de aslında şiddetle tavsiye ettiğim bir önerisi var. Cep telefonları hayatımıza girdiğinden bu yana şu resimde gördüğünüz nostaljik saatleri bir kenara bıraktık malum. Bugünden itibaren cep telefonlarını yatak odalarından uzak tutup bu şirin saatle haftaya merhaba demek çok nostaljik olmaz mı? Hem bu sayede şu sürekli bahsedilen 'cep telefonları radyasyon yayıyor' mu tereddütünü de kafamızdan atmış oluruz.

 Sabah kahvaltısında şöyle taze sıkılmış portakal suyu, tam da mevsimi şu an, sizin ve ailenizin güne fresh bir şekilde başlamanıza yardımcı olacaktır. Çiçeklerle süslediğiniz hoş bir masada güzel bir kahvaltı ile pazar gününe başlayabilirsiniz. 
Becerikli bayanlar için değişik meyvelerden hazırlanmış ve şık kavanozlarda sunulan bu lezzetli içecekleri hazırlamak da oldukça kolay olacaktır. Hem kahvaltıda hem de öğleden sonra yapacağınız çilekli turtanızla muhteşem olacağına şüphe yok.  
Ben cam kavanoz ve şişeleri atmaya pek kıyamıyorum. İçlerine 1-2 dal yeşillik veya taze çiçekle çok güzel aranjmanlar yapıp kendi kişisel vazolarınızı oluşturmak da pazar günü için keyifli bir eğlence olabilir. 

Eşyalarınızın yerinden mi sıkıldınız? Hadi onlara biraz hareket katalım. Mesela sofamızı duvardan biraz daha öne doğru çekip arkasına çiçeklerimizi, veya dekoratif objeleri koyabiliriz. Bunun için uzun ince bir konsola ihtiyaç olabilir. Evinizde yoksa eğer yapı marketlerde oldukça uygun fiyatlara satılıyor. Ya da ölçüsünü verip marangoza bile yaptırabilirsiniz. 80-120 TL arası bir bedelle işinizi görecek bir konsola sahip olmanız mümkün.   
Çok dağınıklığı sevmiyorsanız ve her şey intizam içinde olsun diyorsanız sepetler ve kutular en uygun dekoratif depolama araçlarıdır. Fiyatları da oldukça makul. Kaç tane sepete veya kutuya ihtiyacımız var hemen hesaplayalım ilk fırsatta almak için. 
En güzel anlarımızı hatırlatan, her baktığımızda bizi gülümseten o aile fotoğraflarımıza özel bir köşe yapmaya ne dersiniz? Tek yapmanız gereken uygun bir duvar belirleyip onları istediğiniz şekilde duvara asmak.
Ehh şimdiden saat 4 oldu. Hemen güzel bir turta yapıp kahve ya da sabahtan hazırladığımız meyve içeceklerimizle koltuğumuza oturup ayaklarımızı uzatma vakti geldi. 
Nasıl keyifli bir pazar geçirdik değil mi? Yeni bir haftaya hazır mıyız hepimiz ?
Sevgiler...

Resim Kaynağı : http://www.potterybarn.com/

6 yorum :

  1. Valla o kadar guzel anlatmissin ki sanki her anini yasadim, zaten senin blogu gezerken kendimi kaybediyorum, bazan bir silkinip dur arada iki kelam laf et demesem kendime, oyle sessiz sedasiz gidecegim ki coooookkkk olmustur, boyle gidislerim:)

    YanıtlaSil
  2. ay canım benim harika yorumlar bunlar. çoook beğendim. zevkle ziyaret ettiğini duymak çok gurur verici. çok teşekkür ederim. sevgilerrrr :)))

    YanıtlaSil
  3. HARİKASIN YİNE TIPKI BUGÜN İZMİR GİBİSİN...KEYİFLİ VE GÜNEŞLİ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Petekcim her an her saniye o güneşi pırıl pırıl tutmak lazım. Senin gibi pozitif dostlarla bu emin ol çok kolay oluyor..

      Sil
  4. canısı bak bu pazar ne oldu, kulaklarını çınlattım:) sayende sukulentlerim oldu sonunda. sık sık özellikle de yazın, İzmir İstanbul arası mekik dokuyan ben, evde canlı bakma konusunda yetersiz kaldığımdan, kuraklığa dayanıklı olan bu türü sayende aldım. bakımını da sana danışacağım artık:))
    ardından da bu güzel post içimi açtı. eee daha ne olsun, ben haftaya hazırım....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Molacım çoook sevindim. Her şeyi sorabilirsin hatta facebook da dahil olduğum sukulent guruplarına da beklerim. Paylaşımlar harika oluyor.
      Bakımı dediğin gibi çok kolay ve hiç üzmüyor. Tadını aldığında doyamayacaksın sukulent yetiştirmeye emin ol :)) Bir ara fotoğraflarını paylaş sende olmayanlardan çoğaltayım baharda senin için :))
      Keyifli sukulent yetiştirmeler...

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir