N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Şubat 08, 2013

Sehpa Dekorasyonunda Püf Noktalar

Hepimizin oturma odasında veya salonunda mutlaka bir orta sehpamız vardır. Servislerimizde en çok faydalandığımız, vazgeçilmez eşyalarımızdan olan sehpalarımızın dekoratif bir şekilde organize edilmiş olması da evimizin şıklığını artırır.

Genellikle yemek odası ve koltuk takımımızı alırken sehpalar beraberinde alınır. Üretici firmanın koleksiyona uygun alternatif tercihleri mutlaka vardır. Materyali ve rengini diğer mobilyalarınızla uyumlu olacak şekilde seçersiniz. Onu en verimli şekilde kullanmak ve dekore etmek de sizin zevkinize kalmıştır elbet.
   Her zaman olduğu gibi çiçek benim vazgeçilmezim. Orta sehpamın üzerinde, çok uzun olmayan bodur bir vazo içinde taze çiçeklere bayılırım. Mevsimine göre güller, nergisler, leylaklar... taze olan bir çok türü koyabilirim vazoma. Ayrıca mumlar olmazsa olmazlarımdan. Kütük mumlardan farklı boylarda 2-3 adet veya sadece flüt cam bir vazo içinde tek bir büyük mum tercihim olur genelde. 



Sehpanızın üzerine yerleştireceğiniz her şeyin boylarına dikkat etmenizi öneririm. Hepsi aynı boyda olan dekoratif eşyalar birbirleri arasında kaybolur genellikle. Öne çıkarmak veya vurgulamak istediğiniz objenin altına bir kaç adet kitap veya dergi koyarak yükseltebilirsiniz. Kitap seçerken de biraz dikkatli olmakta fayda var diye düşünüyorum. Bu kitapların dekorasyon kitapları veya genel bilgiler içeren kitaplar olması bana daha doğru gibi geliyor. Mesela Victor Hugo Sefiller kitabımı sadece ve sadece kitaplığımda sergilemeyi tercih ederim.
 Yükseklikten bahsetmişken, objelerinizin, oturduğunuzda karşınızdaki kişiyi engellemeyecek şekilde görüş açınızın altında bulunmasına özen göstermeniz gerekmektedir. Aksi halde yorucu sohbetlere sebebiyet verebilirsiniz. 
 Son zamanlarda, özellikle ottoman tarzı döşeme sehpalarda sıkça kullanılmaya başlandı tepsiler. Genel dekorasyona uygun şık bir tepsiye objelerinizi dekoratif bir şekilde yerleştirip evinizin güzellik katsayısını oldukça artırabilirsiniz. 
Sehpalarınızda sizi veya zevkinizi yansıtan objelere yer vermeniz, misafir sohbetlerinde dostlarınıza hobilerinizden veya ilgi alanlarınızdan bahsetmenize de olanak tanıyacaktır. 



 Eski bir sandık, hasır sepetler benim özellikle Country ve Rüstik evlerde oldukça beğendiğim dekoratif eşyalar. 
Saloni Mobilya'nın Puzzle sehpalarını da oldukça beğeniyorum. Hem şık hem de oldukça kullanışlı. Aynı ebattaki bir çok sehpayı birleştirip kocaman bir orta sehpa yapabilir, gerektiği anda parçaları ayırıp servis sehpası olarak kullanabilirsiniz. 
Siz nasıl dekore etmeyi seviyorsunuz sehpanızı? 

6 yorum :

  1. ortaya sehppa koymayı hiç sevmem :((
    evin ortasını kapattığını düşünüyorum :)
    oooh öyle dertlerim yok mutluyum :)

    YanıtlaSil
  2. Bayıldım.. Hepsi birbirinden güzel.. :)

    YanıtlaSil
  3. Oh Juliette ben orta sehpayı atalı çok yıllar oldu. Ortayı ferah ferah geçmek çok hoşumuza gidiyor bizim. Servis için derseniz üç kişiyiz, oğlan bilgisayar masasını çöplüğe döndürüyor. ( görseniz ödünüz kopar) benim akşamları filan hiç aburcuburla işim yoktur. Ama evin dombilisi benim. Eşim servis tepsiisi ile ile eline alır sürekli bir şey yer, yine de dal gibidir.
    Misafir içinse çok sade bir zigonum var. Gerçi ben 80 mt.kareden 240 mt.kareye taşındım bir senedir. Hiiç acele etmeden yavaş yavaş dekor ediyorum.
    Yukarıdakilerden ise 7 yi sevdim. Doğal ahşap görünümünü seviyorum. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sehpa hem servis yaparken kurtarıcı niteliğinde, hem görsel güzellik katıyor ama yer işgal ettiği de kesin. Sizin için en rahatı hangisiyse onu yapmalısınız zaten. İnsanın kendi konforu, rahatı gibisi var mı:)))
      Yemek konusunda ise naçizane tavsiyem, sık sık abur cubur yiyin. Ben de yıllardır ' Bu kadar yemek yiyorsun hala zayıfsın' bakışları altında kilomu koruyabilenlerdenim. Ama hep elimde bir şeyler vardır atıştırmalık.
      Sevgiyle ve mutlulukla kalın. Teşekkürler güzel yorumunuz için :))

      Sil
  4. Sehpamı bulabilsem de dekore etmekle uğraşsam :( Halıdan sonra en zorlandığım nesne oldu. Sizce sehpanın rengi illa koltuk takımının ayaklarının renginden veya yemek takımının renginden mi olmalı? Rahat bir stil istiyorum, fazla modern olmayan. Yemek odası takımı ceviz kaplamayken modern olmayan bir sehpa çok mu abes olur? Metal ayaklılarının görünümü hoşuma gidiyor. En son Kelebek'te gördüm bir tane; ama ayakları siyah metal ve odada hiç siyah yok. Kusura bakmayın çok dertliyim, yazayım dedim. Yazı için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evimicinhersey@gmail.com a bir görsel gönderir misiniz?

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir