N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Ağustos 02, 2013

Mumlar Bahçeye

Bu sıcak havalarda hemen hemen hepimiz dört duvar arasında oturmaktansa, bahçeye ya da balkona atıyoruz kendimizi. Doğru değil mi? Çiçekler, cırcır böcekleri, yıldızlar... o serin hafif esintili akşamlarda, mum ışığının verdiği o sofistike tat da bir başka oluyor. Benim gibi neredeyse her gün evin bir köşesinde bir yerlerde mum yakan biri için balkon veya bahçede aydınlatma olarak mum kullanmak oldukça keyifli. 

Tay Mum
Mevsim yaz olunca kullanılan mumlar da yaz temasını yeterince barındırmalı içinde. Deniz kabuklu figürlü mumlar Tay Mum da. Oldukça güzel bir koleksiyon olmuş. Sadece figür olarak değil gerçek deniz kabuklarını da mumlarla birlikte dekoratif amaçlı olarak kullanmak güzel fikir. 

DIY Enthousiast
Dış mekan mumlarda da artık alternatifler oldukça fazla. Havuz kenarlarında, bahçelerde kullanılabilecek rengarenk, farklı ebatlarda çok farklı seçenekler mevcut. Öyle ki bazen çok beğendiğim mumları yakmaya kıyamıyorum bile. 



Mumlarla birlikte fenerlerde bahçe ve balkonların vazgeçilmez aksesuarları benim için. İkea'da rengarenk modeller var fiyatları da oldukça uygun. 


Abeach Cottage
Boş kavanozlarla yapılan Tea Light mumlukları da oldukça yaratıcı ve özgün buluyorum. Renkli kurdelelerle, iplerle ve zincirlerle iliştirildiğinde oldukça doğal ve çekici bir görüntü oluşturuyorlar. 




Yeni yetiştirmeye başladığım sukulentlerim de aynı bu ebatlarda işte. Bu hafta sonu yeni yerlerine yerleştiğinde sizlerle de paylaşacağım.


Kurdele ve lavantadan yapılan bu mum aranjmanları da oldukça hoşuma gitti. Düşünsenize mum yandığında etrafa yayılan o mis gibi lavanta kokusunu. Hemen denemek istiyorum...

Aydınlık günlerde görüşmek dileğiyle.



8 yorum :

  1. Ohh...ne guzel. .. bir evi mumsuz , çiçeksiz düşünemem zaten. Eline sağlık. ..

    YanıtlaSil
  2. Ben de çok beğendiğim mumları yakmaya kıyamam :)
    Görseller ve fikirleri çok beğendim, özellikle de lavanta fikri süpermiş, hemen denemek lazım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de yalnızca benim sanıyordum saklama huyu olan :)) lavantayı ilk fırsatta yapacağım bende. bayılırım lavanta kokusuna zaten...

      Sil
  3. Kesinlikle bende düşünemiyorum. Olur mu hiç çiçeksiz mumsuz ev :))

    YanıtlaSil
  4. Bizde mumları çok severiz, çok seneler öncesinden beri hemde:)
    Herkes evimizdeki mumları görüp 'saçma' 'gereksiz' şeklinde yorumlasalar da biz çok keyif alır mutlu olurduk mum ışığı ve mum kokuları ile :)
    Şimdi ne güzel, bin-bir çeşit mumluklar çıtı, önceden balkonda mum yakmak ne zor bir şeydi bizim için hep sönerdi korunmasızdı. Şimdi fanuslu mumluklarımız sayesinde içeride de, dışarıda da mum keyfimizi sonuna kadar yaşıyoruz :)

    Kurdele ile süslemekte çok hoş bir fikir, rengarenk kurdelelerimin başına gideceğim hemen :))
    Bu muhteşem fotoğraflar için teşekkür ederiiizzz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Zeynep ziyaretin ve güzel yorumların için. Ayrıca gönderdiğin mail içinde teşekkürler.
      Yorumların beni çok mutlu etti.
      Kurdeleli mumlarını görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.
      Sevgiler...

      Sil
  5. Mum benim de olmazsa olmazım. Öyle çok çeşiti var ki evim de hele o kokulu mumlar yok mu :) Şu kavanoz fikri de çok hoşuma gitti, bir de lavantayla mumu birleştirme fikri :)
    çok güzel resimler bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Kahve Tadında. Beğenmene sevindim. Hepsi birbirinden güzeller değil mi;) lavantalı olanları şiddetle tavsiye ediyorum hem de. kokusu muhteşem..

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir