N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Ağustos 01, 2013

Sandıklar Açılsın!

Çocukluğumda anneannemin küçük kumaş parçacıklarını neden sakladığına bir türlü akıl sır erdiremezdim. Minicik kumaşlar ne işe yarar ki diye düşünür dururdum. Sonra anneannem onlardan battaniye yapardı bizlere. Çok beğeniyor olmama rağmen bu renkli hediyeleri, neden yeni kumaş almaz da bu birbiriyle alakasız şeyleri saklar derdi çocuk aklım. 


Küçük aklımla, o her kumaş parçasının aslında bir hatırası olduğunu, annemin anneanemin yolundan gitmeye başladığında özümseyebildim . Bak bu senin bebeklik battaniyenden, bu ablanın ilk okul piyesinde giydiği elbisenin parçası, bu babanla ilk evlilik yıldönümümüz için diktiğim elbisenin kumaşı... Aslında her parçanın bir hikayesi vardı. Ne kadar çok hatıra yüklüymüş meğer anneannemin battaniyeleri, yıllar sonra kıymetini bilebildim.


Apex Halı
Patchworkler, anneannemin tabiriyle kırkyama, yine oldukça gündemde bu aralar. Hem de sadece battaniyelerde değil, koltuklarda, halılarda, yastıklarda, yatak örtülerinde, dresuarlarda ve hatta banyolarda bile... kısacası evin her köşesinde kullanılır oldu.   
Altıncı Cadde
Squint Ltd
Kaliteli bir işçilikle yapılan Patchwork ürünleri beğeniyor olsam da, her yerde kullanıldığında gözümü yormuyor değil. Belki sadece Pop-Art  larda olduğu gibi, evin sadece bir bölümünde, berjer olarak, diz battaniyesi, dresuar ya da puf olarak bu renkli objeleri tercih edebilirim. 

Squint Ltd


Patchwork & Pottery
Duvar kağıtlarından Patchwork uygulaması. 


İşte bu da çok görmeye alışkın olmadığımız ama gayet şık duran banyo patchwork uygulaması. Bence olmuş, sizce nasıl?

Her bir parçasında anıların gizlendiği eski Patchwork tasarımlar paha biçilemez, evimin her yerinde kullanabilirim. Yeni Patchwork tasarımlarda ise kaliteli işçilik ve renk & iskelet seçimi doğru olduğunda evet diyorum. 

4 yorum :

  1. Size kesinlikle katılıyorum.İnsan anısı olan bir şeyi sonsuza kadar saklayıp kullanası geliyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Bahçe perim. Güzel anıları atmaya kim kıyabilir ki? Evin ve ruhun en güzel köşelerinde saklanmaya değer. Sevgilerimle...

      Sil
  2. Gün geçtikçe sanat eseri gibi kıymetli hale geldi patchwork.Ve son derece yaratıcılığı geliştiren elişi...Senin de eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten tam bir sanat eseri haline dönüşüyor ehil ellerde. Hepsi birbirinden farklı desen ve kumaşlar kişiye özel tasarımlar. Teşekkürler Petek...

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir