N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Aralık 15, 2013

Merdiven Dekorasyon Önerileri

İç mekandaki merdivenler, evin en önemli mimari kısımları olmalarına rağmen, çoğu zaman gerektiği şekilde dekore edilemedikleri için atıl durumda kalırlar. Oysa doğru dekorasyon ve aydınlatma ile merdivenlerinize şık bir görünüm kazandırabilir, aynı zamanda duvarlarınızdan efektif bir şekilde faydalanabilirsiniz. 

taş duvar dekorasyonu

Merdivenlerinizin dekorasyonunu planlarken katlarda kullanılan renkleri, duvar ve yer malzemelerini, dekorasyon stillerini göz önünde bulundurmalısınız. Birbirinden tamamen bağımsız farklı dekorasyon stilleri  kullanıldığı takdirde, genel bütünlüğü bozacağı için görsel olarak beklenen sonucu alamayabilirsiniz. 

Malzeme olarak taş duvarlar ya da taş görünümlü paneller merdiven duvarlarında oldukça şık bir görüntü oluşturur. Özellikle modern ve rüstik mekanlarda taş duvarları tercih edebilirsiniz.

taş duvarlar

dekoratif taş duvarlar

Duvar kağıdı, iri desenli veya çizgili kağıtlar merdiven duvarları için oldukça tercih edilen malzemelerdendir. Tavan yüksekliği fazla değilse dikine çizgili kağıtlar kullanarak derinliği artırabilirsiniz. Duvarların tamamını kaplamak istemezseniz sadece merdiven dönüşlerindeki duvarları kaplamanız da oldukça etkili sonuçlar verecektir. 

duvar kağıdı

Fark yaratmak isterseniz duvar kağıdını merdiven basamaklarına da uygulayabilirsiniz. Uygulaması oldukça zor olsa da ortaya çıkan sonuç oldukça güzel ne dersiniz?  
merdiven basamakları dekoru

Taş ve duvar kağıdı uygulamalarının yanı sıra merdiven duvarlarında sıklıkla kullanan malzemelerden birisi de ahşaptır. Genellikle trabzan hizasında ya da biraz daha yüksekte tutulabilir. 

Merdiven duvarlarında dekoratif objeler olarak aile fotoğrafları, sanatsal resimler kullanılabilir. Merdivenleri inip çıkarken harika anılarınızın veya değerli parçaların size eşlik etmesini sağlayabilirsiniz. 

duvar dekorasyon önerileri

merdiven duvarları

duvar tabloları

sanatsal resimler

dekoratif duvar seramikleri
Natalie Blake Studio
Resimlerinizi veya tablolarınızı asarken öncelikle plan yapmalısınız. Asacağınız tüm resim ve tabloları önünüze koyarak bilgisayarda veya not defterinizde ölçüler dahilinde planını çizmelisiniz. Bu hem işinizi kolaylaştıracak hem de duvarda gereksiz delikler açmanızı engelleyecektir. 

merdiven duvar dekorasyonu

merdiven duvar dekorasyonu

ayna dekorasyon önerileri

Tablo ve sanat eserlerinin yanı sıra duvarlarınızda farklı ebatlarda ayna da kullanabilirsiniz. Unutmayın ayna da yine mekanın derinliğini artıran ve olduğundan daha büyük gösteren yardımcıların başında gelir. 

merdiven dekorasyon önerileri

Merdivenleriniz müsaitse ve yer darlığı yaratmayacaksa dönüş noktalarında dresuar, ayna, raf, kitaplık gibi aksesuarlarla oldukça etkileyici bir görünüm kazandırabilirsiniz. 

merdiven dekorasyon önerileri

merdiven kitaplık

Merdivenlerde dikkat edilmesi gereken en önemli konuların başında aydınlatma gelir. Kullanımı kolaylaştırmak ve olası kazalara olanak bırakmamak için doğru aydınlatılması önemlidir. Aplikler, spotlar, yerden aydınlatma sistemleri, ledler merdivenleriniz için ideal olacaktır. Ayrıca döner bir merdiveniniz varsa ya da arada yeterince mesafe olduğu takdirde tavandan inen sarkıtlarda oldukça şık bir görüntü oluşturmanızı sağlar. 
sarkıt aydınlatma

sarkıt aydınlatma

Tüm bunların yanı sıra biraz da eğlence katmak isterseniz merdivenlerinizde farklı uygulamalara da yer verebilirsiniz. Mesela alttaki görselde olduğu gibi.

Görsel photoshopla yapılmış olsa da fikir olarak alınabilir. Bu bölümlere eğlenceli sticker lar yapıştırılabilir. 

Bu yayını yapmamı özellikle rica eden Petunyalarım bloğunun sahibesi Filiz Hanım'a teşekkür ederim. Uzun süredir planladığım ama bir türlü yer vermediğimi bu konuyu sizinle paylaşmam için vesile olmuştur. Umarım paylaşımım evinizi şekillendirirken güzel esintiler taşır sizlere. 

Sevgiler...

1 yorum :

Bunlar da İlginizi Çekebilir