N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Şubat 22, 2014

Kendin Yap: Dekoratif Kağıt Çiçekler

Çocukluğumdan hatırladığım, bende olduğu gibi bir çoğunuzda nostalji yaratacak bir Kendin Yap projesi. Hazır bahara, yaza, düğün ve eğlence sezonuna hazırlanırken dekorasyonunuz için kullanabileceğiniz şık, düşük maliyetli ve oldukça kolay bir çalışma yapmak isterseniz işte burada bulabilirsiniz.  


İrili ufaklı, rengarenk kağıt sarkıtlar, diğer adıyla Pom Pom lar evin hemen hemen her yerine asılabilir. Maliyeti ve yapımı çok zorlayıcı olmadığı için her davet veya organizasyon için farklı renklerde yapabilirsiniz.



Gerekli olan malzemeler:

- Renkli Pelür Kağıdı ( renkler sizin tercihinizde)
- Kurdele veya İp
- Makas

İstediğiniz büyüklüğe göre 10-12 adet pelür kağıdını üst üste koyuyorsunuz. Eğer küçük bir pom pom yapmak isterseniz 8 adet pelür kağıdını ikiye katlayarak da kullanabilirsiniz.




Sonra benim en sevdiğim kısma geliyoruz. Kedi basamağı yapmasını bilenler, hatırlayanlar var mı? Çocukluğumda her renginden ne de çok yapardım. Pelür kağıtlarını görselde gördüğünüz şekilde katlıyoruz. Ve tam ortadan bir iple, bir misina ya da kurdela ile bağlıyoruz. Nasıl kullanmak istediğinize bağlı olarak hangisini seçeceğinize siz karar verin. 





Kenarlarını görselde gördüğünüz şekilde yarım ay kesebilir, sufle makası ile şekillendirebilir, ya da uçları sivri olacak şekilde farklı şekillerde kesebilirsiniz.




Sonra yine güzel bölüm geliyor, buruşturma ve şekillendirme.


Pom pom unuz hazır. İstediğiniz yere asabilirsiniz. Sizce de çok şık ve basit değil mi?



Rengarenk eğlenceleriniz olsun...

Orijinal çalışmayı görmek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz. 

16 yorum :

  1. çok beğendim çok güzel görünüyor sadece pelür kağıdı ne onu bilmiyorum yoksa deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pelür kağıdı kırtasiyelerde satılıyor. Ölçüleri genelde 50*70 cm civarında olur. Adet fiyatı 20-25 kuruş civarında bildiğim kadarıyla. Ben hediye paketi yaparken kullanıyorum genelde. Eğer bulamazsan ben sana alıp gönderebilirim.. Denediğinde paylaş lütfen merak ediyorum :))

      Sil
  2. Gerçekten çok güzellermiş. Bu arada, benim sevdiğim renklerden yapmışsın. Minik davetler için süper şık ve masrafsız:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denersen paylaş lütfen bakalım nasıl duracak seninkiler :)))

      Sil
  3. Çok şirin görünüyorlar :)) Ama benim Denenecekler Listemi kabartıyorsun sen bu güzel projelerle ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Hep diyorum ya hep birlikte kampa girip yapmak lazım :))

      Sil
  4. Aaa ben bu kağıt topları hep görüyordum ama bu kadar kolay yapılabileceğini hiç düşünmemiştim. Bizim çocuklara etkinlik çıktı! Harika fikir teşekkürler :-) Elif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annesine çeken becerikli kızın çok güzel pompomlar yapar eminim :)) Hadi bekliyorum merakla neler çıkacak bakalım kuzucuklardan :))

      Sil
  5. aaaaa çok eğlenceli ama bunu da deniceeem :) not aldım bakarım şirinciklermiş kii :)

    YanıtlaSil
  6. Süpermiş ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. Deeptone da gördüm blogunuzu hemen geldim gelince de DIY projelerinize girdim. Bu çiçekler bir harika. Yapmak istediklerim listemde var ama henüz fırsatım olmadı, burda görünce yine aklıma düştü, nefis görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep çok güzel bir jest yaptı saolsun :)) Tanıştığımıza çok memnun oldum. Artık sık sık görüşürüz o halde :)) Sevgiler...

      Sil
    2. Çok tatlısın Deep :))

      Sil
    3. size çekmişim işte sana ebruşkaya havvaya gülaya felan. :) geçen gün "sans sucre" adlı yazımda havvanın çocukluğunun geçtiği evin fotosunu koydum yazıya yaaa :)

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir