N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Şubat 12, 2014

Stil&Trend : Desen Desen Duvarlar

Duvar kağıtlarının bu yılda çok tercih edileceği yönündeki daha önce yaptığım paylaşımları hatırlıyorsunuzdur. 80'li yıllarda ( çoğumuz hatırlamıyor olabiliriz:)) hemen hemen her evde görülen duvar kağıtları son bir kaç yıldır yine bir çok mekanda kullanılmaya başlandı biliyorsunuz. 2014 yılında da duvarlarımızı rengarenk, desen desen kağıtlarla kaplamak dekorasyonun vazgeçilmezlerinden olacağa benziyor. 

2014 duvar kağıdı modelleri
BN Wallcovering

80 li yılların trendi geri gelmiş olsa da, duvar kağıtları hem kalite, hem renk hem de kullanım şekli olarak oldukça değişiklik gösteriyor. Evin veya kullanılan odanın tüm duvarlarını tek tip duvar kağıdı yapmak yerine, farklı kombinasyonlar kullanmak veya sadece bir duvara uygulamak daha çok tercih ediliyor artık.



Altın yansımalar, metalik renkler özellikle odanın belirli kısımlarında kullanıldığında oldukça etkili ve şık sonuçlar veriyor. Uygun aksesuarlarla tamamlandığında duvar kağıtlarınızın yarattığı etki göz kamaştırıcı olacaktır. 



Koyu renkleri, siyahları, grileri, kırmızıları, iri desenleri gönül rahatlığıyla seçebilirsiniz yaşam alanınız için. Özellikle TV ünitesi ve dresuar arkası, yatak başı veya vurgulamak istediğiniz herhangi bir duvarı koyu tonlarda kaplayabilirsiniz.

Aldovega
duvar kağıdı modelleri
BN Wallcovering

gri duvar kağıtları

çiçekli duvar kağıdı modelleri
BN Wallcovering



Vintage tarzını tekrar hayatımızın baş köşesine koymuşken, vintage duvar kağıtlarını es geçmemek gerek. İri damask desenler, çiçekler soft tonlarda vintage duvar kağıtları kullanıcılarını bekliyor. 




Bu kağıdı görmenin benim için anlamı büyük. Çocukluğumda, yani 80'lerde :)), odamın duvarı buna benzer bir kağıtla kaplıydı. O dönemlerde şimdi ki gibi çocuklar için tasarlanmış duvar kağıtlarında çok seçenek olmadığı için anneciğim benim odama bunu uygun görmüş..



İri geometrik desenler ve kalın çizgiler size korkutucu ve soğuk gelmesin. Doğru şekilde kullanıldığında mekana derinlik kattığını artık hepimiz biliyoruz. En azından bir duvarda geometrik desenli kağıtlara yer açabilirsiniz.

2014 modern duvar kağıtları
Algodeva




Temalı ve yazılı kağıtlar da yine göz dolduruyor bu yıl. Renk renk, desen desen mutlaka zevkinize uygun bir kağıt bulacağınızı düşünüyorum.


Duvar kağıtları bir çok kişinin ev dekorasyonunu yaparken öncelikle değerlendirdiği bir konu olduğu için aradan 1 yıl geçmeden tekrar paylaşmak istedim. Kaynak olarak 2013 yılı Temmuz ayında yazdığım Stil&Trend: Duvar Kağıdı isimli yazımı da okuyabilirsiniz. 2014 yılında duvar kağıtlarında nasıl bir değişim olduğunu kendiniz de göreceksiniz. 

Rengarenk günleriniz olsun. Haftaya Stil&Trend köşemiz de sizi çok etkileyecek bir paylaşım bulacaksınız!

19 yorum :

  1. ben hala boyayı çok seviyorum,alışacağım mı?bakalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanımı daha kolay ve istediğin zaman değiştirebilirsin. bakalım :))

      Sil
  2. 80'lerde duvar kağıtlarına dair hatırladığım Alamancıların fotoğraflarında gördüğüm karanlık, kasvetli duvar kağıtları :)) 90'larda biz de yaptırmıştık ama bütün evi :)))
    Şimdilerde bizde de var ama birer duvarlarda, bir de koridorda. Bak şimdi yine sinirlendim koca kişisine, o koridordaki deseni hiç beğenmemiştim ki ben, böyle kahveli, kremli uzun uzun şekiller :(( Neyse çıkartırabilir miyim bakalım bi deneyeyim, yerine güzel bir desen bulmalı tez vakitte...
    O değil de şu 9 numaranın deseni ne güzelmiş Juliette, kendimi o desenden dikilmiş upuzun bir etekle hayal ettim şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esen cim dilerim istediğin gibi bir duvar kağıdı bulursun giriş için. Kızma sevilene bak yarın sevgililer günü :))
      O kağıdı ben de çok beğeniyorum. Elbise için düşünmemiştim ama neden olmasın senin üzerinde şık durabilir belki :))

      Sil
    2. :))) Yok şekerim, elbise kimseye yakışmaz bence bu desenle, ben etek demiştim, upuzun, yerlere kadar, tam daire kloş bir etek :)
      Sevgiliye kızılmaz di mi, kızılır da çabucak unutulur, e ama sevgili de unutulmayacak kadar kızdırmamalı, geldi yaa sevgililer günü, dur bakalım ;)

      Sil
    3. Ben giyim konusunda yıllarca siyah-beyaz giyinip son 2-3 yıldır renklenmeye çalışan biri olarak ancak o kadar diyebiliyorum işte :)
      Sevgililer günü için yapın hazırlıklarınızı hadi. bak yayın yapmak bile gelmiyor içimden. Ama akşama bir şeyler paylaşacağım yine de :))

      Sil
  3. oleeey büyüklerimin yazlığının kağıtlarını değiştircektik. şu 13 nolu fotodaki çiçekli leylakımsı sevdiim tam bana göreeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buram buram vintage kokuyor o kağıt eminim çok da güzel olur. İstersen bize bir ara uğra temin edebiliriz sana o kağıdı..
      Sevgiler...

      Sil
    2. baksan ya, yaptığınız işleri, kısaca sölesene bana şimdi, yani bi cümleyle işte, yorulma diye kısa yaz diyom bak. :)

      Sil
    3. Dekorasyona dair her şey diyelim. Mobilya, duvar kağıdı, tasarım, fikir üretimi :))

      Sil
    4. piki. teşkürler. yani hem kendim için sordum danışmak için hem de geçen gün derin mavi notlar yazımda yazmıştım, seni tanıtcam blogumda da doğru şeler sölüyüm diye sordumdu. çok thanx ediyoruum. :)))

      Sil
    5. çok incesinnn çok teşekkürler. detaylı röportaj verebilirim ;)

      Sil
  4. Duvar kağıdından ziyade duvar kağıdı gibi boyalarla desen vermeyi daha çok seviyorum ben. Yurtdışında devasa boyutlarda el yazılı stencil şablonları var mesela, içim gidiyor:) Ben de yazın gri duvar boyasının üzerine küçük bir alanda gri simli boya ile damask deseni çalışmıştım. O bile fark yarattı. Tabii renkli çiçek deseni sevenlerin böyle bir şansı yok, el mahkum kağıt kullanacaklar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Bahar o rulolarla ilgili daha önce bir paylaşım yapmıştım. Çok pratik ve şık sonuçlar veriyor. Türkiye de de artık çeşitleri mevcut. Yurtdışındaki kadar çok alternatif olmasa da belki hoşuna giden bir tane bulabilirsin. Bu arada çok güzel bir DIY fikri verdin bana teşekkür ederim :))

      Sil
  5. Bir kaç yıl önce evimin tüm duvarlarını kağıt kaplattım çok da memnunum. Özellikle silinebilmesi harika bir şey, çünkü boyalı iken bir leke olupta silindiğinde biraz fazla ovalasan su bazlı boya olduğu için beze çıkıyordu boya. E tabi bu da dalgalanmalara neden oluyordu. Özellikle merdiven boşlukları başımın belasıydı. Çocuklar sağolsun inip çıkarken trabzanlara tutunmak yerine duvarları elleyerek çıktıklarından duvarlar çok çabuk kirleniyordu ve sık sık silmek gerekiyordu. Şimdi yine siliniyor ama hiç problem olmuyor. O nedenle kağıt benim için çok kullanışlı oldu, kararsız kalanlara tavsiye edebilirim. Güzel bir paylaşım olmuş, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir noktaya değinmişsin Sevgili Hülya. En büyük kolaylığı odur kağıtların. Elbette silinebilir olanlardan bahsediyorum. Yine de vinil oranı yüksek kağıtlar sağlık açısından olumsuz olabilir. Bu nedenle sertifikaları olan kaliteli markalar tercih edilmeli.
    Teşekkür ederim paylaşımın için eminim bir çok kişiye yardımcı olacaksın bu tavsiyenle..

    YanıtlaSil
  7. Vintage tarzi, temali ve yazili olanlari cok begendim ama bende Bahar006'nin bahsettigi gibi duvarlara sekil verip boyamaktan yanayim.
    Bahsettiginiz o buyuk boyutlu stencil desenlerini nereden bulabilrim, bir fikriniz var mi? Sevgilerimle, mutlu haftasonlari

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ayfer mesajından bu güne stencil desenleri araştırıyordum. Türkiye'de bir kaç firmada var ama daha değişik desenleri ETSY'de buldum. Linki paylaşıyorum. Yabancı bir firma ve tanımıyorum. Ama desenler göz alıyor. Denemek istersen:

      http://www.etsy.com/listing/160497337/similar?ex=etsy_finds&ref=etsy_finds&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=etsy_finds_022214_10173506439_0_0&redirect=1&filters=paint

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir