N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Şubat 13, 2013

Kitap Köşesi

Sevgili Kahve Tadında beni çok güzel bir konuyla mimlemiş:) EvimİçinHerşey'in konseptine uygun bir şekilde, bende bu güzel konuyu kendi içimde nasıl yaşadığımı paylaşmak istedim. 
Juliette nasıl, ne okur???

Ne zaman başladım?
Kitap okumaya, okumayı ilk öğrendiğim sene başladım, 6 yaşında. Sevgili ağabeyim bana sürekli mizahi hikaye kitapları alırdı, bir çırpıda okur yenisini almasını hevesle beklerdim:) İlginç bir anım bile olmuştur hafızamdan asla silinmeyen. Hep gülerek okuduğum hikaye kitaplarımdan bir tanesi o kadar dramatikti ki, ağabeyim beni okurken ağlattığı için epey üzülmüştü. Yanlışlıkla almış, Canımmm :)))
Okuma hırsım kitaplarla sınırlı değildi o zamanlar bile. Sevgili babacığım akşam işten geldiğinde o ufacık yazılarla yazılmış siyah beyaz gazetesinin başlıklarını okuturdu bana. Bu anları tüm gün büyük bir heyecanla beklerdim (babamla geçirdiğim her an benim için çok özeldi çünkü). Kocaman puntolarla yazılı başlıklarını anlayamadığım için üzüldüğüm o resimsiz gazeteye bakar bakar, kolayca heceleyebildiğimi görüp sevinmeme rağmen anlamını çözemediğim için gizlice hayıflanırdım. Çocuk aklım :))
Ne okurum?
Çocukluğumda başlayan okuma aşkım, hayatımın her döneminde yükselen bir ivme kazandı. Beni en çok etkileyen, tekrar tekrar okuma isteği uyandıran klasiklerden hayatımın hiç bir döneminde vazgeçemedim. 12 yaşında başladığım klasik kitaplardan aldığım hazzı tarif etmem imkansız. Rus ve Fransız edebiyatı; Victor Hugo, Dostoyevski, Şolohov... eserlerini bıkmadan defalarca okuyabilirim, her tekrarda her bir satırdan başka tatlar alırım.  

 Nasıl Okurum?
Kitabımı masaya koyup, sandalyeye dik bir şekilde oturarak okumak kesinlikle bana göre değil. Rahat olmam, uzanmam, ayaklarımı uzatmam veya bir şeylerin üzerine koymam gerek. Bu görselleri de sizinle paylaşma sebebim bu zaten. İşte ben rahatına düşkün bir kitap kurduyum. Sırtımda yastıklar, hava biraz serinse şekilden şekile sokacağım diz battaniyem ya da şalım, ayağımı uzatacağım bir pufum mutlaka olmalı. En önemlisi de mutlaka saçlarım açık olmalı ve ben onları kitabım bittiğinde bigudiyle sarılmış gibi lüle lüle hale sokabilmiş olmalıyım. 


Kitap okumak, hayatta en çok keyif aldığım şeylerden biri. Özellikle de iyi bir edebi dil ve zekice yazılmış kitaplara doyum olmaz diye düşünüyorum. Öyle ki; kitabın konusu ne olursa olsun, sizden bir parça, hayallerinizden, yaşadıklarınızdan bir şeyler saklanmış olmalı satır aralarında bir yerde, ve siz onu keşfettiğinizde işte yazarın zekasının ne kadar ileri bir düzeyde olduğunu görebilmelisiniz.

Bol kitaplı günler diliyorum herkese. Sevgili Kahve tadında, tekrar teşekkürler mimlendiğim için:) 
Sevgilerimle...
  

7 yorum :

  1. Kitap okur gibi okudum ve çok keyif aldım :) Çok hoş bi yazı olmuş eline sağlık canım, hakikaten ortak yönlerimiz varmış,bende evdeyken senin gibi rahat bir şekilde okumak isterim kitapları :) Teşekkür ederim ben cevapladığın için.. Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  2. ben teşekkür ederim beni seçtiğin için:) pek iyi değilimdir bu soru cevap işleri konusunda ama konu ilgi alanımı fazlasıyla kaplayınca hemen atladım :)
    umarım paylaşımlarımız artar bu sayede, madem ortak yönlerimiz var kitap eleştirisi de yapmak isterim ilerleyen dönemlerde :))
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle, daha paylaşacak çok şeyimiz olacak eminim :) Sevgiler..

      Sil
  3. son fotodaki foto benim kitap köşem olsun ;)

    YanıtlaSil
  4. elbette olsun :) ayaklar uzatılsın, sıcacık bir fincan çayla keyifle okuyun kitabınızı.
    bu arada kitaplar konusunda tavsiye edebileceğim bir blog var. kahve tadında http://kahve-tadinda.blogspot.com/ bloğu hem tanıtımları hem de yorumlarıyla çok güzel fikirler veriyor kitaplar hakkında. takip etmenizi tavsiye ederim.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. hemen takibe aldım çok teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bol kitaplı günler, keyifle ve sağlıkla olsun...

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir