N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Ağustos 12, 2013

Mutlu Pazartesi : Türk Kahvesi

The Coffee Blog


Kısa ama dinlendirici bir tatil sonrası hayat kaldığı yerden devam ediyor. Juliette için klasik Pazartesi sendromu da yine hiç eksilemeden devam etmekte:)))


Sorun kesinlikle sabah erken kalkmak değil, çalışmak hiç değil çalışmadığım zamanlarda da aynı hislere sahibim çünkü. Ama nedendir bilinmez bu pazartesileri sevemedim bir türlü. Aslında bir kaç hafta önce rastladığım bir yazıyı da paylaşmıştım sizinle. Pazartesi'nin İngilizcesi Monday aslında çok güzel bir anlama sahip. Mon, Fransızca'da benim demek, Day'de gün olduğuna göre. Benim Günüm ;)

Ben en iyisi bugün kendime güzel bir çiçek hediye edeyim sendromu azaltmak için.


Sonra saat 10 gibi bol köpüklü sade bir Türk Kahvesi süper olur. Her gün mutlaka bir fincan Türk Kahvesi içiyorum. Kokusu, aroması damağımda çok güzel bir tat bırakıyor. Özellikle de böyle uzun süre kömür ateşinde pişirilmiş olanların tadını hiç bir şeye değişmem. 

Kahveyi çok sevince haliyle fincanlarına da özel bir ilgisi oluyor insanın. Bakın şu aralar satışta neler var. Şöyle bir bakarken bulduklarım:

Altıncı Cadde
Altıncı Cadde'deki bu 4 parça setin fiyatı 28,90 TL. Altta gördüğünüz Osmanlı tarzı ise Biev'de dikkatimi çekti. Hangi firmaya ait olduğunu bilmiyorum ama aslında çok bilindik desenler. Yine de tepsi ve bardaklarla güzel bir takım olmuş.


Evmanya - Kütahya Porselen
 Kütahya Porselen'in bu renkli porselenlerini çok beğeniyorum. İçi beyaz dışı renkli sırlı fincanlar ve kaseler oldukça şık. 6'lı fincan takımı 99,90 TL. Altta gördüğünüz Afrika desenli fincan seti ise yine Evmanya'da satışta. Fiyatı 34,90 TL.


Galeri Set
Osmanlı döneminde kullanılan bu incecik renkli porselen fincanlar beni çok etkiliyor. Çok zarif ve özel buluyorum bu ürünleri. Galeri Set de çeşitlerini bulabilirsiniz.

Koleksiyon
Sufi isimli bu fincan çok sade olmasına rağmen çok zarif geldi gözüme. Ne dersiniz?

Pazartesi'ye hazır mıyız???

Mutlu Pazartesiler diliyorum herkese...



                                        

10 yorum :

  1. Kahve deyince akan sular durur :) Benimde en baştaki takıma benzer bakır işlemeli bir kahve setim var. Onunla kahve içmek en büyük zevkim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ama, şimdi içtim bol köpüklü kahvemi:)) Bakır sanki daha çok yakışıyor Türk kahvesine ne dersiniz?

      Sil
    2. Kesinlikle bakır çok yakışıyor. Ama ben en çok kahvenin yanında sohbet arkadaşı olunca o 'Kahve Tadında' sohbete bayılıyorum :) O zamaaann kahve tadında mutlu günler diliyorum bende :)

      Sil
    3. ne güzel söyledin ağzına sağlık. keyifle sohbet edeceğin dostların varsa o kahvenin tadı bambaşka işte. mutlu günlerimiz olsun o zaman ;))

      Sil
  2. Her günün keyifli geçsin Juliette. Yine benlik bir yazıydı ve elimde Türk kahvem vardı :) :) Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Petek. Pazartesiler böyle işte benim için. Sevmediğim vazgeçilmezleri sevmeye çalışıyorum;) Afiyet olsun. Bir gün birlikte yudumlayalım kahvelerimizi :))

      Sil
  3. iadeyi ziyaretiniz beni çok memnun etti. görüşmek üzere
    gerçekten tariflerimin hepsi denenmiştir. beğenmediğim ve yapmadığım lezzeti bloğuma koymam. ölçülerim tamdır.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Özlem Hanım. yaz mevsimini genelde meyve ve çiğ sebzelerle geçiştiriyor olsam da bloğunuzda serinletici tariflerde var dikkatimi çeken ;)) tarifleri denediğimde mutlaka size de bilgi veririm. sevgiler...

      Sil
  4. bende sımdı kahvemı aldım gezınıyordum hepsıne bayıldım sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selma Hanım afiyet olsun. kahve tadında günler dilerim. sevgiler...

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir