N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Ocak 09, 2013

Country Tarzı Ev Dekorasyonu

Konforlu, rahat, sıcak ve samimi, pastel veya toprak renklerinin hakim olduğu, yumuşak detaylara sahip mobilyalarla döşenmiş bir ortam sizi daha çok keyiflendiriyor ise, tarzınız büyük olasılıkla Country dir.

Bir çoğumuzun bildiğinin aksine, Country tarzı dekorasyon koyu renklerden meydana gelmez. Daha çok pastel ve toprak renklerinin hakim olduğu ve ayrıca içine doğada bulunan renklerin estiği bir tarzdır. Country tarzı ile evinizi sade ama şık, basit ama oldukça konforlu, pastel fakat rengarenk bir yaşam alanına çevirmeniz oldukça kolay. Bunun için püf noktaları bilmek yeterli. 




Sherwood 

Renkler : Pencerenizden baktığınızda göreceğiniz ağaçlar, çiçekler, gökyüzü renk seçiminde ilham alabileceğiniz öğelerden. Bunları gün ışığında eskittiğinizde işte Country tarza uygun renklere ulaşmış olursunuz. Bunları beyaz, krem veya toprak tonlarıyla kombinleyebilirsiniz. Pastel tonlarda tek renk paleti üzerinde gitmeniz harika sonuçlar verecektir. 
Koltuklar oldukça geniş ve rahattır. Rengarenk yastıklarla konforunuzu artırmanız mümkün. 

Kumaşlar : Koltuk ve sandalye döşemelerinde, yastıklarda daha çok pamuk, keten ve yünlü kumaşlar tercih edilir. Düz, çizgili, ekose veya çiçekli desenler arasından ruhunuza hitap edeni kolaylıkla seçebilirsiniz. 
Phoebe Howard
Mobilya : Daha çok açık renkli ahşap malzemeler kullanılır. Doğal ahşaplar, ceviz, maun en fazla kullanılanlardandır. Ayrıca hasır ve bambu mobilyalar da özellikle kış bahçelerinizde, teraslarınızda veya evin herhangi bir köşesinde de olabilir, oldukça şık bir hava verir. 

Aksesuarlar : Seramik ve topraktan yapılmış aksesuarlar, ferforje serpiştirmeler ev dekorasyonunuzu tamamlamanıza yardımcı olacaktır. 

Country tarzda mobilyalarda el işçiliği oldukça önemlidir. Yumuşak hatlar, gözleri rahatsız etmeyecek şekilde uygulanır. 

Evinizin tamamında ferah ve havadar bir ortam yaratmak için duvarları açık renklerle boyayabilirsiniz. 

Renk seçiminizi yaparken aynı renk paleti üzerinde gitmeye dikkat etmenizi öneririm. Eğer kontrastlık yaratmak isterseniz, seçeceğiniz rengin ortamda bir karmaşaya neden olmaması için, oranını az tutmanız uygun olacaktır.  

Unutulmaması gereken 3 nokta sadelik ( herhangi bir karmaşadan uzak ), ferah ve samimi. 





   

15 yorum :

  1. ya ben country tarzına bayılıyorum..evde zaten mükemmel oluyor ama bi kafeteryada harika ötesi bişe çıkıyor ortaya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet benimde favorim country. beğendiğinize sevindim..

      Sil
  2. merhabalar.country tarzı ile chester koltuk bir arada kullanılabilir mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette kullanabilirsiniz. Çok şık olur hatta. Chester koltuk modelleri ile ilgili yayınımı okumanızı tavsiye ederim.
      Sevgilerimle...

      Sil
  3. ben de evimi bu tarz döşeyeyeçeğim inş :)
    eline sağlık ne güzel anlattın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönlünce olsun:) başladığında bizzat ilgilenirim ihtiyaç duyarsan :))

      Sil
  4. Bende evini bu tarz döşemek istiyorum ama uygun fiyatta??? Galiba bu imkansiz... :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülsün Hanım Ikea'da şık country koltuklar mobilyalar bulmanız mümkün. Oraya bakmanızı önerebilirim. Ayrıca eğer İstanbul'da yaşıyorsanız size önerebileceğim başka üreticiler de olabilir. diğer bir öneri: son zamanlarda döşemeciler çok hoş koltuk kılıfları dikiyorlar, mesela yaz döneminde bir müşterimin 2 adet 3'lü koltuğu için 300 TL gibi bir fiyat almıştık bir döşemeciden. İşçiliğinin iyi olduğundan emin olduğunuz bir döşemeci ile de görüşebilir country tarzında kullanılan kumaşlardan kılıf diktirebilirsiniz.

      Sil
  5. bende evini bu tarz döşemeyi düşünen nişanlı bir kız olarak yazınızdan çok faydalandım,teşekkür ederim...ayrıca istanbulda bu tarz mobilyayı uygun fiyata bulabileceğimiz adresler varsa sizin tavsiyenizi rica ediyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Adsız bir önceki mesajda Gülsün hanım'a İkea'yı önermiştim. En uygun fiyatlı mobilyayı oradan bulabilirsiniz. Daha özel bir şeyler arıyorsanız özelden mesaj atabilirsiniz.
    Keyifli hazırlıklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yarın başlıyacak olan mobilya fuarına gitmeyi düşünüyoruz, umarım aradıklarımızı bulabiliriz...çok teşekkürler.

      Sil
  7. merhabalar, ben salonumda country tarzına uyan bir avize istiyorum ama istanbulda nerden bulabileceğimi bilmiyorum. yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özge Hanım Karaköy Bankalar Caddesi'nde çok fazla çeşit bulabilirsiniz. İstanbulun en geniş aydınlatma satış yeridir.

      Sil
  8. İşte benim tarzım :) Her biri harika ellerinize sağlık. Ve tabi ki günaydın :)

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler Hamiyet Hanım. Keyifli bir gününüz olsun..

    YanıtlaSil

Bunlar da İlginizi Çekebilir