N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Şubat 08, 2014

Bir Kadın Ne İster?

Bu başlık hepinize çok tanıdık gelecek, biliyorum. Bugün Beymen'de de görünce bir süredir yapmayı planladığım yayınıma bu ismi vermek istedim. Peki konu ne olacak diye düşünüyorsunuz haklı olarak. Sadece dekorasyonla ilgili yazdığım için elbette yine dekorasyonla alakalı. İzleyici kitlemin çoğunluğunun Bayanlar olduğunu düşünerek ( Beyler lütfen alınmayın eminim siz de kendinize ait bir şeyler bulacaksınız bu yazımda;)) bu soruyu size sormak istiyorum. Bir Kadın Ne İster? Siz Ne İstersiniz?

endüstriyel yemek odası

Birçoğunuzda olduğu gibi Evim benim her şeyim: kendimi en rahat ve mutlu hissettiğim yer olduğu için, tamamen bana ait olduğu için ( evin diğer üyeleri gücenmesin biz diyeyim), istediğim gibi dekore edebildiğim için. Yaşam ve nefes alma alanım.

Eve bir bütün olarak baktığımda her şeyin yerli yerinde, düzenli olması olmazsa olmazlarımdan. Diğer taraftan da hep şunu düşünürüm: Acaba hangi oda, veya hangi köşe veya ne bileyim hangi bölüm vazgeçilmezim? En çok değer verdiğim, önemsediğim yer neresi? 

Bu soruya cevap vermek için epey düşündüm itiraf ediyorum. Sonuç mu?


Yatak Odası

Gün içinde aldığım tüm negatif enerjileri attığım, ertesi güne zinde ve mutlu bir şekilde uyandığım, vücudumun ve ruhumun yenilendiği yatak odam mı acaba benim için en özel yer evimde? 


Salon & Oturma Odası

Eski zamanlarda olduğu gibi sadece misafir geldiğinde kullanılan, diğer zamanlarda kapalı duran bir salonumuz yok evimizde. Oturma odamız & salonumuz hem keyifle vakit geçirdiğimiz hem de değerli dostlarımızı ağırladığımız yegane odamız. Ne güzel vakit geçiriyoruz burada değil mi? Burası mı acaba en çok değer verdiğim alan? 


Mutfak

Burada seven ve sevilene aşkla yemekler hazırlıyorum, aşk ve sevgi kokulu kahveler pişiriyorum, lezzetli tatlılar yapıyorum. Ne zaman kendimi mutsuz veya stresli hissetsem taze demlenmiş çayım, sağlıklı bitki çaylarımın kaynağı burası oluyor. En özel anlarımı tatlandırdığım mutfağım mı acaba en özel yerim?


Giriş-Antre

Evime, en huzur bulduğum yere açılan kapım. Sevileni beklediğim, misafirlerimi karşıladığım yer. Bana güzel kutular getiren, sevdiklerimden haberler getiren kargo ve Postacı abileri karşıladığım yer.( gerçi artık sadece fatura getiriyor gibi bir şey oldular ama )


Kitap Köşem

Başka dünyalara daldığım, bazen başka hayatlar yaşadığım, okuduğum öğrendiğim kitap köşem. Bir de bir fincan kahve ya da çay olduğunda keyfimin doruğa çıktığı küçücük ama ufkumu açan sonsuz genişlikteki alan. Burası mı benim en özel alanım? 


Banyo

Her sabah baktığımda gülümsediğim, 1-2 dk öylece kendimle konuştuğum, güne hazırlandığım, yorgun zamanlarda beni dinlendiren, huzur veren banyom olabilir mi?


Balkon - Bahçe

Çiçeklerimin evi, bahar ve yazımın vazgeçilmez köşesi, derin derin nefes aldığım, çiçekleri, ağaçları, kuş seslerini doyasıya içime çektiğim, dingin anlar yaşadığım, bir nevi kaçış yerim olan bu yer mi?

Her bir odanın, her bir alanın kendine göre bir vazgeçilmezliği var değil mi? İşte yazımın başlangıcında sorduğum soruma geliyorum. Bir Kadın Ne İster? Siz evinizde ne istersiniz? Evinizde hangi oda sizin vazgeçilmeziniz? Orada olmasını mutlaka istediğiniz şey nedir? 

Yanıtlarınızı merakla bekliyorum :))



21 yorum :

  1. fotoğraflardaki evin her yeri itinayla benim köşem olabilir,
    düşündüm de mutfak ağırlıklı ama galiba benim evin de heryeri:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her bir alan vazgeçilmez aslında değil mi? her bir odanın, alanın şahsına münhasır bir değeri var:)

      Sil
  2. canısı ben öyle acayip düzen arayışında biri hiç olamadım. biz ailece evde yaşayan bireyleriz. yaşayan diyorum çünkü bazı arkadaşlarımın evi mum gibi dururken benim evim hareket halinde:)) ev hepimizin rahat ettiği alan olduğundan sanırım. özel bir köşe de düşünemiyorum çünkü ruh halime neresi uygunsa o alan o an için özel olabilir. rahatlamak için banyo, kahve için balkon, yayılmak için heryer olabilir:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evin hakkını veriyoruz diyorsun Molacım. Eee doğru da yapıyorsunuz. Yaparken hem maddi hem de manevi olarak ciddi emekler harcadığımız bir alanın her köşesini iyi değerlendirmek lazım değil mi ama;)

      Sil
    2. kitap köşesi benim içimde bi alan her an için kitap sevdama duyduğum aşkı içimde bir yerlerde hissediyorum bu yüzden benim kitap okuma köşem benim! :) ama her zaman için bana -benim çılgın ruh halime- en iyi gelen kitap köşesi bu arada en güzel fotoğrafta kitap köşesi bence... ah anneminki tabi ki mutfak ! kadınları anlamıyorum hem yemek yapmaktan şikayet eder hemde enn sediği yer mutfak siz bi açıklama getirin annem mi anormal ben mi ?? =)))

      Sil
    3. Sevgili Adsız ( biraz Gönül Abla gibi oldu ama :)) )
      bence insanın huzur bulduğu yerdir, mutfak, banyo, yatak odası, kitap köşesi vs, nerede mutlu ve huzurluysan orasıdır. Yani ikiniz de normalsiniz ;)

      Sil
  3. Y-A-T-A-K- O-D-A-S-I-I-I-I-I-I-I-I-I-I-I-I-I-I-I-I-I--

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni güne uyandığım, yenilendiğim mekan diyorsun yani :) Güzelll

      Sil
    2. benim yenilendiğim mekan kitap köşem yani kendi içim
      GİZLİ hayranınız....

      Sil
  4. Evimde en cok oturma odasi/salonda vakit geciriyoruz..Bu mekanin olmazsa olmazi sevgi ve saygi, birlikte yapilan kahvaltilar, sohbetler, kahkahalar :) Daha sonra mutfak geliyor ama benim tercihim acik mutfak ki birlikteligimiz bozulmasin, aile fertleri birbirinden ayri kalmasin..
    Ne guzel bir konuya deginmissiniz, aslinda dediginiz gibi evlerimizde her alanin vazgecilmezligi var yeterki o evde mutluluk, huzur olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evi ev yapan içinde yaşanılan aşk sevgi ve huzur değil midir zaten? Evimizde sevdiklerimizle geçirilen her anın değeri paha biçilemez. Ona değerini veren de bu duygulardır zaten. Çok güzel özetlemişsin teşekkür ederim Sevgili Ayfer. Dilerim evinizdeki mutluluğunuz aşkınız daim olur..
      Sevgiler..

      Sil
  5. Thank you Marie for your kind visit and kind message. Have a wonderful week :)
    Juliette

    YanıtlaSil
  6. Ev için yazdıklarından bağımsız yanıtlayayım önce sorunu... Bir kadın huzur ister, dinginlik ister, rutin ister, rutinden çıkmak demek-özellikle çocuklu kadınlar için- problem demektir, hastalık vs... Yani aslında kadından kadına da değişir tabii ama bana sorarsan ben evimin her köşesinde huzur isterim en çok... Çocuk sesleri, kahkahalar olsun da evin her yanı güzeldir ;) En en en çok dersen, o zaman da salondaki bütün el işlerimi kotardığım berjer koltuğumun olduğu cam kenarındaki köşem en kıymetlisi....
    Mutlu haftalar şekerim...
    Not: Eee, sahi, sen niye yazmadın ki kendi evinin senin için en özel yerini??? Bir de Juliette, lütfen evinden de fotoğraflar paylaşır mısın, lütfennnn :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu soruyu ilk soran sensin:)) benim için evin her yerinin kendine özel bir değeri olsa da, en en en özel, huzur bulduğum köşem ayaklarımı uzatıp elimde kitabım, kahvem veya çayımla dışarıyı ( sen biliyorsun o dışarıyı :)) ) seyrettiğim berjerim.
      Ee hadi gel bir gün sen de kahveye hem evimi hem de özel alanımı görmüş olursun...

      Sil
  7. Olmaz şekerim, önce molacım ve sen bizim terasa kahveye geleceksiniz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anneciğim burada onu yolculayayım ilk fırsatta aklımda zaten o güzel terasta kahve keyfi:)) teşekkür ederim canım..

      Sil
    2. ayy siz çok tatlısınız ama bend emerak ediyorum ... bu arada madem kitap kurdusun en sevdiğin kitap nedir ??
      GİZLİ hayranınız....

      Sil
    3. Rus ve Fransız edebiyatı oldukça ilgimi çeker çok etkilendiğim, çok uzun olmasına rağmen bir çırpıda okuduğum kitap Sefiller dir. İlk okuduğumda 14 yaşında idim sonra bir kaç kez daha tazeledim elbette :) Son zamanlarda ise AŞK oldukça etkilemiştir.

      Sil
  8. Juliette'cim sen sorunca düşündüm de evimde tam anlamıyla çok sevdiğim bir oda yok .Her odanın bir veya bir kaç köşesi favorim.Beğendiğim köşelerin hepsini birleştirince de müştemilat gibi birşey çıkıyor ortaya :)Galiba şimdilik çiçeklerimin olduğu balkonum en sevdiğim yer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiçekler :))) Benim de favorilerimden ama o kadar çoğaldılar ki köşelere balkonlara sığdıramaz oldum :)) Bu arada benim cinsler çoğalıyor bir süre sonra paylaşacağım ;)

      Sil
    2. balkon + battaniye+kahve+kitap =muhteşem dörtleme ,fantastik dörtlüler..=)
      GİZLİ hayranınız....

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir