N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Şubat 07, 2014

Kendin Yap : Güneş Ayna

Son zamanların trendi ayna modellerinden Güneş Işığı aynaları beğeniyorsanız, işte size kendi aynanızı yapmanız için harika öneriler. Ölçüsü, modeli, malzemesi, rengi tamamen sizin zevkinize, beğeninize kalmış. Kolaylık derecesi basitin üzerinde olsa da ortaya çıkan sonuca değecek nitelikte;) Yapalım mı bir Güneş Işığı Ayna ne dersiniz?

Kaynak
Malzemeler isteğe göre değişiyor. Ama bir adet yuvarlak ayna olmazsa olmazlardan. Çapını asacağınız yere göre kendiniz seçebilirsiniz. Bir hobi marketten, veya herhangi bir camcıdan da çok kolay temin edilebilir. 

Diğer malzemeler ise yine vermek istediğiniz şekle göre isterseniz çöp şiş veya istediğiniz ölçülerde kesilmiş MDF'ler olabilir. Herhangi bir mobilya atölyesinden kolaylıkla temin edebilirsiniz MDF'leri. Çöp şişler zaten her markette kolaylıkla bulabileceğiniz bir ürün. 

Boyaya gelince, altın veya platin rengi metalik sprey boyalar ya da rengarenk bir ayna isterseniz renkli sprey ahşap boyası yeterli olacak. İşin içine sprey boya girince etrafı kirletmemek adına bol bol gazete de ihtiyaç listesinin başında olmalı. 

Kaynak
Kaynak
Kendi aynanızın nasıl olmasını istediğinize karar verdiğinizde ahşapları veya çöp şişlerini istediğiniz ebatlarda kesiyorsunuz ya da kestiriyorsunuz. Bir kısmını altta gizleyerek de, herhangi bir kesim işlemine gerek duymadan, istediğiniz ölçüleri kolaylıkla elde edebilirsiniz. 

Kaynak

Kaynak
İlk resimde gördüğünüz model için hobi atölyesinden birbirine yakın kalınlıklarda çubuklar alınmış. Bunlar uç kısımlarından eğim verilerek kesilerek metal sprey boyayla boyanıyor. Kuruması beklendikten sonra uygun bir yapıştırıcı ile aynanın arka tarafına yapıştırılıyor.

Kaynak

Kaynak
Şık durması için kullandığınız boya renginden çerçeve de kullanabilirsiniz aynanıza. Kuruması için bir süre beklendikten sonra aynanız asılmaya hazır. 

Kaynak
Yazımın başında bahsetmiştim malzeme tamamen size kalmış diye. Alt resimde gördüğünüz üzere kafelerdeki sıcak içecek karıştırıcıları bile aynanızın ana malzemelerinden biri olabilir ;)

Kaynak
Baktığınızda hep gülümsediğiniz, dünyanın en güzelinin ve mutlusunun siz olduğunuzu söyleyen dekoratif aynalarınız olsun...

14 yorum :

  1. çok iyi yaa diye uzatabilirim:)

    YanıtlaSil
  2. süper... yuvarlak aynada da çok güzel durur. Hatta deniz kenarından toplanmış tahta parçaları süper olur bence ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kesinlikle süper olur. bu yaz deniz kenarından toplanacak ekstra malzemeler çıktı bize desenize :))

      Sil
  3. aynalar çok güzel ama ben en çok son cümlenizi beğendim. baktığınızda hep gülümsediğiniz diye başlayan... aynı dilekler benden size de olsun. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Özlem ne güzel bir yorum bu çok teşekkür ederim. Beğeniniz beni çok mutlu etti. Dileklerinizi bimukabil can-ı gönülden kabul ediyorum :))
      Sevgilerimle...

      Sil
  4. Juliette ayna zaten çok güzel, bak yine o da benlik. Ama benim gözüm aksesurlara da takıldı, e pek severim ya! Neyse, konumuz o değil. Eline sağlık, ayna ferahlıktır, aydınlıktır. Herşey gönlünce olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Petekcim aksesuar deyince benim içinde akan sular duruyor biliyorsun :)) Şimdi güzel diy projeler bakınıyorum şık ve kolay aksesuarlar için ;)
      Teşekkür ederim canım keyifli bir haftasonu dilerim...

      Sil
  5. Yabancı dekorasyon bloglarının çoğunda bu aynadan var.Meğer en kolay diy aktivitesi olmasındanmış.Anlatım güzel,fotoğraflar güzel,dilekler süper ...bir insan bir blogdan daha ne bekleyebilir ki Juliette'cim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hümeyracım motivasyon tavan yaptı sayende ne diyeyim. Harika yorumun için teşekkür ederim:)) Senin aynadan geldi ilham biliyorsun ;)

      Sil
  6. ama bu çok güzel:) adı güneş olan bir kendin yap'cı olarak en kısa zamanda denemeliyim bence ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ee bence de şart olmuş artık Sevgili Güneş:)) Güzel çalışmalarını merakla bekliyorum..

      Sil
  7. Çok şık bir kendin yap projesi paylaşmışsın, yapımı da bir o kadar kolay görünüyor, Ben de bazı bloglarda görmüştüm bunu çok beğenmiştim. Senin güzel anlatımınla daha da sevdim, yapılacaklar listesi iyice kabarmaya başladı, ne yapıcaz bakalım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülyacım evet haklısın biriken o kadar çok şey var ki. Yapmak istediğim ama tek başıma cesaret edemediğim ( çabuk sıkılıp atacağımdan eminim çünkü:)) bir sürü şey var sırada bekleyen. Bir etkinlik düzenleyip hep beraber denesek mi acaba baharda ;)

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir