N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Şubat 16, 2014

ÖNEMLİ UYARI!

Uçsuz bucaksız bir alan olan Ev Dekorasyonu; mobilyaları, koltukları, aksesuarları, trendleri, renkleri ve daha bir çok konusuyla, genel hatları aynı olsa da her tasarımcı, mimar veya dekoratör tarafından farklı yorumlanır ve yazıya dökülür.

2012 yılı Aralık ayından bu yana burada yazdığım her yazı tamamen kendi bilgi ve yorumlarımı içermektedir. Görseller farklı sitelerden örnek amaçlı olarak kullanılmakta olup kaynağı belirli olan özgün çekimler kaynak gösterilerek verilmektedir. 

Son zamanlarda, burada da paylaşmış olduğum üzere, bloğumun stili, yaptığım paylaşımlar ve konular bazı web sitelerinde kaynak gösterilmeksizin yayınlanmaktadır. Tamamen bana ait olan cümleler ve önerilerle, kendi fikirleriymiş gibi yayınlanan bu yazılar yapılan tüm uyarılara rağmen hala devam etmektedir. 

Bu site sahiplerine uyarı yazısı gönderilmiş olup, bundan sonra paylaşımlarında herhangi bir ayniyet olması halinde bu kişiler hakkında avukatlarımız vasıtasıyla 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Koruma Kanunu kapsamında suç duyurusunda bulunulacaktır. 

Önemle Duyurulur!



 



    

20 yorum :

  1. Özgün içeriğin ve uzman kaleminle keyifle takip ettiğim bir sitesin sevgili juliette! Umarım en kısa zamanda bu durum düzelir, yanlık ortadan kalkar ve emeğe saygı daha özen kazanır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Petekcim. İlk farkettiğim günden bu güne gösterdiğin ilgi, destek ve paylaşımın için çok teşekkürler hep yanımda oldun.

      Sil
  2. bu çirkinlik zaman zaman bazı arkadaşlarımın da başına geliyor. bilinçli yapılıyorsa emeğe büyük saygısızlık... kaynak belirtme hususunda herkesin çok dikkatli ve hassas davranması gerekiyor. bunu yapamayacaklarsa bu işlere hiç bulaşmasınlar daha iyi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım. Maalesef bilinçli. Daha önce kendisini uyarmama rağmen hala devam ediyor. Ben de resmi yollardan hakkımı arayacağım artık. şahsın bloğunda topu topu 25-30 tane paylaşım var en az 20 tanesi benden çalıntı :)) Trajikomik

      Sil
  3. Emege saygisizlik malesef :( Bir burasi kalmisti hirsizlik yapilmadik yer :(
    Umarim uyarilariniz dikkate alinir sevgili Juliette ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Ayfercim maalesef öyle. Sen de dekorasyonla ilgili yazıyorsun mesela hepsi de çok özgün sana ait paylaşımlar. Okumaktan keyif alıyorum. Başka yerden çalarak çırparak kaç tane yazı yazabilirsin ki değil mi ama??

      Sil
  4. Emek hırsızları yine iş başındalar demek ki...
    Paylaşmak çok güzel ama sevgili Juliette bazen insanı bunaltıyor bu gibi durumlar değil mi?
    Dilerim uyarın gerekli yerlere ulaşır da bu yaptıklarından ders alırlar.
    Sen sıkma canını olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Colette cim. Sadece paylaşımlarımı değil izleyici ve takipçilerimi de ablukaya almaya çalışıyor. Sen burada yorum yapıyorsun mesela seni hemen takibe alıyor. Bulmak, keşfetmek, yaratmak diye bir kavram yok şahsiyette :) Tamamen kopyacılık. Ama ben diğer bloglarda gördüğüm her yorumunun altına onun bir emek hırsızı olduğunu açıkça beyan edeceğim artık. Çoook ileri gitti çünkü :))) Çok teşekkür ederim desteğin için..

      Sil
  5. Bu tip kişilerin sonu yok sanırım, biri gider biri gelir. Ama vazgeçmeyip tek tek mücadele etmek lazım. Kolaylıklar diliyorum sana, umarım kısa sürede ve seni çok üzmeden halledebilirsin, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülyacım ilk blog yazmaya başladığında o şahsiyeti uyardım. Çünkü benim bloğumu almış koymuş kendisine birebir aynı yani :)) Biraz değiştirdi ama paylaşımlarımı çalmaya devam ediyor ısrarla. Bir de arsız ki sormayın. Yazı paylaşmış :'İnsanlar sizi taklit ediyorsa bu doğru yolda olduğunuzu gösterir ' Kim kimi taklit ediyor arsızlığa bakarmısın :)))

      Sil
  6. Ooo, durum fena ;( İnşallah bu uyarın işe yarar ve o dediğin siteler, kendilerine özgün bir yol seçip, öyle devam ederler Sevgili Juliette, ama bir de öbür açıdan bak kuzum, demek ki çok beğenmişler yazdıklarını ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esencim azimliyim. Bu iş sonuna kadar devam edecek :)) Beğenileri eksik kalsın beni beğenen beğeniyor zaten bakın dostlarım hepsi burada :))) öperim hepinizi de..

      Sil

  7. Olá amiga, vim desejar-lhe uma excelente semana.
    Beijos Marie.

    YanıtlaSil
  8. Kardeşim merhaba
    Beni çok kısa süredir tanıyorsunuz,
    Nerden cesaret aldım mesajlarımdan umarım beni ve mantık yapımı çözmüşsünüzdür bu konuda endişem yok .
    Emek ,Beceri hırsızlığına ve bedelsiz kullanımına her zaman karşı çiktım. Çok kısa şöyle tanımlarım (eğer bir becerin varsa bunu çalma konusunda değil yaratıcılıkta kullan eserlerinle öğün ).
    Hukuki süreçte size yardımcı olabilirim. bundan sonrasını mail de paylaşalım
    Son gönderimi görmediniz her halde hiç bir yorum yok ta.
    Şımarıklık yapma hakkımı kullanıyorum geriye kaç tane kaldı.
    Sağlıcakla kalınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hüseyin Bey sıcacık mesajınız ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. Maalesef benim gibi bir çok arkadaşım zaman zaman bu emek hırsızlarının kurbanı oluyoruz. Ama şu bir gerçek ki bu tarz şahıslar sadece geçici bir süre prim yapıp sonra yok olmaya mahkum oluyorlar. Yine de bu yaptıklarının karşılıksız kalmaması ve bundan sonra olabilecek üzücü durumları engellemek adına gerekiyorsa hukuki yolları da denemek gerektiğini düşünüyorum.
      Durumunuzu gayet iyi biliyorum ve öneriniz için de çok teşekkür ederim. Saygıdeğer eşinize saygı ve sevgilerimi iletiniz lütfen.
      Çok teşekkür ederim.

      Sil
  9. Bir tanem canım kardeşim canını sıkma

    YanıtlaSil
  10. aa bence hiç takma.
    alsınlar kullansınlar ya nolcak kii.
    bence gurur duymalısın bundan.
    nasıl olsa kaynağı sensin.
    boşveer. zaman kaybetme böle şelerleee :)

    (benim yazıları da bissürü yerde yayınlıyorlar kendi yazıları olarak. ben görmüyom da arkadaşlar haber veriyo. hiç umursamıyom ki valla. zaten yazılarım da kopyalanabiliyor. aman nolcak ki yaa:)

    :)

    YanıtlaSil

Bunlar da İlginizi Çekebilir