N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Şubat 21, 2014

Dekoratif Sukulent Aranjmanı

Son 1 yıldır başlayan Sukulent merakımı sık sık paylaşıyorum sizlerle. Sadece bu özel çiçeklere olan ilgim sayesinde tanıştığım çok cici bir dostumdan bana özel hazırlanmış bu sukulent aranjmanını sizlerle paylaşmak istedim. 

Çoğunun ismini henüz bilemediğim yaklaşık 20'ye yakın farklı türü var. Bende henüz 12 tür mevcuttu bu yeni gelenlerle 30'u aşmış olduk :)


Sukulentler bakımı çok kolay çiçekler. Fazla sulama gerektirmiyor, sıcağa ve susuzluğa fazlasıyla dayanıklı. Etli yaprakları hava ve ışık durumuna göre değişebiliyor. Çiçek açtıklarında ise tam bir görsel şölen yaşıyorsunuz. 

Dekoratif olarak her tür dekorasyon stilinde yer bulabiliyor. Vintage, modern, country, shabby chic... kullandığınız saksı ve aranjmana göre evinizin dekorasyonuna uygun bir sukulent mutlaka bulabilirsiniz.  

Tüm bu görsel güzellikleri haricinde, Sukulentlerin sevdiğim en güzel özelliği ise insanları birbirine yakınlaştırması ve hiç tanımadığınız kişilerle bu güzellikler sayesinde doyumsuz sohbetler yapmanıza imkan tanıması. Örnek üstte görüldüğü şekilde :) Sukulent gurubunda tanıştığım sevgili dostum bana özel bu güzel aranjmanı yapmış. Ben şimdi buna ne bakmaya ne de sevmeye doyamam. Öyle değil mi?

Sevgi ve saygı dolu karşılık beklentisiz paylaşımlarımız eksik olmasın hayatımızdan. 

Keyifli Sukulentler...

23 yorum :

  1. Çok ama çok güzeller. Ben de çok seviyorum sukulentleri. Bende şu an sadece 2 türü mevcut. Evde güzel bir köşe ayarlayıp sayılarını artırmayı düşünüyorum. Sizin için hazırlanmış aranjmana da aşık oldum:)

    YanıtlaSil
  2. Sinem hanım ilk başlangıçta öyle oluyor sonra bir hastalık gibi her türüne sahip olmak istiyorsunuz :)) ben de çok yeni sayılırım. Biraz gelişeyim ben de size böyle bir aranjman hazırlarım ilerleyen zamanlarda :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahmin edebiliyorum:) şimdiden bir bir gezip aramaya başladım zaten diğer çeşitlerini. Ah öyle bir aranjmana sahip olursam çok şanslı hissederim kendimi. Teşekkür ederim :)

      Sil
    2. Facebook da Türkiye Kaktüs ve Sukulent Gurubu var. Ben de yaklaşık 6 aydır üyeyim. Çok bilgili dostlar var yeni yeni tanıışıyorum. Eminim orada hem çeşit hem de bakımı konusunda ihtiyacın olabilecek bir çok bilgiye ulaşabilirsin.
      Çiçekler de sevgi gibi paylaştıkça çoğalır. Benimkilerin yavrucuklarını almaya başlayayım hem sana hem de CafeMola'ya mutlaka hazırlayacağım:))

      Sil
    3. İzmir'deki Hümeyracığımda aklımda tabiki, onun için de güzel planlar yapılıyor:))

      Sil
    4. Öyle mi? Hemen üye oluyorum teşekkür ederim :) Ayyy nasıl sevindim anlatamam. Çok teşekkür ederim:)

      Sil
    5. Juliette'cim nasıl ince fikirli bir insansın sen öyle :)Akşam akşam duygulandırdın beni,aklının bir köşesinde olmak ne hoş bir duygu.Dostunun senin için hazırladığı aranjman çok güzel ve anlamlı.Facebook'la çok aram yok ama bu grup için uğruycam mutlaka.Öpüyorum seni.

      Sil
    6. O senin güzelliğin ve samimiyetinle alakalı Hümeyracım. Ne mutlu bana sende güzel duygular uyandırabilmişim:)) Aranjmana ben de bayıldım durup durup bakıyorum :)
      Seni ve Deniz'imi çok öpüyorum..

      Sil
  3. Senden gördüğüm kadarıyla biliyorum bende sukulentleri :) Ben o konuda çok beceriksizim yaa, hiç bir canlı türüne bakamıyorum evde :( Ama sana çok imreniyorum, çok güzel birşey bu :)

    Bende denk gelirsem seninle paylaşırım bu güzellikleri :) Sevgiler canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anneciğimin 50 den fazla menekşesini kurutmanın verdiği acı beni de yıllarca çiçek yetiştirmekten alıkoydu. Ama sukulentlerimde bu tarz bir kötü tecrübe yaşamayacağımdan eminim, inan çok kolay bakımları.
      Paylaşımlarını merakla bekleyeceğim canım :))

      Sil
  4. çok hoş bir armağan,
    çiçek meselesi bazen havuz problemi gibi gözükebilir,senin istediğini değil de onun istediğini yapınca,yerine alışana kadar sabredince,oluyor,kesinlikle
    sevgiler,iyi haftasonu olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir tanım oldu gerçekten havuz problemi gibi..
      Sabırla sevgiyle, aşkla büyütüyorum bakalım şimdilik ;)
      Mutlu haftasonların olsun..

      Sil
  5. canısı bende şimdilik 6 çeşit var ama dediğin çok doğruymuş, gözüm hep farklılarını arıyor:)) şimdi toprak değişim zamanını bekliyorum onları birleştirebilmek için. bugün uğrayan bir arkadaşım, canım cicim diye sukulentleri severken görünce beni, şaşırdı kaldı. çiçek falan seviyorum sanmış, kaktüs soyu bitkileri böyle sevmem garibine gitti:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O türlerden (arkadaşından bahsediyorum :)) benim evde de var. Ben her gün maruz kalıyorum bu sözlere inan. Ama sukulentler tam bir bağımlılık yapıyor. Üye olduğum bir facebook gurubu var davet edeyim seni. Binbir çeşidi paylaşıyor dostlar orada bak bak doyamıyorsun :))

      Sil
  6. Arkadaşının ellerine sağlık Juliette, harika bir hediye hazırlamış sana ;) Çok zarif, çok beğendim ve sayende sukulentleri ben de sevdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yakında sukulentseverler derneği kuracağım bu gidişle :))
      Teşekkür ederim canım. Tutku boyutuna erişirse sukulent sevgin, sana da bir tane hazırlarım bu güzelliklerden..

      Sil
  7. Yillar once sukulent yetistirmistim ama kaktus hep vardir evimizde .. Sukulent gurubunu hic duymamistim cok sasirdim ;) Kimbilir ne keyifli dakikalar geciriyorsunuzdur.. Hediye ise ince zevke sahip biri tarafindan hazirlandigi belli, ne mutlu size <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen karşılıksız beklentisiz paylaşımların olduğu bir grup Sevgili Ayfer. Gurupta hem sukulent hem de kaktüsler paylaşılıyor. Guruba her yerden üyeler var ve zaman zaman organizasyonlarla güzel buluşmalar yapılıyor. Henüz katılamasam da bir gün mutlaka gideceğim bende. İstersen takip edebilirsin keyif alacağından eminim.
      Sevgiler..

      Sil
  8. Ben de bir sukulent severim. Henüz elimde birkaç çeşidi var. Ama hepsine sahip olmak istiyorum. Facebook grubu olduğunu sizden öğrendim, hemen üye olacağım. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tülin Hanım facebook da çok sayıda sukulent gurubu var. Benim üye olduğum Türkiye Kaktüs ve Sukulent gurubu. Özellikle sizin ve benim gibi yeni tutkunlar için çok faydalı dosyalar var. Bilgileneceğinizi umuyorum.
      Keyifli sukulentler...

      Sil
  9. bunula da ilgilenmeliyim. hiçbişi şeyden geri kalmamalıyım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam bekliyorum güzel haberlerini o halde :))

      Sil
  10. ben de meraklandım şimdi, hemen bir yerlerden bulup bir arajman yapmalıyım. çok beğendim.

    YanıtlaSil

Bunlar da İlginizi Çekebilir