N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Mart 04, 2014

Mix & Match : Karıştır - Yakıştır

Dekorasyonun en kolay hali, nötr renklerden ve alışılagelmiş renk paletlerinden oluşturulmuş ürünleri seçmektir. Bej-Kahve tonları, gri-siyah ve beyaz gibi benzer kombinasyonlar, sizi hiç yormadan harika bir dekorasyon yaratmanıza olanak tanır. Tarz yaratmak, evinizi özel ve farklı kılmak içinse biraz renk ve desene ihtiyaç duyarsınız. Biraz cesaret isteyen bu seçimler doğru yapıldığında, sıradışı ve kendinize özel yaşam alanı oluşturmak kaçınılmazdır. 


Adını sıkça duyduğumuz Mix & Match yani Karıştır ve Eşleştir stili özellikle yaşam alanında sıradanlığı kırmak isteyenler için. Eski mobilyalarla yenileri, desenli kumaşları, renkleri ve materyalleri birbirleriyle en uygun olacak şekilde nasıl kullanabilirsiniz?

Ev dekorasyonunda herhangi bir değişime gitmek istendiğinde, öncelikle her zaman elimizde olanları değerlendirmek gerektiğine inanıyorum. Kumaş veya renk değişimi, bir kaç ilave ile mevcut olanlarla da harikalar yaratılabileceğini unutmayalım.


Klasik Mobilya & Modern Dekorasyon

Klasik mobilyaların çoğu gerek el işçiliği, gerekse malzemeleri açısından oldukça değerli. Bir de ailevi hatıralar taşıdığında onları kolaylıkla elden çıkarmak mümkün olmuyor. Kumaşlarını değiştirerek onları modern mobilyalarınızla kullanmanız mümkün. Alt görselde gördüğünüz klasik sandalyenin kumaşını modern uygulamalarda çok sık görüyorsunuzdur. Bu sandalye üzerinde de çok şık durmamış mı? Modern dresuar, sehpa, aydınlatma ve aksesuarlarla sanki burası için biçilmiş kaftan.


Farklı Desenleri Bir Arada Kullanmak

Farklı desenleri yaşam alanınızda kullanabilir, kendi tasarımınızı oluşturabilirsiniz. Bunun için 3 farklı desen seçebilirsiniz. Daha fazlasının karmaşaya sebep olması olasıdır. Temel kullanacağınız baskın desen, diğerlerine göre daha iri desenli ve koyu renklerde olabilir. Farklı desenlerin nasıl kullanılacağına dair detaylı bilgiyi buradan okuyabilirsiniz.  


Desenleriniz birbirinizin tamamlayıcısı olmalıdır. Birisi çok koyu ve yoğun desenli ise diğerleri daha hafif ve açık tonlarda olmalıdır. Yoğun ve koyu desenli olanın beyaz veya krem rengi kumaş üzerine çalışılmış olması işinizi kolaylaştırabilecek bir püf noktasıdır. 

Renkleri ve Desenleri Bağlayın

Bir yerde kullandığınız rengi başka bir yerde farklı bir malzemede de kullanarak dengeyi sağlayın. Özellikle koyu renk ve desenler için şık sonuçlar doğurur. Mesela rengini çok sevdiğiniz koltuk kırlentlerinizden birinin renginde bir duvarınızı koyu renge boyayabilirsiniz. Bu sayede Hem fark yaratmış hem de uyum sağlamış olursunuz.


Kontrast Oluşturun

Mobilyalarınızda, tekstil ürünlerinizde oluşturacağınız kontrastlar sıradanlığı kırmanıza yardımcı olur. Klasik mobilyalarda modern nevresim ve örtüler, farklı tarz ve renk mobilyaları bir arada kullanmak kontrast oluşturabileceğiniz alanlardan. 




Karıştır ve Yakıştır. Hem farklı hem de kişiye özel yaşam alanları. Siz neleri karıştırıyor ve yakıştırıyorsunuz?  







12 yorum :

  1. Tüm görsel seçimlerine bayıldım, bir de senin harika ipuçlarınla birleşince, işte böyle şahane bir post çıkıyor ortaya. Çok faydalı bir paylaşım olmuş yine, teşekkürler :)
    Desenli dresuara bayıldım, kağıt mı yoksa kumaş mı kaplı acaba?
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hülyacım fikir verebiliyorsam ne mutlu bana. Dresuara ben de bayılıyorum kaç defadır da paylaşıyorum :)) Kumaş kaplı olduğunu tahmin ediyorum.
      Sevgiler...

      Sil
  2. Sevgili Juliette hani Türk salonu diye tabir edilen her şeyin birbiriyle uyumlu olduğu renk geçişlerinden ziyade tek renge odaklanmış yaşam alanları var ya işte onlar bana göre değil!
    Yaklaşık 15 yıl önce kanepelerimi ve berjerlerimi farklı desenlerde ama tonsurton kaplatmıştım. O zaman temizliğe gelen yardımcım "bunların hepsini niye ayrı ayrı aldın abla? " diye sormuştu. O yüreğinin saflığıyla bu soruyu yöneltivermişti ama inan ki şimdilerde dahi pek çok kişi buna hazır değil. Bu noktada senin seçimlerinin ve önerilerinin daha çok eve ulaşmasını sağlamak gerekir. Ben evimin hikayesini yazıyorum sen ise profesyonel seçimler öneriyorsun. Didaktik olan sensin ve ben senden ,senin gibi bloglardan besleniyorum.
    İyi ki varsın!
    Sevgiyle kal daima...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel değinmişsin Colette cim. Maalesef bir çok üretici firma tüketicilere bu ürünleri dikte ediyor. Almak durumunda bırakıyor. Renk ve desen açısından biraz fark yaratmak istendiğinde ise bir çok kişinin olumlu-olumsuz tepkisine maruz kalıyoruz. Oysa ne de kolay değil mi aynı tonlarda aynı desenlerde ürünleri bir araya getirmek. Asıl maharet senin yaptığın şekilde düzenleyebilmek yaşam alanını.
      İltifatların için çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince bilgi ve fikirlerimi paylaşmaya çalışıyorum.
      Kucak dolusu sevgilerimle...

      Sil
  3. görsellere bayıldım, ama ben bu kombin işini hiç beceremiyorum malesef. hep elim aynı tonlara gidiyor. şuan salonumda kolduk halı ve perdeler olmak üzere kum beji ve gri tonlarında. bir renk ile kırmak lazım ama nedir o renk bir türlü karıştırıp yakıştıramadım :-). harika bir yazı, kalemine sağlık Julietteciğim. çok teşekkürler,elif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifcim krem, bej, gri tonlarındaki mekanlara renk katmak oldukça kolaydır. Turkuazlar, fuşyalar, sarı ve turuncular, kırmızılar.. bir çok tonlarında kullanabilirsin. En kolay yöntem yastıklarla işe başlamak yastık renklerinde bir kaç aksesuar eklemek. örgü konusunda becerikli olan sen baharlık bir throw da yapabilirsin mesela koltuk üstüne aksesuar olarak koymak için...

      Sil
    2. teşekkürler julietteciğim, deneyeceğim, sevgiler, zaten salonun diğer parçalarını seçerken de senin danışmanlığın ile seçmiştim. çok da menunum canım koltuklarım benim. çok seviyorum onları. Benim canlanabilmem için havanın güneşli olması lazım ki enerji dolayım. mart sonunu bulur sanırım bu. ondan sonra başlayabilirim diye düşünüyorum çalışmalara :-) çok teşekkür ediyorum önerilerine canım arlkadaşım, sevgiler

      Sil
  4. ben birinci fotoğrafda kaldım,sallandım,sallandımmmm,canım çekti çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Havva bende çok sallanıyorum orada :)))

      Sil
  5. O ilk fotoğraf nasıl bir fotoğraftır öyle :)
    Hepsi çoook güzeller, her zamanki gibi :)
    Sevgiler canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ilk fotoğraf çok kişiyi aldı götürdü. Ee mevsimi de başladı artık evde olmasa da bahçede salıncak vakti geldi :))

      Sil
  6. Çok renkli ve güzel ev dekorasyonu

    YanıtlaSil

Bunlar da İlginizi Çekebilir