N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Nisan 30, 2015

Televizyon İzlerken Odanın Aydınlatması Nasıl Olmalı?


Televizyon gündelik hayatta büyük bir yer kaplıyor. Bu nedenle televizyon karşısında geçirilen saatler göz önünde bulundurulduğunda, televizyon izlenilen süreçte kullanılan ışığın gözleri rahatlatacak nitelikte olması göz sağlığı açısından oldukça önemli. İyi bir aydınlatmanın en önemli faydalarından birisi görmeyi zorlaştırmayı önlemektir. Televizyon seyrederken de uygun aydınlatma seçeneklerine yönelmek bu nedenle önem arz eder.
Televizyon seyrederken odanın aydınlatmasında dikkat edilecek bazı hususlara önem verilmesi göz sağlının korunmasında ve gözlerin daha az yorulmasında oldukça etkili oluyor. Özellikle karanlıkta TV izlemek oldukça zararlıdır. Bunun nedeni gözün hem karanlığa hem de bir noktadaki yüksek aydınlığa odaklanması sebebiyle için uyum problemi yaşamasıdır.

Çok parlak ışıktan kaçının:        
Odada bulunan çok parlak ışık televizyon seyrederken gözü yorar. Bu nedenle televizyon seyrederken kullanılacak aydınlatmada çok parlak ve çok dik ışık veren aydınlatıcılar tercih etmeyin. Televizyona yakın ve televizyona dönük ışıklar ekranda parlamaya sebep olur. Çok fazla parlayan ışıklı ortam gözlerin kısılmasına ve baş ağrısına neden olabilir.       

Televizyonun yerini doğru belirleyin: 
Gelen ışınların açısına dikkat edilmesi televizyonun yerleştirileceği yer seçilirken oldukça önemlidir. Televizyonun yerleştirileceği yer doğrudan ışık almamalıdır. Diğer taraftan televizyonu pencere önüne yerleştirilmemesi de alternatif bir çözümdür. Parlak güneş ışığının ekrana doğrudan vurmaması için, gerekiyorsa mobilyaların yerini değiştirerek bir çözüm yöntemi üretilebilir.


Doğru tip perde kullanımına önem verin:     
Güneş ışığının ekrana gelmesini engelleyecek kalınlıkta güneşlik veya perdeler seçmeye özen gösterin. Televizyon izlerken perdeleri kapalı tutmak güneş ışığının televizyonun tam arkasından geldiği durumlarda diğer bir çözüm olabilir.

Televizyon seçimi yaparken özen gösterin:
Televizyon seçiminde parlak ve yansımayı önleyen ekran özellikleri olan modellere öncelik vermek faydalı olabilir. Televizyon seçiminizi yaparken beyaz eşya alanında lider markası Beko’yu tercih edebilirsiniz. Beko’nun
Ultra HD TV’lerini mutlaka görmelisiniz.





Alternatif ışıklandırma:    
Karanlıkta televizyon izlenmesi seviliyorsa bu durumda gözün çabuk yorulmasını önlemek için televizyonun arkasında bulunan duvara ufak ışık kaynakları konulabilir. Bu aydınlatma seçenekleri arasında ayaklı aplikler veya hafif spotlar da alternatif olabilir. Televizyon arkasını hafifçe ışıklandırmak, Ultra HD ve
LED Televizyon
modellerinde aynı zamanda görüntü kalitesini arttıracaktır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Bunlar da İlginizi Çekebilir