N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Ocak 09, 2015

Stil & Trend : Terekler




Çocukluğumdan az çok hatırlıyorum; anneciğimin dantelalar sarkıttığı, her gün düzenli tozunu aldığı, her bir parçayı milimetrik hesaplarla yine aynı yerine koyduğu mutfak tereğimizi. Çok kullanışlı olmadığı ve zahmetli olduğu gerekçesiyle modern mutfak tasarımlarında kaybolan terekler son zamanların en çekici dekoratif objeleri yine.


Rengarenk desenli tabakların tüm güzelliklerinin göz önüne serildiği, kupa bardakların, cezvelerin ve hatta tavaların tek tek asıldığı terekler; mutfak dekoru nasıl olursa olsun kendine ufacık bir yer de olsa buluyor bir çok evde. 


En göz alıcı tarafı şüphesiz farklı stil ve renkte mutfak ürünlerinin birlikte oluşturduğu ahenk. Rengi, deseni, cinsi ne olursa olsun rengarenk kupalarınızı, tabaklarınızı, çaydanlıklarınızı, havlu ve tutacaklarınızı yerleştirebilirsiniz. Özellikle Cath Kidston stilini severler için eğlenceli bir görsellik oluşturmak mümkün tereklerde.


Vintage, country veya shabby chic tarzı tereğinizi mutfağınızın çok fazla kullanmadığınız bir duvarına yerleştirebilir bu kısmı hareketlendirebilirsiniz. Özellikle yer sıkıntısı çekilen küçük mutfaklarda fazladan yer kazanmış olacağınız da aklınızda olsun. 





Terekleri hazır almak yerine kendi duvarınız ve tarzınıza uygun olarak özel de yaptırabilirsiniz. Desenini, rengini, ebatlarını zevkinize göre şekillendirmek size keyif verecektir. Bu konuda çok yakından severek takip ettiğim GLS Concept i tavsiye edebilirim. 



GLS Concept İstanbul Suadiye de minik bir atölye. Onlar kendini bu şekilde tanımlıyor olsalar da, siz çalışmalarını gördüğünüzde aslında ne kadar profesyonel ve büyük olduklarını göreceksiniz. Facebook (GlsConcept) ve instagram (@glsconcept) sayfalarını ziyaret etmenizi tavsiye ederim. 

Hayatınızdan renkleriniz eksik olmasın... 




12 yorum :

  1. Kesinlikle bu terekler o kadar hoş bir hava yaratıyor ki mutfaklarda, sanırım her gün tozunu alma zahmetine değer. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esra cım evet çok duruyorlar ben şıklığından ziyade eğlenceli Olmasını seviyorum galiba :))

      Sil
  2. eskiler hep gözümde canlanıyor,kanaviçeler , sedirler. telli dolaplar terekler biz tabaklık derdik, ne güzellik ,hoşluk katardı mutfaklara. sanırım ben de bir tane tabaklık edineceğim. küçük mutfağımda bir yer bulabilirsem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulursun özlem cim yaratılır ufak bir yer eminim yaparsın sen :)) tel dolaplara da geleceğiz yakındır ;) Sevgiler canım

      Sil
  3. Renkli tabak, çanak, kupa ve fincanlar çok güzel ama o toz olayı beni bu konuda çok düşündürüyor;)
    Bir unsurda aradığım ilk özellik kullanılabilirliğinin kolay olması.
    O yüzden bu açık raflı dolapların kullanımı bana zor geliyor:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar haklısın ki sevgili Beyza hayatı Işık hızında yaşadığımızı düşündüümüzde kapalı dolaplar daha mantıklı elbette. Biraz nostalji biraz eğlence katmak için hayata yine de en azından minik olanlarından denemek keyifli olabilir ;)

      Sil
  4. yıllar yıllar önce (15 sene önce) mutfağımın küçüklüğünden ötürü belki çare olur diye alıp boyamıştım..ozamanlar trend yeşil mutfaklardı..evim değişti..mutfağım değişti..moda değişti ama tereğim hep mutfağımda yer aldı ve çok ama çok işimi gördü..şimdi fotolara bakınca; renkte değişim zamanı gelmiş diye düşündüm ;) çok güzel ve iç açıcı bir post olmuş sevgili juliette teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meralcim harikasın aman ne olur onu atma sakın ne değerlidir o şimdi birde eskitme boya yaparsan eminim mutfak dekorasyonun nasıl ve ne renk olursa olsun harika duracaktır . Boya işi bittiğinde haber ver lütfen merakla bekliyorum :)))

      Sil
  5. ömrümde gördüğüm en güzel terekler bunlar
    ellerinize sahip

    Takipteyim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadriye hanım çok tatlısınız çok teşekkür ederim :))) kucak dolusu sevgiler

      Sil
  6. Ben de çok severim yıllardan beri. Sanırım yazlıktakini çok sevdiğimden olabilir, pek kullanılmıyor olsa da halen gidip gelip içinde duran bakır kaselere falan bakarım çocuk gibi. Evime yaptırmak istiyorum ben de, çünkü hala gönlüme uygun bir tane bulabilmiş değilim. En güzeli istenilen özellikleri birleştirip boyutlandırıp yaptırmak, hatta kendim boyayabilirim diye de düşünüyorum bence onları daha eğlenceli bir hale getirir bu boyama işi:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Bunlar da İlginizi Çekebilir