N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Şubat 01, 2013

Prenses Odası


Çilek Odası
                         


İstanbul Mobilya Fuarı, IMOB, salı günü başladı biliyorsunuz. Her fuarda olduğu gibi bu sene de klasik ziyaretlerimizi, çalıştığım ve çalışmasam da beğendiğim firmaların stantları öncelikli olmak üzere, yaptık. Bu fuarın her sene daha da yoğun bir talep görüyor olması oldukça sevindirici. Çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçi ve katılımcı vardı yine. 

Bu sene değişik bir durum oldu benim için. Nedenini aslında az çok tahmin ediyorum sanırım. Zeynep bebeğe mi özendiğimdendir bilinmez, bebek ve çocuk odası üretici firmaların neredeyse tamamını gezdim bu sene:) İlgili kişiye buradan ufak bir tüyo:)

Çilek her zaman olduğu gibi farkını göstermiş. Daha çok sayıda firma vardı harika tasarımları olan. Ama biz Çilek Odası'nı seçtik, resim paylaşmamıza izin verdikleri için.
Çilek Odası

Organze kumaşlardan güllü yatak örtüleri, otrişler, abajurlar.. harika dekoratif ürünlerle tam prenses odası olmuş hepsi de. Sandalye giydirmeleri ile yatak örtüsü uyumuna lütfen dikkat...
Çilek Odası





Çilek Odası


Çilek Odası


Geleceğin kraliçesi minik prensesiniz için siz hangisini seçtiniz?

10 yorum :

  1. Aman Allahım güzelliklere bakınnn, bayıldım hepsine :)

    YanıtlaSil
  2. ben en çok birinciyi beğendim :)
    benim henüz bebişim yok :(
    olursa en güzelini almka isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir bebek için bence de en güzeli birincisi ama hanım kız büyüyünce üçüncüsü daha uygun bence sizce de çok şık değil mi?

      Sil
  3. çilek mobilyanın böyle güzel takımlar ürettiği görmek çok güzel ama keşke özgün olsaydı =/ çilek mobilyada çalışan bi hocamdan öğrendiğim kadarıyla yurtdışındaki fuarlara tasarımcıları gönderip oradaki modellerin burada rengini falan degistirip üretip satıyorlarmıs

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Pelin & Gurme Şirine,
    Sağlıklı, mutlu prens ve prensesleriniz hayatınıza renk katsın, neşe kaynağınız olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. peki ya siz bir çocuk odası için hangisini seçerdiniz ?? bunu bi hayranınız olarak soruyorum bloğunuz en büyük hobilerimden biri :)

      Sil
  5. Smektepli,
    Yorumların oldukça doğru. Aslında bunu şu şekilde değerlendiriyorum. Tasarımcıların, fuarları gezip diğer üreticilerin yaptıklarından esinlenerek kendi özgün tasarımlarını yaratmaları oldukça doğru. Herkesin ilham kaynağı farklıdır ve ufak bir nesne bile bunu harekete geçirebilir.
    Ama bir ürünün sadece rengini, kumaşını ve ölçüsünü değiştirerek neredeyse aynısını yapmak kopyacılık oluyor maalesef. Zaten bu durumda firmalar, marka değeri oluşturamıyor ve bir çizgide kalmaya mahkum oluyorlar. Çilek için bir şey söyleyemem ben görmedim ama bir çok firmaya bizzat şahit oldum.
    Çok komik olaylarla karşılaştım yine geçen hafta. Aynı tasarım 3 farklı firma tarafından yapılmış ve hepsi de kendi üretimi olduğunu iddia ediyor. Biliyorum ki sadece 1 tanesi gerçek tasarımcı zaten bunu da herkes çok kolay görebiliyor.
    Roche Bobois yatak odası ve 2013 tasarımları paylaşımlarımı incelemeni tavsiye ederim. Bu ürünler şu an Türkiye'de bir çok üreticinin vitrininde:) Taklitleriyle Roche Bobois'yı yüceltmemişler mi??? Böyle durumlarda tasarımcı&üretici firmaların avantajı, özgün ürünleri ne kadar çok taklit edilirse o kadar hızlı büyüyorlar.
    Çok konuştum :)))
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben bölümümü seçerken mobilya sektöründe çalışmayı isteyerek geldim. sadece bir dönem okumama ve sadece birkaç aydır gözüm açık etrafı incelediğim için bu fikrimden vazgeçtim. hüsrana uğradım. bir de öğrendim ki mobilya firmalarının bir kısmı benim özgün tasarımlarıma izin vermiyormuş. Roche Bobois'i hemen inceleyeceğim. Tabiki ondan kopyalayarak onu yüceltiyorlar. Ama bu resmen çalmak. Ve ben tasarımcı olunca, biri bana böyle bir şey yapsa ben gerçekten çok üzülürdüm! şimdi o tasarımcı ne yaparsa yapsın haklıdır.
      yorumlarınız fikirleriniz önemli benim için :) hatta teşekkür ederim ciddiye alıp cevap verdiğiniz için.
      hoşçakalın!

      Sil
  6. ama olmadı şimdi. bence istediği işi yapmaktan bu kadar çabuk vazgeçmemeli insan. bir kaç ay çok kısa bir süre. ayrıca özgün tasarımlarınız varsa bence bunları kendinizde yapabilir, marka olabilirsiniz. elbette öğrencilikte, yeni işe başlanılan dönemlerde bu mümkün değil. bir kaç sene büyük firmalarda pişmek, ortamın havasını iyice solumak gerek.
    seri üretimde tasarımların yapılabilirliği ve maliyetleri oldukça önemlidir. sizin tasarımlarınızın üreticiler tarafından kabul görmeme nedeni bu olabilir.
    küçük atölyeler var, numune çalıştırabilir kendi markanızı oluşturabilirsiniz. çok meşakkatli gelebilir ama insan hayallerinin peşinden koşmalı, ilk seferde bırakmak hep bir ukte olarak kalmasına neden olur.
    bu konuda size örnek gösterebileceğim o kadar çok yakın arkadaşım var ki. lütfen hayallerinizden vazgeçmeyin.
    daha detaylı görüşmek isterseniz mail de atabilirsiniz. mümkün olan her konuda destek olmaya çalışırım.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Bir konuyu atladım. ulusal tasarım yarışmaları var. bununla ilgili bir yayın da paylaşmıştım aralık ayında. bu sene geçti süresi ama her sene tekrarlanıyor. tüm amatörler, lise ve üniversite öğrencileri, profesyonel tasarımcılar hepsi de kendi kulvarlarında yarışıyor. ödül alanlar sanırım mart ta belirlenecek. lütfen detaylı takip edin, eminim size çok faydası olacaktır.

    YanıtlaSil

Bunlar da İlginizi Çekebilir