N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Temmuz 31, 2013

Stil & Trend : Duvar Kağıdı

Bu yıl duvar kağıtları yine oldukça revaçta. Daha cesur renkler, daha iri ve göz alıcı desenler neredeyse evin temel taşı eşyalarıyla adeta yarışacak düzeyde. Eskiden olduğu gibi kullanılan mekanlarda tek tip de seçilmiyor artık. Bir duvar farklı diğerini farklı yapabiliyorsunuz. Ve bazen sadece TV ünitesinin arkasına ya da yemek masasının arka tarafına bile döşendiğini görmek mümkün. Özgürlüğün ve yaratıcılığın zevkinize göre yansımaları...






Çocukluğumda çok iyi hatırlıyorum evimizin tüm duvarlarını kağıt kaplatmıştık. Evin her odasında, odanın kullanım amacına uygun kağıtlar hummalı bir çalışma sonucu anneciğim tarafından özenle seçilmişti. Sanırım o dönemlerde şimdiki gibi çocuklara özel figürlü kağıtlardan olmasa gerek, benim odamın kağıtları da diğer odalardaki gibi çiçekli böcekli bir desendi. Oysa şimdiki gibi bir Heidi desenli kağıt olsa zevkten bayılırdım adeta. Çocukların çizgi film kahramanlarının hepsinin de duvar kağıtlarını bulmak mümkün şu anda. 



Duvar Kağıdı Uygulaması Nasıl Olmalı?

Daha önce duvar kağıdı kullanmış veya kullanmamış olabilirsiniz. Şu an böyle bir düşünceniz varsa size tavsiyem mutlaka evin herhangi bir yerinde kullanmayı deneyin. Hem çok şık hem de çok trend şu aralar. Öyle evin veya odanın tamamına uygulamanıza da gerek yok. Belki 1-2 duvarla başlayabilirsiniz. 

Yeni duvar kağıtları farklı renk ve desenlerle mekanda kombin yapmaya çok müsait. Zaten satın alırken satıcınız size mutlaka birlikte uygulanabilecek alternatif renk ve desenleri gösterecektir. Çiçekli, çizgili ve düz olarak aynı tonlarda kombinler mevcut.



Benim en çok yakıştırdığım uygulamalar: Yatak odası için yatak başına çiçekli, karşıdaki duvar çizgili, makyaj masanızın arkası ve diğer taraflar düz. Yine yemek odasında çiçekli deseni yemek masanızın olduğu kısma kaplayabilirsiniz. Denendi!!! Harika sonuçlar veriyor ;)







Duvar Kağıdı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Piyasada her bütçeye uygun çok çeşitli duvar kağıdı mevcut. Görsel anlamda size hitap eden desen ve rengi seçerken dikkat edilmesi gereken başka konular da mevcut. Öncelikle çok ucuz olduğu için çok kalitesiz bir kağıt seçmemenizi tavsiye ederim. Gerek görsellik gerekse sağlık açısından baş ağrıtıcı sonuçlar doğurabilir. 



Duvar kağıdı alırken kağıt veya elyaf tabanlı olmasına dikkat edilmelidir. Vinil kağıtlar hava almadığı için özellikle çocuk odalarında pek tavsiye edilmez. Eğer duvar kağıdınızı sık sık değiştirmek gibi bir düşünceniz varsa elyaf tabanlılar tam size göre. Zira sökümü oldukça kolay. 





Eğer ek yerleri benim gibi sizi de rahatsız ediyorsa iyi bir usta seçmenizi tavsiye ederim. Özellikle çiçekli desenlerde, desen birleşimlerini tam olarak karşılıklı getirmek ve ek yerlerini tamamiyle kapatmak sadece gerçek ustaların harcı. 



Duvar kağıtlarınızı satın alırken üretim seri numaralarına mutlaka dikkat edin. Aynı seri ürün olması arada ton farkı oluşmasını engeller. Uygulama yapıldıktan sonra bu ton farkını görmek sizi oldukça üzecektir. 

Duvar kağıdı konusunda en iyi markaların Avrupa'dan çıktığı dikkatimi çekiyor. Yanlışım varsa düzeltebilirsiniz. Piyasadaki ucuz duvar kağıtlarını alırken menşe-i ni teyit ettirmenizde fayda var. Uzakdoğu ürünleri maalesef hayal kırıklığı yaratıyor. 




Gönlünüzde duvarlarınız gibi rengarenk çiçek çiçek açsın...
Sevgilerimle




8 yorum :

  1. Yine keyifli bir paylaşım. Benim evimde de 1 duvar kağıt durumu var. Gerçekten şık duruyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim beğenmene sevindim Petek. Evin havası çok değişiyor ama değil mi??

      Sil
  2. love wallpapers!!!They give a fresh air!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Ana. You're totally right, they giving freshness...

      Sil
  3. Bende denemek istiyorum ama bir tülü cesaret edemedim. Salonum iki renk aslında, bir duvarı duvar kağıdı yaptırmak gerçekten çok şık olabilir. Fikir için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen denemek lazım o halde :)) hazır 2 duvar renkli iken zaten göz alışkanlığı var demektir. Diğer renge uygun desenli bir kağıt çok farklı duracaktır eminim. denerseniz bilmek isterim :))

      Sil
    2. evet aslında mantıklı :) denersem eğer ki haberdar ederim mutlaka :)

      Sil
    3. sabırsızlıkla beklerim :) bu arada eğer karar verirseniz evin resmini çekip gönderirsen bende desen ve renk konusunda öneri yapabilirim. sevgiler...

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir