N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Ağustos 12, 2013

Deniz'in Yatak Odası

Birkaç hafta önce bloğumu takip eden şirin mi şirin bir bayandan bir mail aldım. Evlilik hazırlığında olan Deniz, düğüne 1 yıl olmasına rağmen, elbette tüm genç kızlar gibi, kıpır kıpır heyecan dolu kalbiyle evini hazırlıyor. Benden de fikrimi alması beni oldukça gururlandırdı. Çok teşekkür ederim Sevgili Deniz. Sana ve senin gibi evliliğe adım atan tüm gençlere elimden geldiğince yardımcı olurum elbette.  


Kafasında bir sürü soru var haliyle. Yatak odasında hangi rengi kullansam, salonda ne tarz mobilya olsa, perdelerimi ne renk alsam vs vs. Hepimizin tahmin edeceği üzere çok yoğun bir dönem başlıyor O'nun için. Aslında hiç de öyle uzun bir zaman yok Deniz. Keyfine varılarak yapılacak o kadar çok şey varken 1 yıl uzun bir süre değil elbet.
 
Evin en önemli kısmından başlamak istedim Deniz için. Her sabah yeni bir hayata uyandığımız, evin o en büyülü mekanı Yatak Odasından:


1 - Kullanım Kolaylığı : Eşya seçimi yapılırken görselliği kadar kullanım amaç ve kolaylığının da önemli olduğuna inananlardanım. Dolayısıyla seçilen her parça bence "iyi ki bu modeli almışım" dedirten cinsten olmalı. Aksi halde bir süre sonra severek aldığımız eşyalar yük olmaya başlayabiliyor.
 
2 - Renkler : Yatak odasında koyu renklerden ziyade açık renklerin daha iç açıcı ve ferahlatıcı olduğunu düşünüyorum. Siyah ve moru çok seviyor olmama rağmen bu renklerde dekore edilmiş bir odada uyanmak bir süre sonra beni huzursuz edebilir.  Renklerle ilgili daha fazla detay isterseniz bloğumda bununla ilgili çok fazla yazı bulabilirsiniz.
Home My Design
Digs Digs
Timticks
3 - Stil & Tarz : Ben kanopi yatakları, yani diğer adıyla taçlı yatakları özellikle geniş mekanlara çok yakıştırıyorum. Biraz da romantizm kokan bir hayat standardınız varsa bence rengarenk tüllerle çevrili yataklar odaya farklı bir mistisizm getiriyor.

 
Yatak odalarında country, coastal veya rüstik tasarımların daha sıcak ve rahatlatıcı bir etkisi olduğunu düşünüyorum Sevgili Deniz. Coastal tarzı ile ilgili daha önce Benjamin Moore renk paleti paylaşmıştım. Onu da buradan inceleyebilirsin.
 

 
 


4 - Yatak Seçimi : Yatak odasında Modern mobilya düşünüldüğünde, bana göre dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan birisi hatlarının keskin olmaması. Özellikle yatak kenarlarında kullanılacak kumaş kaplamalar veya yuvarlak hatlar, özellikle benim gibi uykusu ağır olanlar için gece kazalarını önleyecektir :)  

5 - Gardrop'mu Giyinme Odası'mı? : Kişisel olarak yatağın olduğu alanda kocaman gardroplar beni huzursuz eder. Eğer benimle aynı fikirdeyseniz ve evinizde buna ayırabileceğiniz küçük bir odanız varsa bir giyinme odası yapın derim. Öyle çok zahmetli bir iş değil aslında. İyi bir marangozla çok kolay bir şekilde çözümleyebilirsiniz. Hem bu şekilde yazlık ve kışlık ayrımı yapmanıza da gerek kalmayacaktır.

6 - Aydınlatma : Yukarıda asılı duran bir avizeden ziyade bir kaç yere konulacak aplikler veya yatak başı abajurları aydınlatma için daha etkili ve sağlıklı çözümlerdir. Ayrıca asma tavan yapma imkanı varsa spotlar da kullanılabilir.




Oturma Odası ve Salon için ayrıca detay vermeye çalışacağım.
 
Siz Deniz'in evi için neler önerirdiniz? Merakla bekliyoruz...
 
Sevgiler, 


 

7 yorum :

  1. Õyle güzel açıklamíşsin ki gidip yatak odamí değiştiresim geldi Deniz'den õnce:):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim çok teşekkür ederim :))) sen değiştirmeye karar ver ben çizimini de yapar gönderirim sana ;)

      Sil
  2. Digs Digs ile Kalpli beyaz yatak odası favorim oldu.Bence yatak odasında kayısı,somon ve uçuk pembeler de keyiflidir.Ben gerçi dekorasyonda zayıfım.Sadece sevdiğim renkler,fonksiyonellik ve ergonomik olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Digs Digs benim de favorilerimden bahçe perim :)) beyaz ferforje her zaman bir adım önde olmuştur benim için. İşte fonksiyonellik ve ergonomi diyince ferforjeye çok fazla yaklaşamıyorum maalesef.
      Bence çok güzel, dingin renkler seviyorsun. İnsanı rahatlatan, iç açan renkler. Gerisi zaten gelecektir. sevgiler...

      Sil
    2. Bir uzmandan bu sözleri duymak güzel.Yine de ben,kendimden o kadar emin değilim.

      Sil
  3. Önceki yorumumda bir dolu şey yazmışım da bi teşekkür etmeyi unutmuşum:(
    Kaba ben kaba ben...

    Çok teşekkürler canım,hem verdiğin fikirler için hem de deneyimlerini,bilgini kendine saklamayıp bizimle peylaştığın için.

    YanıtlaSil
  4. paylaştıkça çoğalır çünkü bunu çok iyi bildiğim için elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. çoğaldığını da görüyorsunuz zaten. bakın bu sayede sizler gibi değerli dostlar edinmeye başladım:)
    haksızlık etmeyelim lütfen İzmir'den öyle insanlar çıkmazzz :))

    YanıtlaSil

Bunlar da İlginizi Çekebilir