N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Eylül 23, 2013

2014 Dekorasyon Trendleri : Maison&Objet Paris

6-10 Eylül tarihleri arasında Paris'te gerçekleşen Maison&Objet Fuarı'nda, 2014 Ev Dekorasyon trendleri tanıtıldı. 2014'e damgasını vuracak renkler, çizgiler, dekorasyon anlayışı, öne çıkacak ürünler son alıcıyla buluştu. Maison&Objet Fuarı'nın ev dekorasyon trendleri konusundaki öneminden önceki yazımda bahsetmiştim. Tekrar okumak isterseniz lütfen tık... Şimdi 2014 yılında bizi neler bekliyor kısaca bakmaya ne dersiniz?



Maison&Objet Autumn 2013-2014 Fuarı'nın ana teması 'Enerji'. Dekorasyon söz konusu olduğunda Işığın, Hayal Gücü ve Yaratıcılığın enerjisini özgür bırakmanın zamanı geliyor. Yaşadığımız mekanda ve hayatımızda, aydınlığın pozitif titreşimleri duygularımızı ve arzularımızı harekete geçiriyor. Birbirinden farklı malzemelerin bir arada kullanıldığı kışkırtıcı kolajlar, neoklasik ve popüler kültür karışımı kaotik kombinasyonlar enerjinin dışa vurumu olarak karşımıza çıkıyor.      


Antiques Diva'nın fuar ziyaretinden izlenimlerine göre bu yıl iç dekorasyonda yine cesur, heyecanlı ve koyu renkler hakimiyetini koruyacak. Lüks tasarımlar, gümüş ve metal aksesuarlar, cam ve kristal objeler, aynalar en çok kullanılacak parçalardan olacak. Aynı zamanda siyah ve koyu renklerin hakimiyetinde aydınlatmaların dikkat çekeceği vurgulanıyor.



Orantısız parçalar yine göz dolduracağa benziyor. İri sandalye ve koltuklar, aydınlatmalar, yatak başlıkları revaçta olacak. Metalin ağırlıkla kullanıldığı endüstriyel tasarımlar, taştan yapılmış büst ve heykellerin mekanlarda sıkça kullanılacağı görülüyor. 



Duvar kağıtları saltanatı 2014 yılında da değerinden bir şey kaybetmeden devam ediyor. Özellikle koyu ve iri desenler duvarları süsleyecek. 


Hayvan figürleri, zebra ve leopar desenleri baş köşelerde yerini koruyor yine. Afrika esintisi yine devam edeceğe benziyor ne dersiniz? 






2014 Dekorasyon trendleri ile ilgili paylaşımlarımız devam edecek. Sırada İstanbul Zuchex Fuarı ve diğer enternasyonel fuar raporlarını bulabilirsiniz.

Dekorasyon dolu günler dileklerimle,

Görsel kaynağı : Antiques Diva 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Bunlar da İlginizi Çekebilir