N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Eylül 17, 2013

Sonbahar Dekorasyon Önerileri

Yaşadığımız şehir neresi olursa olsun, Eylül ayının gelmesiyle birlikte hepimiz sonbaharı az çok yaşamaya başladık. Bazı şehirler hala daha yaz mevsiminin o sıcak günlerini ve tatil havasını yaşamaya devam ederken, İstanbul'da özellikle akşamları kışa hazırlanma vakti geldiğini anlıyoruz.

Ağaçlar yenilenmek için eskilerinden kurtulurken bizim için harika dekoratif obje olabilecek yapraklarını hediye ediyorlar. Sonbaharın o rengarenk tonlarındaki yapraklar, kuru dallar, kuru meyve ve sebzeler masanızda, dresuarınızda, sehpanızda harika görüntüler yaratmanızı sağlayabilir. Bakın size bir kaç şık öneri. Yaratıcılığı, her zaman olduğu gibi size bırakıyorum.



Büyük cam içindeki mumları her zaman çok beğenmişimdir. İri mumlarla birlikte içine yerleştireceğiniz kuru yapraklar ve çiçekler oldukça farklı bir görüntü yaratmanızı sağlayacaktır. Daha önce paylaştığımı hatırlıyorum, kullanılmış tarçın çubuklarını büyük mumlara sararak kendi kokulu mumlarınızı yaratabilirsiniz.


cmm3505.blogspot.com
Görsellerde gördüğünüz şekilde kuru bir çok sebze ve meyveyi dekoratif amaçlı kullanmak mümkün. Ceviz, fındık, meşe palamudu... hatta mercimek, fasulye, mısır aklınıza gelebilecek bir çok şey olabilir. 


Shelterness

Design Sponge






Kozalaklar kışın, özellikle yıl başı döneminde, en fazla kullanılan dekoratif objeler. Onları doğal renklerinde kullanabileceğiniz gibi altta görüldüğü şekilde rengarenk de boyayabilirsiniz. Hasır veya bambu sepetlere de oldukça çok yakışıyorlar. 






Sizin var mı öneriniz sonbahar için? Ne tür dekoratif objeleri tercih ediyorsunuz?

  



10 yorum :

  1. Yanıtlar
    1. beğendiğine çok sevindim bahçe perim, teşekkürler yorumun için.

      Sil
  2. Dekoratif amaçlı kullanacağım,ama üşüdüğüm zaman benim işime de yarayan throw lar, örüyormuşum gibi!! renkli renkli yumaklarla doldurduğum sepetim (Şal,kaşkol örebilirim ama!) odalarımda sonbahar-kış dekorumdur. Ayrıca kabuklarıyla beraber cam kaseye koyduğum kestane,ceviz ve fındık ta mutfağımda hoşuma gider. Zaten sevdiğim için de elimin altında durmaları hoşuma gider...Ayrıca senin paylaştıkların da en sevdiklerimdir...Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rengarenk yumaklarda çok güzel bir fikir bunu düşünememişim hatırlattığın iyi oldu Petekcim kullanmak isteyenler olabilir ;) ayrıca örgü konusunda da iyiyimdir ama sadece sendeki gibi şal ve kaşkol yapımı mevcut detaya giremiyorum;)
      ceviz bizde de çocukluğumuzdan bu yana özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi, cam için de de o görkemli şekilleri harika duruyor.
      teşekkürler önerilerin için...

      Sil
  3. BAŞTAKİ MİNİK KABAĞA BAYILDIM .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amerika'da cadılar bayramı yaklaşırken kabak dekorasyonları da oldukça revaçta kuzey Amerika'da. kişisel olarak ben de çok beğeniyorum. teşekkürler yorumun için.

      Sil
  4. Sonbahar benim mevsimim... Görsellere bayıldım, hepsi çok şık ve çok güzeller... Özellikle ağaç dallarıyla yapılan her şey favorim.

    Dekorasyon konusunda hakikaten muhteşemsiniz. Tebrik ediyorum gönülden....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim güzel iltifatın ve yorumların için. siz beğendikçe ben daha büyük bir aşkla paylaşıyorum emin olun.
      Sonbahar senin mevsimin evet biliyorum kahve tadında;) bloğunda da bunun esintilerini görüyorum ve keyifle takip ediyorum. mutlu sonbaharlar diliyorum:)

      Sil
  5. Var Sevgili Juliette, bu hafta sonu dağa bayıra çıksın bütün sevgili okurların, gözlerine çarpan bütün güzel dalları, yaprakları, kozalakları toplasınlar ;) Eve getirip kombinlesinler ;) Biz çocukken Yalova-Termal'de nasıl güzel olurdu sonbahar (ki hala öyle) oraya gitsin fırsatı olanlar, görsünler sonbaharın bin tonu nasıl da güzel, nasıl da sevilesi....
    Teşekkürler paylaştığın güzel fikirler, renkler, önerilerin için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel bir fikirde buradan geldi işte teşekkürler sevgili Esen. hatta ben de hafta sonu çıkayım evimin arkasında harika bir koru var alabildiğince büyük. muhtemelen kaybederim kendimi kuru dal ve koza toplarken :) teşekkürler güzel önerilerin için...

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir