N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Aralık 09, 2013

2014 Yılının Rengi : Işıltılı Orkide

Bir süredir merakla beklenen Pantone 2014 Rengi nihayet açıklandı. 'Radiant Orchid' , yani 'Işıltılı-Parlak Orkide' 2014 yılında giyim, dekorasyon, güzellik gibi bir çok alanda kendini gösterecek. Geçen yılın rengi Zümrüt'le ciddi kontrast oluşturan orkide pembesi oldukça canlı ve davetkar bir renk. 

pantone color of year radiant orchid

'2013 yılının rengi Zümrüt gelişme, yenilenme ve huzuru simgelerken, bu yılın rengi Orkide Pembesi kişinin hayal gücünü harekete geçiren bir etkiye sahip olacak' diyor Pantone Renk Enstitüsü direktörü Leatrice Eiseman. Davetkar yapısı ile Orkide rengi günümüz yaşam standardında yaratıcılığı ve farklılığı cesaretlendiren bir etki yaratacak. 

Peki bu kadar baskın bir rengi ev dekorasyonunda nasıl kullanacağız? Oldukça iddialı olan bu rengin dekorasyonda birincil renk olarak kullanılması bir süre sonra yorucu gelebilir. Buna rağmen bu renkle yapılacak küçük dokunuşlar; mesela koltuk yastıkları, duvarın bir kısmında uygulanacak bir duvar kağıdı veya boya, mutfakta kullandığımız malzemeler yılın rengini evinize taşıyabileceğiniz alanlar olabilir.

Bekleyelim ve görelim.. Start verildiğine göre bu renk hakim ürünler vitrinleri süslemeye başlayacaktır yakında...

Konuyla ilgili daha önceki yazılarımı okumak isterseniz:






2 yorum :

  1. radyant orkide tımım piki.
    :)

    YanıtlaSil
  2. Bu renk aynı zamanda korunmayı da içeriyor. Ufak dokunuşlar, meleklerin koruması altında old hissedebiliriz. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Bunlar da İlginizi Çekebilir