N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Ocak 13, 2014

Eklektik Dekorasyon Önerileri

Dekorasyon stillerinin en zorlarından biridir belki de eklektik stil. Modern, rüstik, klasik, country veya avangard stillerden beğendiğiniz parçaları harmanlayıp, renk ve dokuları dikkate alarak stilinizi yansıtmanız gerekir. Doğru yapıldığında 'oldukça tarz' olmuş diye düşünülür ve dekorasyon konusunda dahiyane olduğunuz hissini verirsiniz çevrenize. Sonuç başarılı olmadığında ise oldukça yorucu ve belki de itici bir ortam yaratmış olursunuz. 

eclectic yemek masası


Tekdüzeliği kırmak ve tarzınızı konuşturmak istediğinizde evinizde eklektik stili uygulamak isteyebilirsiniz. Yine aynı zamanda, birbiriyle alakası olmadığı halde çok değer verdiğiniz atmaya kıyamadığınız eşyalarınızı göz önünde tutmak istediğinizde de eklektik stil oldukça işinize yarar.  

eclectic yatak odası dekorasyonu

Modern-Eklektik, Rüstik-Eklektik, Klasik-Eklektik, Sofistik-Eklektik gibi farklı isimler altında tanımlamamız mümkün Eklektik tarzı. Farklı materyaller, kumaşlar, aydınlatmalar, yer ve duvar kaplamaları, perdeler hepsi birleştiğinde ne bir fazla ne bir eksik hissedilmemelidir mekanda. Kısacası gözünüze batan bir parça olmamalıdır. Soft bir bütünlük sağlamalıdırlar her şey kendi içinde. 

eklektik yatak odası dekorasyonu

eklektik dekorasyon

eklektik dekorasyon önerileri

eklektik yemek odası dekorasyonu

eclectic dresuar

eclectic oturma odası dekorasyonu

Biraz da cesaret işidir aslında. Ne de olsa kolay değildir farklılıkları bir araya getirip bir bütün oluşturmak. 

Sevgiler...




Eklektik Dekorasyon Stili ile ilgili daha önceki paylaşımlarımı okumak isterseniz:





22 yorum :

  1. Yine hoş ve faydalı bir paylaşım olmuş, teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim Sevgili Hülya. Yorumun ve ziyaretin için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Instagram hesabiniz var mi eger varsa sizi orda da zevkle takip etmek isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Tuğba Blackberry den vazgeçemeyenlerdenim. Bu nedenle instagram hesabı açamıyorum. çok teşekkürler ilgin için. Twitter ve facebook hesaplarımı biliyorsunuz zaten ;)
      Sevgiler...

      Sil
  3. En sevdigim stil :) Eski ile yeniyi bir arada kullanmayi cok seviyorum.. Yazligimda bu stili uyguladim kendimce basarili da oldum, en kisa zamanda bir post hazirlayacagim ;) sevgiler

    http://myblog-ayf.blogspot.com/2012/11/kariik-stiller-rustik-eklektik-bohem.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merakla bekleyeceğim yazlık fotoğraflarını Sevgili Ayfer. Eminim oldukça başarılıdır.
      Sevgiler...

      Sil
  4. allam ekler sandım canım çekti. eklektikmiş.
    :)
    bi deeee benim için cam ve metal postu yapsan yaa bana neeee.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Derin,
      Espritüel yaklaşımına bayılıyorum. ben seni düşündüm ve Metal & Cam la ilgili paylaşımlar zaten yapmıştım. bak linklerini paylaşıyorum burada. Ama 2014 de de yeni Metal ve Cam tasarımlara yer vereceğim elbet. Yakında ; )
      http://evimicinhersey.blogspot.com/2013/09/stil-trend-altn-ve-pirinc-yansmalar.html#.UtWFc55_sXs
      http://evimicinhersey.blogspot.com/2013/05/camn-buyusu.html#.UtWFlZ5_sXs

      Sil
  5. Julietteciğim, yine harika bir yazı yazmışsın. Görseller özellikle harika. Bu tarzı resimlerden çok beğendim ama şahsen denemeyi düşünemeyeceğim bir tarz zira bu uyumu sağlamak oldukça zor gibi geldi bana. sevgiler, elif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifcim beğenmene sevindim canım. Evet zor bir tarz. Hem eskiyi ve yeniyi sevmek, hem de dengeyi ve uyumu iyi sağlamak gerekiyor. Kişisel olarak, çok etkileyici buluyor olsam da bu tarzı, ev dekorasyonunu sıkça değiştirmeyenler için çok da ideal olduğunu düşünmüyorum. Sevgiler canım..

      Sil
  6. Yakinda ev degistirecek biri olarak ayrica evin icini kisa araliklarla surekli degistiren biri olarak super bir paylasim oldu benim icin . Ben dorduncuyu calarim :) cok tesekkurler
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika !!! beğenmene çok sevindim. keyifli dekorasyonlar dilerim.
      Sevgiler...

      Sil
  7. Çok güzel fikirler var payşalım için teşekkürler canım.Sevgiyle kal :))

    YanıtlaSil
  8. ben teşekkür ederim ziyaretin ve güzel yorumun için. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Normalde eklektik seçimi insanın kendine sıcak gelen parçaları birleştirme olanağı taşıdığı için çok severim. Ama gelin görün ki yarın olacak çağdaş mimarlık kuramları dersimin finaline çalışırken arts&crafts , art noveaunou falan derken eklektik mi ıyyy durumuna gelmişim... Dediğiniz gibi eklektik olayını dikkatli ele almak lazım. Mış gibi yapan parçalar değil de oraya cuk oturacak, oradan başka bir yerde asla düşünemeyeceğiniz parçaları biraraya getirmeye dikkat etmek gerekiyor sanırım...
    Okuyunca aklıma ilk bu geldi paylaşmak istedim. Sanırım alakasız oldu kusura bakmayın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle alakasız değil tam da cuk oturmuş bir yorum. Evet çook doğru 'olmuş gibi, yakışmış gibi' yapan parçalar değil orası için 'biçilmiş kaftan' dedirtecek parçalar seçmek lazım. Ee bu kolay mı elbetteki değil ama yapılabildiğinde işte ' ne kadar da tarz olmuş' dedirtecek dudak uçuklatan tasarımlar çıkması olası.
      Sınavda başarılar diliyorum. Dilerim teorik kısımları bir an önce atlatıp en zevkli kısmına tez zamanda geçersin...

      Sil
  10. Bu sanki benim ruhum olmuş... 1-3-4-7 tam benlik:)) Çok güzeller.. Dediğin gibi yorucu, bende mi yorucuyum ya, bak kafam karıştı.. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer parçalar yerine oturmazsa yorucu olur ama. Sende herşey yerli yerinde bence hemde fazlasıyla :))

      Sil
  11. Yaa yorumum gitmedi galiba.. Bu seferkiler; benim ruhuma benziyor. Doğrusu kafam karıştı. Fotoğraflardan: 1-3-4-7 vuruldum. Tam benlikk... Ben de yorucu muyum.? Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun geldi canım. Teşekkür ederim üşenmeyip tekrar yazdığın için. Bu kadar naif bir insan nasıl yorucu olabilir ki. Aşk olsun!!

      Sil
    2. :))) Doğru parça gelmeli bir de .:) Tamamlanmalı, di miii?

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir