N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Ocak 29, 2014

Stil & Trend : Bakır Yansımalar

Bakırın ev dekorasyonunda ve hatta inşasında kullanılmaya başlaması çok eskilere dayanıyor. Tam tarihini söyleyemesem de birkaç bin yıl öncesinden bu yana hayatımızda olduğu bilinmekte. Buna rağmen bakır son bir kaç yıl içinde dekorasyonda yerini gittikçe sağlamlaştırdı. 2014 yılında da sıkça karşımıza çıkacağa benziyor. 


Bakırın güzelliğini en iyi aydınlatmada gösterdiğini düşünüyorum. Özellikle sarkıt aydınlatmalar modern, loft ve endüstriyel stil dekorasyonla oldukça şık bir uyum sağlıyor. Salon, oturma odasın ve mutfak; bakır sarkıtların yansımalarını en iyi hissedeceğiniz alanlar olacaktır.






Hala daha bir çok eski binanın tesisatının bakırdan olduğuna dikkat etmişsinizdir. Şu an yapılan binalar da da bakır armatürlerin tercih edildiğine tanık olabilirsiniz. Sadece armatürlerde değil banyo küvetlerinde, duvarlarda bakır ve bakır tonları sıkça kullanılıyor. 








Bu güzel yansımaları aksesuarlarla da yaratmak mümkün elbet. Bakır abajurlar, vazolar, kaseler, biblolar bu trendi evinizde yakalamak için kolay çözümler olabilir. 



Hayatınızı kendi stil ve trendlerinizle yaşayabilmeniz dileklerimle...

25 yorum :

  1. çok şahane,siyah istiyordum ama sanırım bakır sarkıt alacağım,fikir değişiyor gibi.

    YanıtlaSil
  2. aaa süper çok sevindim :))

    YanıtlaSil
  3. Bakır sarkıtlara bayıldım ,çok güzeller,çok da güzel bir post olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için. beğendiğinize sevindim :))

      Sil
  4. Bu yıl moda bakır eşyalar objeler sanırım. Çok sık karşılaşıyorum bu tarz görsellerle :) Ama senin paylaştıkların çok daha güzelmiş, bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Kahve Tadında yorumların beni çok motive ediyor :))
      Bakırlarla ilgili önemli bir şeyi unutmuşum aslında. En çok sevdiğim Türk Kahvemi bakır cezvede yaparım hep. Görselliğinin yanısıra sağlık açısından da çok önemli bakır kaplar ve kattıkları lezzet de bir ayrı oluyor..

      Sil
    2. Rica ederim, gerçekleri söylüyorum :)
      Bende çok severim bakır cezveyi. Hatta Samsun gezimde Bakır sürahi ve otantik bardağından aldım. Bende onları dekor olarak kullanıyorum :) Hakikaten çok yakışıyor :)

      Sil
  5. Aslinda bakiri dekor olarak sevmem evimde kullanmam ama gorsellerde hos duruyor ^_*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) doğru yerde kullanıldığında sevmediğimiz bir çok şey nasıl güzel görünüyor değil mi :)) yine de trend olanı değil sevdiğimiz objeleri kullanmayı her zaman tercih etmek gerekiyor...

      Sil
  6. Bakır, sanırım hem ateşe hem de altına benzediğinden eve sıcaklıkla, zenginlik veriyor. Bana öyle geldi. Sevgiler. Görseller gerçekten çok güzel. Eline sağlık.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Bahçe Perim yorumun ve ziyaretin için. Sıcak göründüğü konusunda haklısın. Mesela Platin de çok şık durur dekorasyon da ama her zaman Bakır ve Altın kadar sıcak bir his bırakmayabilir.
      Sevgiler...

      Sil
  7. ben yıne sızden hbr beklıyorum acaba mesajım gelmedımı :(

    YanıtlaSil
  8. Bakırın sıcaklığı beni de her zaman cezbetmiştir.evim de sıklıkla kullanırım. Bu harika görsellerle bir daha gördüm ki bakır eve sıcaklık katıyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yıl evin çok trendi diyebiliriz o zaman ne dersin Sevgili Çağnur :))) Daima sıcacık, pırıl pırıl, aydınlık bir evde yaşaman dileklerimle...

      Sil
  9. Küçük objelerin dışında büyük dekorasyon parçalarında da kullanılabileceğini senin görsellerinde fark ettim inan!. Çok hoş durabilirmiş demek! Eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Petekcim içten yorumun için. Beğenilerin beni çok motive ediyor.
      Sevgiler...

      Sil
  10. oleeey biliyoom böle evlere bakırcılar çarşısı diyom ben.
    annemde böle bissürü şey var evde hani şark köşesi gibii.
    ben de diyom anne burası ne ya bakırcılar çarşısı mı.
    hani eskiden varmış yaaa.
    kalacı geldi hanıııım.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveeett bakırcılar çarşısı sıkça ziyaret ettiğim yerlerdendir. Sadece otantik olması gerekmez modern tasarımlarda da bakır yerini alıyor :)))
      Anneye sevgiler ;)

      Sil
  11. Sevgili Juliette gozlerimiz harika post'larinizi ariyor.. Umarim hersey yolundadir ! Guzel bir hafta olsun..Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ayfer çok teşekkür ederim içten mesajın için. Yoğun bir hafta ve haftasonu ardından yine buralardayım :)))Güzel ve bereketli bir haftamız olsun..
      Sevgiler...

      Sil
  12. Çok hoş tasarımlar, mekanlara apayrı bir ruh getirmiş. Dediğiniz gibi bakır çok uzun zamandan beri insan hayatında yer aldığı için sıcacık bir aşinalık hissettiriyor. Ama sanki eski hemşehrimiz Almanya' dan yeni esvaplarla gelmiş gibi de şaşkınlıkla baktırıyor.
    Seyri zevkliydi, teşekkürler.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nowacraft yorum ve benzetmeler harika :))) Sevgiler...

      Sil
  13. İnsanın bakış açısını değiştiriyor senin postların, olur mu yahu derken, e olmuş diyorum :) Olmuş vallahi, bu bakırlar çok da güzel olmuş, çok güzel uyum sağlamış kullanıldıkları yerlere... Ki benim bakır deyince ilk aklıma gelen, çok erken vefat eden rahmetli ananemin bakır tencerelerinin, dedemin yeni karısı tarafından dağıtılmış olması, annem çok üzülürdü bu duruma, ki bu anlattıklarımın üzerinden de nerden baksan bir çeyrek asır geçmiş....
    Ne deyip bitireyim bu yorumumu bilemedim, parıl parıl parlayan bakırına sağlık Sevgili Juliette desem :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benzer hikayeler duymuştum bakır için olmasa da. eskiye dair değerli objelerin cahil ellerde harap olması gerçekten insanın içini çok acıtıyor. Hem ürüne verilmeyen değer, hem de kişiye yapılan saygısızlık... diyecek bir şey bulamadım bende..
      Pırıl pırıl günlerimiz olsun Esencim.. teşekkürler içten yorumun için...

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir