N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Mart 25, 2014

Juliette ve Bahar






Hem kısa hem de uzun bir aradan sonra merhaba sevgili dostlar. 

Her yıl bu dönemlerde kıpır kıpır olan yüreğime bu yıl söz geçiremiyorum. Kıştan kalan mahmurluğum henüz tam olarak vücudumu ve ruhumu terketmedi. Bunun tek sebebi düzensiz giden, bir açıp bir kapayan güneş değil elbet. Yine de güzel günlerin kısa zamanda geleceğine inancımı en üst düzeyde tutarak baharın tadını çıkarmak istiyorum.  

Lushome
Bahar benim mevsimim, kendimi yenilediğim, daha pozitif ve daha umarsız olduğum tek mevsim. Umarsız derken soyutlamıyorum elbette hiç bir şeyden kendimi. Ama Juliette'i bir tanısanız, kendisi ve çevresindekiler için her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünen detaycı Ben'i bir bilseniz ne demek istediğimi anlarsınız mutlaka;) İşte Bahar da ben, Ben'i Ben olarak en iyi yaşadığım günlere kavuşuyorum... 
 
Lushome

Renklerim...

Bu dönemde renkler en büyük ilham kaynağım. Yılın rengi ne olursa olsun kendimi iyi hissettirecek her renk benim rengim olabilir. 2014 Rengi Pantone Işıltılı Orkide'yi çok sevdim bu yıl. O renkte çiçekler, yastıklar, örtüler, dekoratif objeler baharıma heyecan ve hayat veriyor. 


Çiçeklerim... 

Henüz taze bir çiçek yetiştiricisi olarak gördüğüm her sukulente sahip olmak istiyorum. Her ne için olursa olsun Sahip Olmak eylemine karşı olsam da bu çiçeklerin BENİM olması fikri bana çok mutluluk veriyor. 



Objelerim...

Bu dönemde en çok vazoları ve içine çiçek tanzim edilebilecek her türlü objeyi çok seviyorum. Yapma çiçek sevgim olmadı hiç. Ya taze olmalı ya da kurutulmuş. Ama keçeden yaptığım çiçeklerim de fena durmuyor kabul etmeliyim...




Su, Yağmur ve Deniz...

Su, Yağmur ve Deniz çocukluğumdan bu yana vazgeçilmezlerim. Yılın her günü ve 4 Mevsim keyif veren, rahatlatan, dinginleştiren yeganelerimden. Ama yine de ılık bahar banyoları, üşütmeyen yağmur damlaları, hafif esintili iyot kokulu deniz esintisi ruhumu ve bedenimi dinlendiriyor bu dönem.
 




İşte böyle Juliette'in Baharı...

Bu yıl da rutinime dönüp baharı doyasıya yaşamak en büyük hayalim. Diliyorum güzel günler, mutluluklar kapıda ve içeri girmek için bekliyorlar...

Peki sizler Sevgili EvimİçinHerşey dostları? Sizin için Bahar nedir? Ne hissettirir? Merakla bekliyorum düşüncelerinizi..

Gönlümüzce yaşayabileceğimiz nice güzel mis kokulu baharlarımız olsun...

33 yorum :

  1. Ben 6 Nisan doğumluyum ve hani kendini birebir neyle eşlersin desen, hiç düşünmeden bahar derim:) Aynen dediğin gibi içim içime sığmıyor, ağaçların çiçeklerini koklamaktan yolda yürüyemez hale geliyorum, beni gören kesin deli diyordur:)

    Yine nefis görseller sunmuşsun bize.O paslı küflü suluktan kapı süsü var ya, o fotoyu ilk 4-5 sene önce görmüştüm sanırım. Bazı fotolar vardır hani sırf kendini iyi hissetmek için dönüp bakarsın, işte ben o kapı süsüne sık sık bakarım. Hemen altındaki bisiklet resmine de haksızlık etmeyeyim, üzerinde insan olmadığı zaman bisikletlerin çok fotojenik olduklarını düşünüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 gün sonra da ben doğmuşum ne güzel. Aynı hisleri paylaşmamız ayrıca güzel. Ben de her çiçeği böceği merakla irdeleyen, taze aşıklar gibi dolaşan bir ruh haline bürünüyorum baharda :))
      Bisikletleri, yine eski ve paslı olanlar, çiçekle çok dekoratif buluyorum. Bununla ilgili ayrıca bir yayın yapmıştım. Bazı objeler eskidikçe daha da güzelleşiyor..

      Sil
  2. :) bahar ne güzel oh oh. içim ferahladı :)

    seni mimledim 2 gün önce. bekledim görcen mi diyeee. görmedin kiii :) 2 mimin var bende işteee :)

    YanıtlaSil
  3. Canısı, kış dışında her mevsime varım ama ilkbaharın yaşama dair hissettirdiği coşkuyu çok severim. Bir de arkasından yaz geldiğini biliyorum ya:)) Bahar coşkusu içimizden hiç eksilmesin, bu arada Bahar'a da laf atayım; doğum günün benim evlilik yıldönümüm, çifte kutlama yaparız bu yıl demiştim hatırlarsan:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohh ne güzel yıldönümleri, doğum günleri... Nisan ayımız çok bereketliymiş :)) Kutlamalara 1 nisan itibarıyle başlayalım o halde;)

      Sil
  4. Canım, içindeki bahar sevgin aslında yaşam aşkındır.Hayata olan bağlılığındır bu da herkese nasip olan bir özellik değildir biliyor musun? Bu bir bakış açısıdır, gönül gözüdür.Çok edebiyat mı yaptım diyeceğim kendime ama biliyorum ki baharda soğuk kışlar, kara kışlar da baharlar yaşayabilir insan! Yani bahar umuttur, yenilenmek hem de tekrar tekrar başlayabilmektir. Senin de enerjin her bahar yenilensin, hiç eksilmesin yüreği güzel blogger dostum !!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Petekcim bilmeden güzel bir şeye tutulmuşum demek ki teşekkür ederim aydınlattığın için:)) İşte tam da dediklerini yaşıyorum bu mevsimde, tazeleniyorum, yenileniyorum ben.
      Dilerim o enerji ve mutluluk hiç eksilmez yüreklerimizden içimizden. Sevgiler canım...

      Sil
  5. Sevgili Juliette şükür kavuşturana ;)
    Baharı sevmeyenler bile bu postla fikirlerini değiştirmişlerdir eminim :) Çok güzel yine fotoğraflar, ferah ferah, pastel pastel, bahar bahar :) teşekkürler :)
    Dilerim tez vakitte sen de baharı iliklerine kadar hissedersin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Esencim. Bakalım beklemedeyiz güzel haberler gelecektir yakında. Sonrasında işte o bahar daha da keyifli olacaktır emin ol;)

      Sil
  6. Bende biraz senin gibiyim sanırım. Çevresindeki her şeyi herkesi en ince ayrıntısına kadar düşünen...

    Yaz çocuğuyum ama baharlar en sevdiğim mevsimler oldu hep. Huzur bulduğum, içimin kıpır kıpır olduğu mevsimdir ilkbahar. Fotoğraflar bir harika yine, senin yüreğinin sıcaklığını da hissettim ben şu anda. Her bahar yerini umutlara sevinçlere bırakır, sen de öyle olsun tamam mı :)

    Sevgiyle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz iyi biraz kötü öyle olmak ama ne yapalım kişilik meselesi işte;)

      Beğendiğin için çok sevindim canım. baharlarımız hiç eksik olmasın yüreğimizden, umutlarımız ve sevinçlerimiz yeşersin hep.. ( çok şiirselim bugün sanırım;)
      Sevgiler...

      Sil
    2. Sayfamda seni bekleyen bir mim var canım :)

      Sil
  7. bahar birkaç yıldır diğer mevsimler gibi benim için..monoton ve özenden uzak...bu bir dönem mi; yoksa birçok dönemin sonumu bilemiyorm ancak enerjim sıfırın fersah fersah altında o kesin...
    baharlarının coşkusunu kaybetmemesi dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmadı ama ;( bazen bende enerjimi kaybediyorum aynı senin gibi. İsteksiz oluyorum sevmekten haz aldığım şeyleri yaparken bile. Ben bunun geçici bir dönem olmasını diliyorum. En azından şöyle bir tavsiyede bulunabilirim: kendine verimli ve dolu bir program yapıp en az 1 hafta 10 gün onu uygulamaya çalışmak için zorla kendini. Çok zor olacaktır kabul ama bu kısa süreyi atlattığında vücut o tempoya alışıyor ve enerjin giderek yükseliyor :)
      Baharlar hepimiz için güzel ve coşkulu geçsin..
      Sevgiler...

      Sil
  8. benim baharım çiçektir,baharı sevdiğim kadar çiçeği,toprağı,suyu,gülümsemeyi severim.
    içten gelen gülüş dudaklarda değil gözlerdedir,ben onu severim,bahar olur:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün sevdiğim herkesin şiirselliği ön planda :)) ne güzel bir yorumdur bu :)
      Baharın eksik olmasın..

      Sil
  9. Benim için bahar taze çiçektir. Terası renk renk çiçeklerle donatmak demektir. Bu görseller fazlasıyla ilham verici oldu, şu sıra gidip yeni saksılar ve çiçekler almayı düşünüyordum zaten, üzerine bu yayın çok güzel geldi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok heyecanlı:)) Ne güzel olur o terasta çay-kahve keyfi..

      Sil
  10. Bu bahar biraz keyifsiz biraz moralsiz ve isteksiz olduğumu inkar etmeyeceğim ben de... Ancak umutsuzluğun bizi esir almasına izin vermemeliyiz, bu güzel görsellere ve bloglara uğramak bana iyi geliyor. Ne iyi etmişsin de bu yazıyı hazırlamışsın sevgili Juliette ,ellerine dert görmesin.
    Sevgiyle kal ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Colette, gönlümüz yüreğimiz itiraz etse de, evet, esir almamalı bu negatif düşünceler bizi. Umutla ve çabayla beklemek gerek değil mi?
      Çok teşekkür ederim güzel yorumun ve dileklerin için. Çok güzel baharları hep birlikte yaşamayı diliyorum. Sevgiler...

      Sil
  11. bahar benim için depresyon.
    baharı sadece annem sevdiği için seviyorum.

    bi kişi sevmesin canım ne var hem :D

    YanıtlaSil
  12. hey bunlar harika ya :) ben çok sevdim ki bunları tekrar tekrar baktım :)

    YanıtlaSil
  13. Yumurtaya can veren Allah, olmuş. Bir de kapı arkasındaki sulama kabı çok şirin. Kiraz çiçekli perde de can alıcı olmuş.
    Bahar geldi, hoş geldi.. Sesin için zencefilli ıhlamur içmelisin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumun için. Bahar hem yüreğimize hem de hayatımıza gelsin artık.

      Canım o ince bir espriydi ama yine de teşekkür ederim;)

      Sil
  14. Çok uzuuuun yıllar önce, ben küçük bir çocukken kışlar çok daha sert ve uzun geçerdi. Karda bata çıka gezmekten, kat kat giyinmekten gına gelirdi. Bahçemizin en dip köşesinde kardelenler olurdu. Kıştan iyice biktığımda, her gün gidip kardelenler karı delmiş mi diye kontrol ederdim. İlk kardeleni gördüğümde bahar başlardı benim için. Oysa ağaçların çiçek açmasına daha çok vardı.
    Nefis görseller, gözlerim bayram etti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıcacık bir hikaye samimi ve içten. Çok teşekkür ederim paylaştığın için. Baharların eksik olmasın hayatından.
      Sevgiler..

      Sil
  15. resimler,rengler bir harika/ sanki benden bahs ediyorsun/ bahar tam olarak benim mevsimim diye bilirim/ blogun cox guzel/ ben de bir azeri olarak seni takib edicem bundan sonra/ seni de beklerim,izlemeye aldim/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Aynur ne iyi ettinde geldin. Evet bahar benim de mevsimim:)) En kısa sürede ziyaretine geleceğim.
      Teşekkürler. Sevgiler...

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir