N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Haziran 07, 2014

1 Haziran Yaza Merhaba Blogger Etkinliği

Çok sosyal bir kişiliğe sahip olmama rağmen çocukluğumdan bu yana toplantılar, çaylar, düğünler, davetler mecburi boy gösterdiğim ve genelde çok büyük nazlarla katılmak durumunda olduğum organizasyonlar olmuştur. Öncelikle anneciğimin ve değerli davetlerini bu huyum yüzünden geri çevirdiğim tüm dostlarımın okumamasını dileyerek Sevgili Fidan Hanım'a sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bu kadar ısrarcı olduğu ve bir şekilde bu güzel davete iştirak etmeme vesile olduğu için.


1 Haziran Pazar günü Arnavutköy'de Fidan Hanım & Filiz Hanım'ın mekanında gerçekleşti bu güzel davet. Kafamda bin bir soru işareti ve her an geri dönme ihtimali ile yola koyuldum.  Yanlış anlaşılmasın insanları tanımayı, sohbet etmeyi çok severim. Ama doğaçlama olanlarını...

İstanbul trafiği zamanında orada olmama biraz engel oldu. Gittiğimde herkes gelmiş ve hatta sohbet faslına geçilmişti bile. Girer girmez kısa bir tanışmanın ardından Fidan Hanım'ın güzel salatalarından ve firmaların ikramlarından güzel bir tabak hazırladım kendime. 


Tarihi Sarıyer Börekçisi nin tadına doyulmaz börekleri, Samsat Çiğ Köftecisi nden vazgeçilmezim içli ve çiğ köfteler, Akarca Çiftliği nin lezzetli zeytinleri ve Fidan Hanım'ın harika salataları.. Hepsi de mükemmeldi. 

1,5 yılı aşkın bir süredir blog yazarlığı yapsam da iş yoğunluğum sebebiyle bir çok daveti reddetmek durumunda kalıyorum. Dolayısıyla biraz acemiydim organizasyon esnasında ve bir an kendimi bir sürpriz fırtınası içinde hissettim. Hediyelerin, pastaların, kurabiyelerin ardı arkası gelmedi bir türlü...


Nasıllar? Sizce de hepsi birbirinden güzel ve lezzetli görünmüyorlar mı? Bunlar sadece bir kısmı ;)


Bu da tabağıma düşenler.. Macaron en sevdiğimdir. Paris'te Fauchon önünde yağmur altında 1,5 saat beklediğim bir tatlıdır Macaron. Soğuktan donma riskine rağmen;) Kıyafetime göre rengini seçtiğim tek lezzettir. Tabağımdaki bu güzel renkli Macaron'um ise Bir Tatlı Molası'na ait. Sevimli bikinim Zencefil Tasarım Evi tarafından hazırlanmış. Yaza hazırım ;) 

Çikolata topları Pastaevi tarafından şık pembiş kurdelalarla süslenmiş bir kavanozda sunuldu. Sunum ve görsellik gayet hoş olmuş. 

Dondurmalarımız Anoush Bakery'den. Sizce de çok cici değiller mi? 

Tadına ve görüntüsüne doyamadığım denizci temalı cupcake ise Minikabutik 'ten. Alttaki görselde de diğer cupcake leri görebilirsiniz. Tam benlikler..


Hera Pasta'yı unutmadım elbet. Bana düşen Sweet Summer kurabiyesi yaz kadar lezzetliydi. Ellerinize sağlık.

Beni şaşırtan bir diğer lezzet ise bu lokumlar oldu. Neden şaşırdım hemen belirteyim. Kökenlerinin bir kısmında lokumculuk olan biz, kendi ürünlerimiz dışında başka lokumları sevmeyiz pek :)) Tek kelimeyle muhteşemdi. Ellerinize sağlık Afyonkarahisar Hacı Mustafa. Dilerim nesillerce bu güzel tadınız lezzetiniz devam eder. 


Son olarak da özenle hazırlanmış bu şık pastanın tadına baktık. Ellerinize sağlık Düşler Butik Pasta , limonataları ile serinleten Portakal Diyarı


Sürekli hareket halinde, sürekli ikramların, hediyelerin dağıtıldığı bir organizasyondu. Çay, kurabiye, pasta faslının ardından sponsor firmaların hediyeleri dağıtıldı. Bir kısmı çekilişle yapıldı bu dağıtımın. Sevgili markam Apolena'm dan bu şık çanta benim şansıma düşenlerden birisi :)) Je t'aime Paris ;)


Hediyemi alırken ben. Nasıl bir hareket yaptığımı hala kavrayamadım;)


Çekilişte kazandığım hediyelerden bir tanesi de Pembe Puantiye'den kokulu taş.


Daha bir çok hediyeler vardı elbette. Çok sayıda sponsor firmaların hediyeleri diğer arkadaşlara verildi. Güzel günlerde kullansınlar. 

Otacı, Mor Kaftan , Ar-yıldız, Hakan Turistik, Laber Kimya, Ekokozmetik, HC Hair Care, Kybeleşişli, Keramika, Berrak Turşu, Dr.Oetker, Cyrene, Neva Color, Cadence, Artabella, Ekokozmetik, Huncalife. 

Hediyeler bunlarla sınırlı kalmadı. Fidan Hanım çıkışta her birimize içinde bir sürü hediye olan çantalardan verdi. Tüm hediyelerimi altta paylaşıyorum. Hepsi çok ciciler. 


ETF Tekstil'den Nike t-shirt tam hayat ışığımın bedeninde. Hem de en sevdiği renkte, tesadüf güzel oldu;) 

Romantik Juliette'e mum hediye edilmese olmazdı. Teşekkürler Mumyak. Ayrıca Barınak Gönüllüleri ve Hayvanlara Yaşam Hakkı Derneği'nin bilgilerini içeren Kitap ayracı hediyeniz oldukça anlamlı. 

Çay tiryakisi olan ben Doğadan ve Lipton'a da ayrıca teşekkür ediyorum.

Soğuk içeceklerim için Coca-Cola'ya teşekkürler, sıcak günleri vazgeçilmezi. 

Muğla-Milas'tan Akarca Çiftliği'nden sızma zeytinyağı oldukça sağlıklı bir hediye, teşekkür ediyorum afiyetle kullanacağım. 

Duru Dual Mantarlı Bulgur hiç denememiş ve duymamıştım. İlk fırsatta deneyeceğim. Çok teşekkürler. 

HC Hair Care e saç bakım maskesi ve 2 adet Beauty Eurasia fuar davetiyesi için teşekkür ediyorum.  

Sevgili Seçil Kenar ellerinize sağlık. Doğal ve oldukça sağlıklı bir besini bu kadar güzel özetlediğiniz ve farklı tariflerle paylaştığınız için. Tarihinden Tarifine Bulgur Yemek Kitabı. Bulgur seviyorsanız, ki sanırım sevmeyen yoktur, mutlaka bu değerli kitabı almanızı ve farklı tarifleri denemenizi öneririm. Yeri gelmişken bilim adamlarının bulgur da keşfettiği yeni değerlere göre her hafta mutlaka 2-3 kase yenmesi sağlık açısından oldukça önemliymiş. Amerika da insanlar alışkanlık haline getirmeye başladılar bile. Özellikle folik asite ihtiyaç duyan hamile bayanlar için. 



Organizasyonda emeği geçen herkese başta Fidan Hanım ve çok sıcak bulduğum Filiz Hanım'a, tüm sponsor firmalara sonsuz teşekkürler. Fidan Hanım davetiniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Tekrar görüşmek dileğiyle.

Sevgiler...













  

28 yorum :

  1. :)) çok güzel bir organizasyon olmuş imrendim ;) hediyeni alırkenki bakışın sanırım ''istediğim buydu'' bakışı...sculentlerinin orda ne işi var onu anlayamadım sanırım sen hediye götürdün o zevkli şeyleri oraya... güzel bir gün olmuş iyi ki vazgeçmemişsin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Saptaman doğru olabilir canım:)) Suculentlerimi hediye veremiyorum henüz tam olmadılar babyler daha. Onlar dönüşte hediye edilenler. Çantadan çıkan sürprizler fotoğrafı evde çektim :))

      Sil
  2. Ne güzel olmuş :))
    Sürprizler ve en önemlisi de tanışmak :))
    Hediye alırken ki tatlılığına bayıldım :)

    YanıtlaSil
  3. iyi ki katılmışsın Juiette, eğlenceli geçmişe benziyor. sadece el emekleriyle tanıdığın bir çok arkadaşını şahsen tanıma fırsatı bulmak güzel olsa gerek. hediyelerin de çok güzelmiş iyi günlerde kullan. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzeldi evet ;) Bir gün seninle de buluşmalıyız :))

      Sil
  4. En nazlanılan davetler en keyifli dönüşü olan davetlerdir juliette. BENİM DE ÖYLE OLMUŞTUR HEP. İYİ Kİ KATILMIŞSIN....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Petekcim güzeldi eğlendim. Tekrarını İzmir'de yapalım artık :))

      Sil
  5. organizasyon ve hediyeler süper olmuş ....hepsini güzel günlerde kullan:)))

    YanıtlaSil
  6. iyiki ısrar etmişim de sizi tanıdık :)
    umarım hep gelirsiniz... her zaman beklerim....
    güzel yazınız için de çok teşekkürler
    Coca Cola ve Hc Hair Care'den fuar davetiyenizi göremedim :( verdik değil mi?
    hediyelerinizi iyi günlerde kullanmanız dileğiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar teşekkürler Fidan Hanım. Ekledim :))

      Sil
  7. Hediyelerini güle güle kullan canım. Blki artık sende davetlere daha sık katılırsın. Sanırım başlayınca insan gitmeye devam etmek istiyor. Yeni insanlarla tanışmak her zaman çok güzel
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet başka davetler olabilir yakında ;) Ama senin kadar aktif olamam hiç bir zaman bundan eminim. Sana imreniyorum bu konuda :))

      Sil
    2. çocuklar küçük olmasa kimse tutamayacak beni ama kısmet bir kaç yıl sonraya :))

      Sil
    3. Ahhh canım bana göre zaten fazlasıyla aktifsin :)) Hadi bakalım çocuklar büyüyünce neler olacak merakla takipteyim :))

      Sil
  8. parmaklarınıza sağlık... çok güzel bir yazı olmuş....sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim oldukça keyifliydi yazmak :))

      Sil
  9. İyi ki gitmişsin. Biraz Paris Nostaljisi biraz da yeni yüzler tanımak. :) Hayatımız keşke güzel anlardan daha çok yaşansa.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayatımız hep güzel anlardan ibaret olsun, bu dönemde istediğim tek şey bu :)) hüzün ve sıkıntılara artık tuzu biberi olarak bakmak istemiyorum. Bu dönem böyle :))
      Mutlu pazarlar Safiyecim..

      Sil
  10. Ikincisine beraber katiliriz artik, o bakis bana: hihhh heryere katilir, hediyemi alir, havami da atarim bakisi olmus, cok siriiiinnn. Ben cok sevdim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz geliyor artık gelirsin Türkiye'ye :)) Neden olmasın canım gideriz elbet sen gelde :))
      Teşekkür ederim..

      Sil
  11. İyi ki de katılmışsınız, ne güzel bir toplantı olmuş. En başta mekan şahane! Yeni insanlar, bol ikram, hoş sürprizler hatta çekiliş kazanmalar... daha ne olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mekan gerçekten çok güzel Sevgili Nowa. Zaten tarihi mekanlar hep ilgi alanımda olmuştur. 7 Eylül'de yeni bir organizasyon var Fidan Hanım'ın katılmak istersen iletişime geçmeni tavsiye ederim kendisiyle:))

      Sil
  12. herşey çokoş daa o ne fotolar öyle yaaaa nefis hepsi yeniyo mu onlarıın :)

    YanıtlaSil
  13. Bir kez katılmıştım bu etkinliklerden birine, Fidan hanımların mekanında yapılan 10marifet'in kahvaltısına davetli olarak. Çok zevkliydi, çok güzel geçmişti o da ama şimdi bu postu görünce hediyeleri kıskandım azcık :)) Güle güle kullan hepsini...
    Merak ediyordum ayrıntıları, upuzun bir postla giderdin merakımı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelebilseydin keşke birlikte giderdik Esencim. Hem nihayetinde tanışmış olurduk. gerçi sana ve molacığıma karşı çok mahcubum hala :((
      Görüşmek üzere canım..

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir