N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Haziran 11, 2014

Stil & Trend : Kara Tahtalar

Aranızda kimler okul çağlarında kara tahta ve rengarenk tebeşirler kullandı ? Artık nadir okulda gördüğümüz, buna rağmen dekoratif bir obje olarak bir çok yerde ve evlerimizde sıkça kullandığımız kara tahtalar. Artık formüller yazılmıyor belki üzerine ama aşk sözcükleri, yemek tarifleri, günün programı ve benzeri bir çok amaç için kullanılıyor.


Dekoratif amaçlı kullanılan kara tahtalar özellikle mutfaklara çok yakışıyor. Günün menüsünün yazdığı, aile bireyleri arasında ufak sevgi sözcüklerinin paylaşıldığı eğlenceli objeler. 



Nexpeditor.com


Deli Kızın Çeyizi
Mutfak için Deli Kızın Çeyizi'nde çok şık kara tahtalar bulabilirsiniz. 



Kara tahtaları evin diğer köşelerinde de kullanabilirsiniz. Yine ufak notlar yazmak için antrede oldukça kullanışlı olabilir. Evden çıktıktan sonra unutulanlar için geri dönenlere tavsiye edilir ;) 





Çocuklarınızın yaratıcılığını geliştirmesi için onlara bir duvarı bu şekilde tahsis edebilirsiniz. Eminim çok eğleneceklerdir. 



Partilerin, doğum günlerinin, davet ve düğünlerin de vazgeçilmezi kara tahtalar. Hatta bazıları var ki oldukça yaratıcı buluyorum. Tanışma, aşık olma, evet deme anlarının yazıldığı bu kara tahta gibi mesela. Siz de kendi hikayenizi yazabilirsiniz. 



Kara tahta yapmak oldukça kolay. Eğer piyasada istediğiniz özelliklerde veya ebatlarda bir ürün bulamıyorsanız kara tahta boyaları ile duvarı, ahşap, cam veya metal bir çok objeyi boyayarak kendi kara tahtanızı oluşturabilirsiniz. 







29 yorum :

  1. özellikle bana lazım şöööyle kocaman bişey..unutkanlığın sınırlarından çıkalı çok oldu bunamaya giderken yardımcım olur ;) şaka bi yana alternatif ve oldukça nostaljik bir dekorasyon yöntemi olarak pekala da kullanılabilir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unutkanlık bende de oluyor biraz gerginlik, stres ve fazla ince düşünmeyle alakalı, yaşlılıkla hiiiç alakası yok merak etme :))
      Ben evdekini razı edebilsem bir duvarı yapayım diyorum amaaaa.. Sanırım keçeden dekorlarla sadece küçük bir tahta ile gerçekleştireceğim hayalimi :)) Yakında...

      Sil
    2. ooo süper haber..bekliyorum paylaşımını ;)

      Sil
  2. Bayılıyorum bu kara tahtalara küçük olanlarda çok güzel ama ilk fotoğrafta olan çoook güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeymacım hemen yapalım sanada bir tane :))

      Sil
    2. Canımsın ya öpüyorum seni kocaman :))

      Sil
    3. İyi geceler öpücüğümü de aldım Juliette yatar artık ;)

      Sil
  3. harika fikirler bunlar:) ben evde nereye koyarsam koyayım kuzular (evdeki çocuklar) resim yapma tahtası olarak addedeceğinden çok eğlenceli olacağı kesin:) en çok mutfaktakilere bayıldım ama hepsi çok şahane,,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sebuş çocuklar için çoook ideal. özellikle duvara yazı yazmayı sevenler için :))) ne güzellikler çıkar ama kuzuların elinden şimdi :))

      Sil
  4. he bir duvarımı boyamak var aklımda ama cesaret edemiyorum :) mutfağa bir çerçeve hazırlıyım ben bari bir elim erdiğinde... pozitif mesajlar veriyim inceden inceden ev ahalisine ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duvar boyamak evet biraz cesaret gerektirebilir ama ufak bir mutfak tahtası fena olmaz başlangıç için :)) mesajlar eğlenceli olacaktır :))

      Sil
  5. Ben de çok seviyorum bu tahtaları :) Bizde de var ama kara tahta değil de pano gibi, mutfakta asılı. Genelde çocukların okuldan getirdikleri bültenler, notlar vs. asılı...
    Kara tahta daha güzel tabii ama bizimkiler tebeşirle mahvederler üstlerini, özellikle de Ali Deniz, dur azcık büyüsün ben de koyarım bir güzel yere kocaman bir kara tahta :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali Deniz'in ünlü bir ressam olmasına engel olmamalısın. Belki bir cevher yatıyor içinde bırak hevesini alsın büyümesini bekleme :))
      Desem de çocuklu bir kadın olmadığım hemen belli oluyor değil mi :))

      Sil
  6. Ahh ahh ben de o tahta kullanan furyadayım ve iyi ki de diyorum bizim zamanımızda kara tahta varmış, yeşili de vardı o zaman ama tahta olması en güzeli:):) Çok seviyorum ben bu kara tahta boyası ile yaratılan güzellikleri. Ben de evimde kullanmayı düşünüyorum. Ya antre'de, ya mutfakta olsa şahane olur, hobi odaları için de kullanışlı hatta okuma odası veya kütüphane gibi bir yer varsa evde orada da kullanılabilir; okuduklarındna notlar bile alır insan, ne eğlenceli:) Ben burada ofisimin duvarına yapışkanlı olan kara taht kağıtlarından yapıştırdım. Ofise gelen arkadaşlarıma resim yaptırıyorum, hatta gündelik sözler yazıyorum çok seviyorlar. Cezayirliler pek şaşırıyorlar zaten:) Ama onlar da benim türlü deliliklerime alıştılar. Salonda falan kullanınca çok ayak altı olduğu için sanki çok tebeşir tozu falan olur gibi düşünüyorum ama bence özellikle de eve gelen çocuklar bayılırlar herhalde. Kayınpederim resimle ilgileniyor, çok güzel tabloları var. Evim için ondan bir deniz manzarası rica etmiştim ama kara tahta boyası yaptığımız yere de ona resim yaptırmayı düşünüyorum, ailelerimizden sözler, çizimler evde çok hoş olacaktır eminim..
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evin harika olacak gibi bir his var içimde :)) Bu kadar özen, detay, ince fikirden ortaya zaten muhteşem bir şey çıkacaktır.
      Cezayir lilere de bir şeyler öğretiyorsun işte fena mı, ufuklarını açıyorsun bir nebze :))
      Cici babadan ne güzel tablolar çıkıyordur duvara asmak için çok kıskandığımı söylemeliyim :))
      Kütüphane, hobi odası, okuma odası evet kesinlikle olabilir bunları nasıl da es geçmişim. Benim mutfakta minik bir tane var şimdilik ama keçe desen ilaveli yeni bir şey yapmayı planlıyorum. Hobi odası hayalim de var nasılsa ee oldu o zaman ben daha büyük bir tahta yapabilirim kendime ;) Kimsecikler de karışamaz sadece benim odamda olacağı için ;)

      Sil
  7. hepimizin ruhuna altın tozları serpti bu postun :))

    YanıtlaSil
  8. bende o kara tahtalarda ders görerek büyümüş biri olarak bu post beni geçmişe götürdü..duygulandırdı..kara tahta,renkli renkli ama en çok ta beyaz renkli tebeşirler:) 90'lar da çocuk olmak.. çok şanslı ve güzel büyüyen bir jenerasyonduk yav biz:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şey az ama değerliydi bizim için. Güzel bir çocukluk yaşadık, sahip olduklarımızın kıymetini bilerek ve paylaşarak. O tebeşir savaşları hala yüzümü gülümsetir. Güzeldi gerçekten :))

      Sil
  9. çok seviyorum mutfakta kara tahtayı ve senin görsellerinden sonra kafamda bir ampul yandı:))) Bu arada yarın crate&barrel e gideceğim kısmetse ve izlenimlerimi anlatırım sana. Çok heyecanlıyım, senin sayende haber aldım, çok teşekkür ederim yeniden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa süper çok sevindim. Hadi merakla bekliyorum düşüncelerini :))
      Ben teşekkür ederim :))

      Sil
  10. Bende yapmıştım Juliette bir antreye birde mutfağa çok kullanışlı, tariflerdi notlardı aklımıza ne gelirse yazıyoruz ayrıca bende o kara tahtalı sınıflarda büyüyenlerdenim sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ama çok keyifli oluyor, haftasonu gelen yeğenlerim yapmak ve yemek istediklerini listelerler bendekine de. Mesaj alınır ;)
      Bizim zamanlar şahaneydi :))

      Sil
  11. Resimlere bir baktım bir daha baktım içime birşeyler serpildi...

    YanıtlaSil
  12. Ben de çok seviyorum bu karatahta olayını :) Sıcak bir hava katıyor bence mutfaklara, seçtiğin görseller de her zamanki gibi çok güzel ve fikir verici ;) Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Duygu ziyaretin ve yorumun için :)) Sevgiler..

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir