N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Temmuz 12, 2014

Yemek Odası Dekorasyon Fikirleri

Yemek odası evimizin önemli bölümlerinden biridir. Çoğu evlerde ayrı bir yemek odası bulunmadığından genellikle salonumuzun bir köşesinde yemek alanı oluştururuz. Yemek bölümünün sınırlarını belirlemenizde duvar rengi, yer döşemesi veya halı size yardımcı olur.  
Yemek alanınızı bir halı ile ayırmanız şık bir görünüm sağlayacaktır. Halının boyutları sandalyeler oturur haldeyken masadan uzaklığından biraz daha geniş olmalıdır.



Yemek odalarının vazgeçilmesi konsollardır. Yemek masanızın karşı duvarına koyacağınız konsol ile şıklığı yakalayın. Konsolun üstünde şık bir ayna kullanarak mekana derinlik katın. Mekanı zenginleştirmek için zarif abajurlar ve mumluklardan yararlanabilirsiniz.



Konsolunuzu Zet’de yer alan bu varaklı, ahşap aynayla tamamlayarak yemek odanıza şıklık katabilirsiniz.


Yemek odası dekorasyonunuzda tasarım parçalara yer verebilirsiniz. Modern çizgide dikdörtgen bir yemek masasını Aymes çubuk ayaklı, beyaz sandalyelerle tamamlayarak odanıza farklı bir hava katabilirsiniz. Masanızın üzerinde kullanacağınız çiçekler, mum ve mumluklar ile sıcak ve renkli bir atmosfer yaratabilirsiniz.



Konforunuza düşkünseniz yemek odası sandalyelerinizde arkası kumaş kaplı, geniş ve koltuğu andıran modelleri tercih etmelisiniz. Bu modeller konforuyla olduğu kadar şıklığı ile de göz doldurur. Sandalyelerinizde geniş, dolgun model tercih ettiyseniz masa üstü aydınlatmanızda daha sade tasarımlara yönelerek dekorasyonunuzda dengeyi sağlayabilirsiniz. Odanızda dömi-klasik bir etki yaratmak için kollu şeffaf avizeler iyi bir seçim olabilir.


                
Zet’de yer alan bu şeffaf avize modern ve klasik havayı bir arada yakalamak için harika bir seçim olabilir.



Yemek odanızda hem klasik hem de modern etkiyi bir arada yaşatmaya ne dersiniz?  Klasik çizgilere sahip beyaz bir masayı, rengarenk kumaşlarla döşenmiş, klasik tarz sandalyeler ile tamamlayın. Çiçekli, puantiyeli gibi farklı desenlerle kaplı sandalyeleri bir araya getirerek sevimli ve sıra dışı bir görünüm yakalayabilirsiniz. 
Dilerseniz mevcut sandalyelerinizin her birini değişik desen ve renkte kaplatarak benzer etkiyi sağlayabilirsiniz. 


Özgür ruhlu bir yapınız varsa, alışagelmiş dekorasyonlar size göre değilse, özgünlüğünüzü  yemek odanıza yansıtabilirsiniz. Yemek masanızı farklı tarzda sandalyelerle tamamlayarak değişik bir uyum yakalayın. Masanın karşısındaki duvarı büyüklü küçüklü, sanatsal tablolarla süsleyerek renkli ve enerjik bir atmosfer yaratabilirsiniz.


16 yorum :

  1. şu beyaz takım tam benlikmiş :)

    YanıtlaSil
  2. En çok 3-5'i sevdim ben :))
    Kayboldun sanki iyi misin herşey yolunda mı?

    YanıtlaSil
  3. Üçüncü fotoğraf tam benlik.. Sevdimm. :)

    YanıtlaSil
  4. Aslında günsonu toplanılan ortak mekan yeridir.Hem konforlu hem şık olması tüm yorgunluğu giderir ve rahatlatır. Güzel görsellerin ile içimi açtın, sağol...

    YanıtlaSil
  5. Şeffaf sandalye çok hoş :) Seyretmesi güzeldi, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. 2.fotoya bayıldım,çok hoşmuş :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. üçüncü resimdeki siyah masa, sandelyeler, kilim çiçekler, avize ve her şey tam benlik. güzel paylaşımlar, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. A amizade nos faz ver o mundo com olhos novos.
    Feliz dia do amigo!!!!!
    Beijos Marie.

    YanıtlaSil
  9. bayramın kutlu olsun sevgili juliette :)

    YanıtlaSil
  10. kayboldun sen amaaaa haftalar oldu hasta değilsin di miii :)

    YanıtlaSil
  11. Güzel ve yararlı bir site olusturmussun :) Yeni keşfettim takipteyim bana da beklerım http://meralgumus.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  12. Nerelerdesin komşu??? Blogdan vaz mı geçtin yoksa :(

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel teşekkürler.
    Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Bunlar da İlginizi Çekebilir