N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Eylül 24, 2013

2014 Yılının Top Rengi : Pantone Kobalt Mavi

Bizler henüz kışa, ve hatta sonbahara hazırlanırken, 2014 baharının ev modası şimdiden belirlenmiş durumda. 2013 yılında Zümrüt Yeşilini oldukça fazla kullanmıştık. Sırada benim en favori renklerimden biri olacak gibi görünüyor: Pantone Kobalt Mavi. Siyah, gri, beyaz ve bu yılın rengi zümrüt yeşiline çok yakıştırdığım Dazzling Blue-Kobalt Mavi ile dekorasyon çok keyifli olacak. 


Ivillage-West Elm


Her yıl Aralık ayında bir sonraki yılın top renginin ne olacağı anons ediliyor. Görücüye çıkan 10 Pantone renginden Dazzling Blue - Kobalt Mavi şimdiden ilk sıraya yerleşmiş durumda. Tasarımcılar ev dekorasyonu, bayan-erkek giyim modasını bu renklere göre tasarlamaya başladılar bile.


Sizin favori renginiz hangisi? Evinizde en çok görmek istediğiniz, size huzur ve mutluluk veren, vazgeçemediğiniz bir renk var mı? 

14 yorum :

  1. mavi de fena sayilmaz ama benim favori kombinlerim gri-pembe, kahve-mavi, vee morun her tonu;)))ama maviyi de not aliyorum seneye;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mor deyince aklıma hep sevgili yeğenim gelir. konuşmaya başladığından bu yana ne zaman 'ne renk istiyorsun' diye sorulsa 'morrrrrr' diye bağırır :)
      seçimlerin çok zevkli tebrik ederim :)

      Sil
  2. Daha önceleri daha renkli tercihlerim varken, zaman ilerledikçe (BAK YAŞLANDIKÇA DİYEMİYORUM ! ) daha sade ekru,bej,sand,beyaz ve toprak tonlarına yöneldim. Ancak; yazlık evde veya yaz aksesuarlarda renkleri seviyorum.Kobalt mavi ise çok çarpıcı ve dikkat çekici, bence de...Özellikle toprak tonlarının arasına kondurulmuş bu renk bir obje çok hoşuma gidiyor. Eline sağlık, renk dolu paylaşımların için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Petek ben de yıllarca hep koyu renklerden gittim özellikle giyimde ama yaş aldıkça ;) renklilere mi gidiyorum acaba diye düşünüyorum. yine de ev dekorasyonunda temel renkleri sade tonlarda seçmeyi tercih ediyorum senin gibi. üzerine çarpıcı tonlarda dekorasyon yapmak daha etkili gibi geliyor. teşekkürler güzel yorumların için...

      Sil
  3. Beyaz ve kırmızı uyumunu severim evde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşkın ve saflığın, doğallığın renkleri :) en güzeli de ay yıldızın :))

      Sil
  4. kıyafette maviyi severim ama evde beyaz, sarı, bej renklerini severim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sarı dikkat çekicidir, hareketlendirir ortamı. aynı zamanda inceliğin ve pratikliğin sembolüdür. aslında her evde ufak bir obje de bile olsa sarıya yer vermek gerek diye düşünüyorum. güzel renk seçimleri tebrik ederim...

      Sil
  5. Zaman biraz daha ilerleyince (bak bende yaslanmak kelimesini kullanamadim :) renkli tercihlere geri donuluyor tekrar. Eskileri yad etmek icin, kesinlikle gencligi aramakla alakasi yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte ben de bunu diyorum Mevlüdecim. yıllarca hep birbirine benzeyen siyah, beyaz, kırmızı hep vardı :), gri kıyafetler giydim, ne gereği vardı bilemiyorum. şimdi turuncular, pembeler, yeşiller uçuşuyor. ev dekorunda da mutlaka bir renk çığlık atıyor dekorasyon yaptığımda. temeli sade yapmaktan vazgeçemesem de çarpıcı objelerle renklendirmeyi seviyorum. yaş aldıkça , ( yaşlandıkça değil elbet ;) değişiyoruz sanırım :)

      Sil
  6. Ben evimde genellikle füme,çakıl taşı ve beyaz karışımı renklerini kullanıyorum. Ama mavinin de açık tonlarını çok severim. Mesela katologtaki 2 numaraya bayıldım :) Salonumun bi duvarı 8 nolu rengin bi ton koyusu mesela. O duvarda büyük beyaz bi ayna kullanıyorum, çok hoş oldu koyu renk ile açık rengin uyumu...

    YanıtlaSil
  7. ne güzel renkler seçmişsin, birbiriyle oldukça uyumlu ve sade.gri tonları özellikle monokromatik kullanıldığında hep çok asil gelmiştir bana.
    teşekkürler yorumun için.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Benim renklerim bütün renkler Sevgili Juliette, sen de gördün ya duvarlarımı, her telden çalıyor :) Uyum gözetmedim hiç evimde, yani şu tonlar üstünden olsun dekorasyon ya da aksesuarlar diye düşünmedim hiç, e o zaman da her renk mevcut oldu, baskın bir renk olmadan...
    Ama sor bana ne renk? Elbette beyaz, kırmızı bir de pastel renkler, pembenin, sarının, mavinin en bi uçuğu ;))
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin evin her telden çalmıyor, emek ve sevgi okunuyor her köşesinde. özenerek büyük bir zevkle yaptığın tüm o çalışmaların, fotoğrafların hepsinin de ne çok anısı var değil mi? nereye baksan gülümsüyorsundur, güzel bir anını hatırlıyorsundur. tekrar ellerine sağlık ;)

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir