N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Eylül 25, 2013

Stil & Trend : İskandinav Tarzı Dekorasyon

İskandinav dekorasyon; basit ve sade tasarımlarıyla hayatımızın bir çok döneminde oldukça fazla tercih edilen bir stil olarak karşımıza çıkıyor. Temelinde basit ve minimalist çizgileri barındıran stilin ana vatanı Danimarka, Norveç, İsveç ve Finlandiya'yı kapsayan İskandinav Ülkeleri. Basit ama fonksiyonel dekorasyonlar, güçlü görsel efektler, misafirperver rahat koltuklar, rengarenk parlayan aksesuar ve yastıklar, okuma ve keyif köşeleri, enstrümanlar, şömineler... ortamı her an canlı ve hareketli tutan objelerle tasarlanmış basit ve şık mekanlar...  


Beyazın Büyüsü...
İskandinav stilinin en önemli özelliği; beyaz duvarların eşlik ettiği, yine beyaz ağırlıklı açık renk eşyaların hakimiyetinde olmasıdır. İskandinav ülkelerinin bol karlı soğuk hava şartlarını simgelercesine, hem duvarlarda hem de eşyalarda beyaz renk en çok tercih edilendir. 


Leonie Perrier

Sıcak Ahşap Dokunuşlar...
Ahşap dokunuşlar İskandinav stilinin olmazsa olmazlarından. Mekanda kullanılan ahşap mertekler, paravanlar, masif mobilyalar, sandalye ve koltuklar, beyazın büyüsüyle harmanlanıp sıcacık bir mekan yaratılmasına izin verir.





Sade Ama Eğlenceli... 
Sade olduğu kadar eğlencelidir de. Renkli halılar, sanatsal objeler, hayvan figürlü yastıklar, gitar ve piyano gibi müzik aletleri, hand made battaniyeler. Rahat konforlu koltuklarda, şömine karşısında sıcak dost sohbetleri için idealdir.







Aydınlık Mekanlar...
Aydınlatma oldukça önemlidir İskandinav tarzında. Tasarım lambaderler, abajurlar, avizeler... mekanda değişik tarzlarda birden fazla aydınlatma kullanıldığına şahit olabilirsiniz. Secto Design benim en beğendiğim aydınlatma markalarından biridir. 
  









Nasıl buldunuz bu haftaki Stil&Trend konumuzu? İskandinav tarzı dekorasyonu beğenir misiniz? Değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim.

Sevgilerimle...

Görsel Kaynağı : One Kind Design 


14 yorum :

  1. Çok ama çok beğendim canım....:) Paylaşımın için teşekkürler sevgilerimi bıraktımmmm....:)))))

    YanıtlaSil
  2. ziyaretin ve beğenin için ben teşekkür ederim. sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. yerlerin beyaz olması ne kadar güzel, genellikle ahşap kullanıyorlar, bayılıyorum bende. Seninle ne kadar benziyor zevklerimiz:) her seçimine aaaa bende bende diyesim geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahşap hep içimi ısıtmıştır benim özellikle ham kullanıldığında daha etkileyici gelir bana.
      ne güzel o halde paylaşacak çok şey var desene :) sevgiler...

      Sil
  4. Sevgili Juliette İskandinav tasarım son yıllarda oldukça etkin oldu değil mi? Biz de İkea sayesinde tanıştık ama ben nedense soğuk buluyorum bu tarzı. Kocaman şöminesine sözüm yok tabii,bir de duvarı boydan boya kaplayan saatlerine ...
    Bana iyi gelen biraz Provans biraz İngiliz tarzı,ortaya karışık yani :)

    Paylaşımın yine çok etkileyici,bir bilenden okumak güzel oluyor tabii.
    Teşekkürler ve sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Colette evet son zamanlarda bir İskandinav tarzı aldı başını gidiyor. İkea en büyük öncülerinden haklısın, Boconcept de üst segment olarak oldukça popüler olmaya başladı son yıllarda. Soğukluk sanırım memlektlerin havasından kaynaklanıyor ne dersin , bizim gibi sıcak değiller :))
      Ben senin tarzını çok beğeniyorum zaten sıcacık içim açılıyor bloğunu her ziyaret ettiğimde. çok teşekkür ederim güzel yorumların ve iltifatların için. çok bilmiyorum ama bildiğimi paylaşmayı çok seviyorum :)
      sevgilerimle...

      Sil
  5. Bence de ahşap ortama sıcaklık katıyor.Ülkelerindeki gibi donduruyor,tarzlar:S Belki de ortadoğuya çok lazım;malum kazan kaynıyor..

    YanıtlaSil
  6. Ben İskandinav tarzını çok beğeniyorum. Başlıklarda belirtmişsin zaten; beyaz, ahşap, sade ve eğlenceli, aydınlık... Yıllar önce (87 yılı) İngiltere de İkea ile tanıştım bu tarzla, o gün beni içine çekti, hala da oradayım... Güzel paylaşım için teşekkürler, içim açıldı gece gece... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel beğenmene çok sevindim sevgili Nilüfer. ziyaretin içinde ayrıca teşekkür ederim. sen İngiliz tarzını da çok yakından tanımışsın bizzat test etmişsindir diye düşünüyorum:) havalar biraz daha serinlemeye başlayınca bir İngiliz havası alalım ne dersin ;)

      Sil
  7. 5, 6 ve 7. fotoğraftakileri çok sevdim, ben mümkünse İskandinavların bu dediğim tarzlarını alayım :)
    Bir de Sevgili Juliette, fotoğrafları saymak zor oluyor azcık, aklımda tutmak ya da ;) Sen acaba bizim için kenarlarına minicik, 1,2,3,4,5,6,7,8,9..... yazsan olur mu ki ;)
    Teşekkürler bu iç açan aydınlık fotoğraflar için bir de :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esencim herhangi bir fotoğrafa tıkladığında tam boyutlu çıkar ve alt kısımda fotoğraf numaralarının olduğu film şeridi görünür. Oradan kaçıncı resim olduğunu çok rahat görebilirsin.
      Beğendiğin tarzları hemen paket posta yaptım gönderdim ;)
      sevgiyle kucaklıyorum...

      Sil
    2. :) Tamamdır, teşekkürler, bir dahakine kolaycacık yazarım siparişlerimin numaralarını ;)
      Ben de seni kucakladım Sevgili Juliette, musmutlu hafta sonları ;)

      Sil
  8. Bunları görünce evimi darmaduman edesim var..

    YanıtlaSil

Bunlar da İlginizi Çekebilir