N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Eylül 11, 2013

Stil & Trend : Zikzak Desenleri

2012 yılından bu yana  sürekli artan bir zikzak desen modası olduğu dikkatinizi çekmiştir. Ev dekorasyonunda, farklı renkleriyle bir çok eşyaya hareket getiriyor zikzak desenler. Sanıldığının aksine, keskin hatlarına rağmen sert bir etki yaratmıyor kullanıldığı mekanda. Stil ve Trend köşemizin bu haftaki konusu Zikzak desenleri; halıdan koltuğa, yastıktan perdeye, abajurdan nevresime kadar bir çok yerde kullanabilirsiniz.  

Missoni Home
Öncelikle kilimlerde görmeye alışkın olduğumuz zikzak desenlerin; diğer adıyla Chevron Print ya da Chevron Pattern, ev dekorasyonu ve giyimde ünlü İtalyan markası Missoni ile ön plana çıktığını görüyoruz. Missoni Home koleksiyonunda farklı renklerin zikzak dağılımlarının uyumu adeta göz dolduruyor.
Missoni Home
Duvarlarda, halılarda, mobilyalarda tercih edilen zikzak desenleri, eğer çok cesur hissetmiyorsanız, sadece yastıklarda kullanarak da bu trendi yakalayabilirsiniz. Çiçekli ve çizgili desenlerle birlikte harika sonuçlar alabilirsiniz.



By Rıfak Ozbek

Lovemaegan.com




Kahverengi tonlarında kullanıldığında daha bohem bir tarz elde edilirken, canlı ve parlak renkli zikzak desenlerin mekana hareket getirdiği görülmektedir. Özellikle sarı ve bu senenin rengi zümrüt yeşiline zikzak desenlerin çok yakıştığını düşünüyorum. 










Dan Sunaga Itomaki Sehpa
Front Mikado Dolap

Siz ne düşünüyorsunuz Zikzak desenler hakkında? Var mı favori renginiz? Ayrıca her hafta düzenli olarak yayınlamaya çalıştığım Stil&trend köşesi hakkında da değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Sevgilerimle...

8 yorum :

  1. Sevgili Juliette, sadece Rıfat Özbek yastıklarını alayım ben :) Gerisi dileyenlerin olsun :)
    Favori rengim, fuşya, mor, beyaz ama sor bana bi evde ne kadarı var, pek azı maalesef :(
    Neyse, dur bakalım, senin bloğunla aşama kaydedecekmişim gibi bir his var içimde :)
    Bir de senden aldığım ilhamla evin duvarlarının yani duvarlardaki aksesuarların, tabloların, rafların resimlerini çekip bloğa koymaya karar verdim, tez vakitte inşallah :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Turkuaz mavi renklerin aynayla birleşimi elegan olmuş.Sevdim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok şık değil mi? bende çok zarif buldum. zikzakların o akıyormuş hissi veren görüntüsü cezbetti beni de :)

      Sil
  3. Sevgili Esen renkler güzeldir, desen de güzel fuşya da takılma diğerlerine de şöyle alıcı gözüyle bir bak derim:))
    renkler konusunda oldukça fazla paylaşım yapıyorum fikir almak istersen. mor yeğenimin en sevdiği renktir ve ilk konuşmayı öğrendiğinden bu yana 'ne renk olsun' sorusuna hala daha 'MOR' diye yanıt verir :)Ama Mor aynı zamanda tehlikelidir de :)söylemiş olayım. gerçi çok fazla olmadığını söylüyorsun ama olurda her yeri mor yapmaya karar verirsen aklında olsun :)
    heyecanla bekliyorum fotoları:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bayılıyorum bu zig-zag lı herşeye. Moda ya, sürekli karşıma çıkıyor... Birde Türkiyede ki satılan kumaşlara gelse şu moda ne iyi olur.. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben son zamanlarda online satış sitelerinde sıkça zikzaklı yastıklar görüyorum. çoğu Türk malı onların, satışı yok mu acaba kumaşçılarda bilemedim. ama rastlarsam mutlaka bilgi veririm.

      Sil
  5. Zig zag halıların mese mobilyalarla bierleşimine bayılıyorum kendi evimdede kullanmak istiyorum ancak bu halıları bulamadım. Sizin bildiğiniz bir yer varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçtiğimiz dönemlerde Altıncı Cadde de görmüştüm ama hangi marka olduğunu hatırlamıyorum. Ama Ikea'da olabileceğini düşünüyorum. Rastlarsam mutlaka haber veririm size.

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir