N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Aralık 06, 2013

Evim İçin Herşey 1 Yaşında!

Bugün 6 Aralık 2013. 1 yıl önce başladığım blog yolculuğumun doğum günü bugün. Bu 1 yıl süresince ziyaretlerinizle, yorumlarınız, eleştiri ve beğenilerinizle bana yol arkadaşı oldunuz. Tüm takipçi ve ziyaretçilerime gönülden teşekkür ederim. 

Nasıl geçti bu 1 yıl? Beklentilerim nelerdi, nelerle karşılaştım? En önemlisi nasıl başladım ?


6 Aralık öncesinde uzunca bir süre düşünme evresi yaşadım. Bloğumun konusunun ne olacağı belirli olmasına rağmen bunu yapma yöntemleri konusunda geriye dönük yaklaşık bir 3-4 ayım var diyebilirim. Yapabilir miyim, nasıl yapabilirim, beğenilir mi, takip edilir mi... mi, mu ile biten dünya kadar soru cevapladım 6 Aralık öncesinde. Ve ilk adım, ilk yazımı yazdım...  Juliette'den Sevgiler.

Aralık ayı içerisinde 36 adet paylaşım yaptım. Sistemi tam bilemediğimden muzdarip aslında tek yayın  olması gereken yazılar 2-3 farklı yayın gibi görünüyor. Teknik hatalar bolca yapılmış ;)


İlk ay, her zaman olduğu gibi, çok büyük bir heyecan ve titizlikle yayın yapmış olsam da, yeni doğmuş bir bebek gibi henüz gözlerim tam açılmamıştı. Hatta Ocak ayını da yine tek göz açık olarak yarı yalpalayarak geçirdiğimi itiraf etmeliyim. Her gün ziyaretçi sayımı hesaplıyordum. Bazı günler 150 oluyordu mesela inanılmaz bir mutluluk yaşıyordum, eee ne de olsa 90-100 kişiyi geçmiyordu normal günlerde. 

Şubat ayı artık gözlerimin açıldığı ve sistemi çözdüğüm aydır. Ve Mart'ta uçmaya hazırımmmm... 


Blog yazmanın keyfini baharda daha çok hissetmeye başladım. Artık daha sistemli ve programlı yazıyordum çünkü. Ama hani bir şeyleri öğrendikten sonra yapmak hep daha zordur ya, çünkü hep daha iyisini istersiniz, bu kez de seçici olmaya başladığım için yazmak konusunda çok cesur olamadığımı farkettim. Şu nu mu yazsam bunu mu diye saatlerce düşündüğüm zamanlar oldu çünkü. 

Günler günleri, aylar ayları kovalarken, sürekli yeni arkadaşlar, güzel dostlar edinmeye başladım. Aslında bu kısmını es geçmişim ben ilk blog yazmaya başladığım zamanlarda. Hiç tanımadığım, yüzünü görmediğim sesini bile duymadığım insanlarla bu derece etkileşimde olacağımı ve bundan çok büyük bir haz alacağımı hesap etmemişim. Bu da bana çok güzel bir hediye oldu diyebilirim.

Bu bir yıl içerisinde bloğum kabul edilebilir oranda bir ziyaretçi kitlesine ulaştı benim açımdan. 253 tane yayın yaptım bu 1 yıl içerisinde. Bugün itibariyle 323 düzenli takipçim var ve günlük 1800-2300 ziyaretçim oluyor. Bütün bunların önüne geçen şey ise yorumlarınız. Evet sevgili arkadaşlarım, dostlarım, blogdaşlarım... yazdığım yazılara yapılan tüm yorumlarınız öyle değerli ki benim için. Lütfen olumlu olumsuz tüm eleştiri ve yorumlarınızı gönül rahatlığıyla yazınız. Hepsi de benim için çok değerli. Hepinize şimdiden çok çok teşekkür ediyorum.


Peki hedeflerim neler bu 1 yıl için? Öncelikle bu geçtiğimiz yıl bir giriş bölümüydü benim için. Artık gelişme bölümüne girmenin vakti geldi değil mi? Bu yıl yapmayı istediğim en güzel şey takip ettiğim ve beni takip eden değerli dostlarımla tanışmak görüşmek. Konuşulacak, paylaşılacak o kadar çok şey var ki. 

Blog yazılarımı daha sık yazmayı hedefliyorum bu yıl. En azından günde 1 adet mutlaka olmalı. Dekorasyonun yanı sıra biraz da teknik konulara girmek istiyorum bu yıl. Doğru dekorasyonu yapmak için temelin doğru yapılması elzem bir durumdur ne de olsa. 

Çarşamba günleri yayınladığım Stil&Trend köşemizin beğenildiğini düşünüyorum ne dersiniz? Cuma günleri içinse Alışveriş önerilerini paylaşacağım bir bölüm yapmayı planlıyorum. Nerede ne var, fiyatı ne kadar, ne ile kullanılabilir? Bir nevi moodboard tarzı diyebilirim. Ne dersiniz sizce tutar mı :))

Bütün bunları planlarken, siz sevgili ziyaretçilerim, takipçilerim, dostlarımın beğeni ve talepleri benim için çok önemli. Evim İçin Herşey'de görmek istediğiniz, veya gereksiz bulduğunuz konuları lütfen bana iletiniz. Sizin görüş ve önerilerinizle yoluma devam etmeyi çok arzu ediyorum. 

Doğum günün kutlu olsun Evim İçin Herşey 

Happy Birthday Juliette's House

Hepinize sonsuz teşekkürler. İyiki varsınız ve umarım bu güzel yolculuğumda hep burada benimle olacaksınız...

Sevgilerimle... 


  




41 yorum :

  1. şahane yol arkadaşım,ben henüz start çizgisindeyim,hayal gücüm sana bakarak güçlenebilir yani,önümdesin,takipteyim,seni çok beğeniyorum,ben de güzel bir çizgide büyümek istiyorum senin gibi.
    nice yıllara uzun soluklu yolun açık olsun
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Havva ne güzel motive edici bir mesaj yazmışsın çok teşekkür ediyorum :)) zaten birbirimizden güç ve destek alarak gelişiyoruz büyüyoruz. ben de sana bu keyifli yolda başarılar diliyorum. umarım istediğin noktaya en kısa zamanda ulaşırsın.
      sevgilerimle...

      Sil
  2. Ne diyorsun Sevgili Juliette, doğum gününü kutluyorum güzel bloğunun, hep böyle iç açan, aydınlık postlarınla bin yıl yaşasın inşallah;) Kocaman tebrikler, hedeflerin bir bir gerçek olsun dilerim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Esencim. umarım bu yolculukta hep brlikte devam ederiz, birlikte paylaşırız tüm güzellikleri.
      sevgilerimle...

      Sil
  3. Blogunu ilk keşfettiğim zaman bir dekorasyon meraklısı olarak hemen kendimi bulduğumu anladım.Takibe almalıydım ve aldım. Sonraki yayınlarda baktım ki hiç de öyle amatörce değil (Kaldı ki aynı tarihlerde yola çıkmışız!) Tamamen uzman bir dil ve anlatım. Kim bu Juliette? dedim.işte o zaman da seni buldum. İyi ki bulmuşum seni. Biraz ara verdin özelinden rahatsız ettim seni. Bir şey mi oldu juliete'e diye? ( Evhamlıyımdır ya!) Sonra alıştım. Hergün de yayın yapacak değil ya, Juliette dedim. Blogun da, yayınların da, planların da, senin huzurun ve keyfin de hayat boyu olsun. Emek verdiğin bu işten çok keyif al! Nice yıllara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Petekcim hislerimiz o kadar karşılıklı ki seninle. Farklı bir ortamda yüzyüze tanışma şansımız olsaydı eminim yine bu kadar değerli olurdun benim için. Aralık senin bloğunun da yıl dönümü ve ayrıca Michael'ın da :)) Bir çok ortak yönümüz de olduğu gibi hayat bu konuda da bizi aynı yerde birleştiriyor sanırım.
      Umuyorum bu blog arkadaşlığı, yazımda da bahsettiğim gibi, gerçek paylaşımlara da dönüşür en kısa zamanda. çok iyi arkadaş dost olacağımızdan şüphem yok.
      Desteğin, değerli yorumların, ilgin için sonsuz teşekkürler.
      Hep birlikte nice yıllarımız olsun...

      Sil
  4. heyoooo holeeey kutlarım sizii.
    havva ve yasemin'de gördüm yorumlarınızı işte öleee.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oleeeyyyyy :))) çoook teşekkürler mesajınız için.
      sevgilerimle...

      Sil
    2. bi de öykünüzü ne güzel anlatmışsınız. hep böle istekli ve sürekli olun işte o zaman bana neee.
      :)

      Sil
    3. teşekkür ederim :)))) öyle olurum :))

      Sil
  5. Sevgili Evim için Herşey..İyiki doğdun, iyiki varsın…Seni evimi taşıma sürecinden bir süre önce araştırma yapmaya başladığımda tanımıştım. Ben seni tanımadan önce yazmış olduğun yazılar bana çok faydalı oldu. Daha sonradan sorularıma aldığım yanıtlar, görüş ve önerilen karar verme sürecimde inanılmaz destek oldu ve zor bir süreci sayende çok daha kolay atlattım.
    Seni taıdığıma çok mutluyum.
    Eğer bir yardımı olur ise yeni yıl için birkaç nacizane fikrim var. Daha doğrusu ihtiyaçtan ortaya çıkan konular bunlar.
    Mesela ben evim için teknik yardıma ihtiyaç duyduğumda yardım bulamıyorum. Bir çerçeve taktıracak, bir ayna astıracak, ufak tefek raflar taktıracak eli matkap tutan yetenekli kişilere ihtiyaç duymaktayım. Bu tarz destek veren mobil ekipler var mıdır? Ya da sizler eleriniz için bu konuları nasıl hallediyorsunuz. Eğer evinizde elinden gelen bir gentilmen de yoksa işiniz benim gibi çok zor olmalı :-) …
    Ben evde organize olmakta da çok zorluk çekiyorum. Uzun yıllar çalışma hayatım olduğundan ev düzenini açıkçası çok iyi bilmiyorum. Çok organize olmak istiyorum, aradığım herşeyi bulmak istiyorum, yazlık kışlık giysileri sirekli kaldır kondur yapmak istemiyorum. Evi içi düzeni ve organizasyonu konusundaki pratik fikirler çok işime yarar doğrusu. Mutfak düzeni nasıl olmalı mesela, yatak odaları, çocuk odaları nasıl organize eidlir. oyuncaklar, kitaplar, bir oda içine nasıl düzenli bir şekilde sığdırılır ve arandığında bulunur. Gördüğün gibi bu konuda kafam epey karışık :-) Konseptin ile örtüşen konular var ise ve zaman içerisinde yer verebilirsen beni bir ekz daha çok çok mutlu edersin…
    Tekrar yeni yaşın kutlu, mutlu olsun. yeni yıl sana ve bloğuna tüm güzellikleri ile gelsin. Dilerim gönlünden geçen, arzu ettiğin her dileğine kavuşursun…
    Sevgilerimle
    Elif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifcim çok teşekkür ederim güzel mesajın için canım benim. Sana fikir verebildimse ne mutlu bana. Bloğumun kurulma amacı bu zaten. Elimden geldiği kadar her konuda destek olmaya çalışırım her zaman.
      Usta konusunda hiç sıkıntı yok, 'ne lazımsa yaparız abla' modunda çalışan bir sürü ustam var. hepsi de işinin ehli ve düzgün insanlar :)
      Teknik konulardan bahsettiğim zaten daha sistemli ve düzenli, hayatı kolaylaştıracak püf noktalar olacak. Eminim senin de işine yarayacak güzel bilgiler bulacaksın. Bu konuda herhangi bir önceliğin olursa lütfen beni bilgilendir.
      Senin fikirlerin, desteğin benim için çok önemli. iyiki hayatımdasın iyiki tanımışım seni.
      çok teşekkürler canım. umarım hep birlikte nice kutlamalar yaparız.

      Sil
  6. Tebrik ederim.1yilda bu kadar tik almak ve ziyaretci sayisi cok guzel.ben de blogumu aralikda acmistim bir sore sonra bende 1 yasina basicam :)
    Iyiki sizi ve blogu kesfetmisim tanimisim, :)
    Simdi en cok dikkati cekecek konu alisveris onerileri,nerde ne var super olur.
    Birde nacizane onerim sayfanin tasarimi , eklenen fotograflarin pikselleri biraz daha buyuk olursa yazilar daha keyifli olabilir :) takipteyim sevgiler ve nice nice senelerrrrrrrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Tuğba önerilerin için çok teşekkür ederim. Bunlar benim için çok önemli, bu konulara dikkat edeceğimden emin olabilirsin:)
      bende şimdiden seni ve bloğunu kutluyorum. umarım daha nice yıllarda birlikte keyifli paylaşımlarımız olur.
      sevgilerimle...

      Sil
  7. Sevgili Juliette öncelikle bloğunun ilk yaşını kutlamak isterim. İnşallah çok uzun yıllar sürecek olan blog evinde hepimiz için çok ayrı bir yerin olduğunu ,seninle yalnız sıcak bir sohbet etmekle kalmadığımızı ayı zamanda bilgilendiğimizi de bilmeni isterim.

    Pazar günleri alış-veriş önerilerin olacakmış ya ,nasıl hoşuma gitti anlatamam. Her ne kadar İstanbulda oturmuyor olsam da kısa İstanbul seyahatlerimde nereye gideceğimi ,nereden ne alacağımı bilmek isterim doğrusu :)

    Bloğunu ve seni seviyorum. Çok uzun yıllar süresini diliyorum. Tekrar kutlu olsun 1.yaşın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Colette sıcacık bir mesaj yine her zamanki gibi. İçim ısındı, daha çok motive oldum heyecan duydum. Senin fikirlerin düşüncelerin ayrı önemli benim için çok çok teşekkür ederim.
      Bu yılda yine maksimum düzeyde elimden gelen en büyük özen ve sevgiyi vererek yapacağım paylaşımlarımı. Sizlerin yanımda olduğunuzu bilmekse işin balı kaymağı.
      Sevgiyle kucaklıyorum.. Sonsuz teşekkürler...

      Sil
  8. Öncelikle blogunun yeni yaşı kutlu olsun :) Az çok aynı zamanda başlamışız yazmaya, benim de bu ay içinde bir yılım doluyor :) Tarz olarak farklı yazıyoruz. Ama keyifle, heyecanla ve muhteşem bir emekle hazırlanan bu güzel blogu okurken bende bir o kadar keyif alıyorum. Eminim herkesin az da olsa bir merakı vardır dekorasyona ve farklı stil önerilerine. Sen bunu öyle güzel başarıyorsun ki, bloguna gelipte hemen çıkmak mümkün olmuyor ki :)

    Çoook başarılısın, umarım başarıların daim olsun. Ben kafamı dağıtmak istediğim her an sana kaçıyorum, ayrıca teşekkür etmeliyim bu yüzden :)

    Umarım dilediğin her şey gerçek olsun,
    Sevgiler :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve tadında çok teşekkür ederim çok gurur duydum mutlu oldum. ne güzel şeyler yazmışsın hakkımda ve bloğumda.
      Aynı zamanlarda başlamış olmamız ne büyük bir tesadüf. farklı kulvarlarda yazıyor olsak da aslında bir yerlerde evren bizi birleştiriyor ne dersin ;)
      ben de senin yazdıklarını okurken inan çok keyif alıyorum. Nice senelerimiz birlikte olsun dilerim.
      Sevgiyle...

      Sil
    2. Aynı zaman da başlamamız bence güzel bir tesadüf :) Olabilir neden olmasın :) Güzel de olur hem :)
      Umarım hep birlikte nice güzel senelere :)

      Sil
  9. Sevgili Juliette, blogunu henüz kısa bir süre önce bulup, daha çok yeni takip etmeye başlamış olmama rağmen, kısa sürede bağımlılık yapan bir blogun olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Doğum günü kutlu olsun, evimiçinherşey ve Juliette House un. Yeni yıl hem sana hem bloguna daha
    çok başarı getirsin, uğur getirsin, herşey gönlünce olsun, kocaman sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sevgili Hülya. geç te olsa tanıştık artık burada birlikteyiz. Güzel dileklerin için de ayrıca teşekkür ederim. hep birlikte keyifli yıllarımızı olur umarım.
      Sevgilerimle...

      Sil
  10. Sevgili Juliette kısa bir süre önce tanıştık ama blogunuzu keyifle takip ediyorum.Görseller ve verdiğiniz bilgiler çok güzel.Hayatı kolaylaştıracak püf noktalarını paylaşmanızıda merakla bekleyeceğim.
    Her şey gönlünüzce olsun daha çok uzun yıllar güzel paylaşımlarda buluşalım.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap Hanım çok teşekkür ederim. Bu yıl çok daha hareketli ve bilgi dolu olacak burası. cıvıl cıvıl, neşeli ve heyecanlı. ben de sizi tanımaktan çok mutluyum keyifle takip ediyorum o becerikli ellerinizden çıkan ürünlerinizi ve yazılarınızı.
      keyifli bir haftasonu diliyorum...

      Sil
  11. Ben yeni keşfettim. ;)

    Tebrikler! ;)

    Ben de 5. yıldayım. Yeni sitelerim Kafa Dergi ve Ters Düz'e yorumlarla beklerim. :)

    Size de uzun blog yılları...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mert çok teşekkür ederim ziyaretin ve yorumun için. Mert'in gezegenine şöyle bir baktım çok samimi ve içten. paylaşımlarını takip etmek keyifli olacak.
      Nice nice yıllar diliyorum sana blog hayatında başarıların her daim olsun.
      Sevgilerimle...

      Sil
  12. Yazılarını severek okuduğum bir blog yazarısınız sevgili Juliette.

    Yazım tarzınızdaki seviyeli samimiyet, konunuzu seviyor olmanız ve konunuza hakim olmanız, yorumlara içtenlikle cevap yazmanız sizi takip etmemdeki ana faktörler.
    Ekleyeceğiniz yeni bölümlerle çok daha hoş olacağını düşünüyorum blogunuzun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Beyza çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Umarım bloğum yeni yüzüylede sizin gibi değerli takipçileri memnun etmeye devam eder. Sevgilerimle...

      Sil
  13. iyi ki doğurmuşsunuz bloğunuzu :) teknik kısımları büyük bir merakla bekliyorum ;) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler iyiki doğurmuşum evet ;) en güzel şekilde sunmaya çalışacağım teknik konuları da :))
      sevgilerimle...

      Sil
  14. Juliette ; Hanım merhaba. Blog'unuzun yeni yılını kutlar başarılarınızın devamını dilerim.Bloglar sadık dert ortağı yol arkadaşı ve insanın gelişimini sağlayan en büyük araçlardan biridir.Türkiyede hızla yayılmaya başladığına inanın çok seviniyorum.Tabi en güzel kullanıcılarını da Bayanlar temsil ediyorlar.Görüşmek üzere kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adnan Bey asıl ben teşekkür ederim size. İlk açtığım dönemden bu yana her türlü teknik soruma cevap verdiniz. Sizin bloğunuzdaki paylaşımlarınız bloğumu şekillendirmeme oldukça katkı sağlamıştır. iyi ki varsınız ve başta ben çoğumuzun anlamadığı o site kurma ve paylaşma konularında bilgiler veriyorsunuz. Yüreğinize sağlık...

      Sil
  15. Tebrikler ! Nice keyifli yayın yılları dilerim !
    " Evim için herşey" adı altında yayınlanabilecek her konu ilgi alanıma girer, pek çok kişi için de bu böyledir. Özellikle böyle renkli bir uslupla olursa...
    Zevk ve keyifle takipteyim, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nowacraft. Desteğiniz, beğeni ve eleştirileriniz benim için çok önemli. Umarım daha uzun yıllar paylaşımlarımız devam eder hep beraber...
      Sevgilerimle...

      Sil
  16. Sevgili Juliette��Öncelikle bloğun için nice 1 yıllar dilerim,seni facebook sayesinde keşfettim diyebilirim:)Ama sosyal medyadan ziyade (benim için en önemli kıstaslardan biri olan) samimi yorumların beni daha çok etkiledi. Rastgele bloglara girip yorum birakip izleyici olmak adetim degildir, zaten izleyici sayimdan da anlamissindir��senin gibi pozitif enerjisini ekrandan hissettigim blogcuların her zaman ayri bir yeri vardır bende:)
    Güzel bloğuna gelince, firsat buldukça takip etmeye çalışıyorum, çünkü gerçekten takibe değer faydalı bilgiler var��
    Bu arada benim de 1 yilimi doldurmaya çok az kaldi,senin bu içten yazindan sonra beni de heyecan sardi şimdi��
    Umarim tüm hedeflerin gerçekleşir, sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Çağnur gece gece senin bloğuna girip o harika tatlı tariflerine bakıp iç geçiriyorum. Takipçi sayının ne kadar olduğundan ziyade tariflerinin yapılabilirliği ve kolaylığı beni etkileyen. ben çoğunuz gibi yemek ustası değilim ne de olsa.
      Yayınlarıma yaptığın yorumlar, ziyaretlerin beni çok mutlu ediyor çünkü biliyorum ki hepsi de çok içten ve samimi.
      Dilerim daha uzun seneler paylaşımlarımız devam eder. Senin yaşını da en kısa sürede kutlayalım o halde ;)
      Sevgilerimle...

      Sil
  17. İyi ki doğmuş, iyi ki var hayatımızda "Evim için her şey" ve Juliette. :)
    Daha uzun zaman beraber olmamız dileği ile, hep büyük büyük fotoğraflar istiyorum mümkünse. :)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kedili Teyze çok teşekkür ederim. Sizinle daha yeni tanıştık sayılır ama yorumlarınız ziyaretleriniz beni çok mutlu ediyor. ne mutlu bana yazdıklarımdan keyif almanızı sağlayabiliyorum.
      Fotoğraflar konusuna derhal el atıyorum ;) Ayrıca 1 fotoğrafa tıkladığınızda tüm fotoğrafları büyütülmüş olarak görebilirsiniz. Aklınızda olsun :)
      Sevgilerimle...

      Sil
    2. Aşkolsun, :) onu yapıyorum zaten. :) Açılan fotoğraf dahi benim ihtiyar gözlerimin göreceği büyüklükte olsun istiyorum. :)))

      Sil
    3. Ayyy çok özür dilerim formatı değiştireceğim en kısa sürede:(((
      Sizin genç ve güzel ruhunuz yeter asıl size aşkolsunn. Kucak dolusu sevgilerimle...

      Sil
  18. bi frambuazlı pasta yiyin amaaa kutlamak içiiin.
    :)

    YanıtlaSil

Bunlar da İlginizi Çekebilir