N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Aralık 24, 2013

Özgün ve Farklı Olabilmek İçin!

Bloğumun sayfalarını oluştururken, önce çok iyi bildiğim konuları ele alıp sonra bu konuları diğer blogger arkadaşlarımın çok fazla veya hiç yer vermedikleri arasından seçerek oluşturdum. Hangi konularda bilgi eksikliği yaşanıyorsa onlara ağırlık vermeye çalıştım. 

Her hafta düzenli olarak yazmaya çalıştığım 'Stil&Trend' köşesi ev dekorasyon trendlerini ve stil önerilerini paylaştığım yer olarak fark yaratmak istediğim alanlardan bir tanesi oldu. 

'Bir Marka' isimli alan Ocak 2013'te  başlamış olsa da 'Bir Marka' etiketli yazılarımın başlangıcı Haziran ayına uzanıyor. 6 aylık bir altyapı sonucu Haziran ayında hayata geçirebildim ancak. 

'JH Boutique' kuzenime destek olmak amacıyla O'nun yaptığı ürünleri ve şu an tasarımı devam eden benim ürünlerimi sergileyeceğim bir alan olarak 2 aylık bir geçmişe sahip. Bu arada, özgün ve farklı tasarımlarınız varsa sizin ürünlerinizi de burada sergileyebiliriz elbette.  

'Kendin Yap' , 'Alışveriş' ve 'Püf Noktası' etiketli yazılarım ise Bloğumun doğum gününden sonra sizlerinde onayıyla yayına almaya karar verdiğim yazılarım ve henüz çok yeniler. 

Buraya yazdığım her yazı için, tüm değerli blogger arkadaşlarım gibi, en az 2-3 saat vakit ayırıyorum. Uygun görselleri toplamak en uygun şekilde bilgi ve tecrübelerimi yazıya dökmek, kaliteli yazılar yazabilmek için minimum bu süreye ihtiyacım oluyor. 

Neden bunları anlattığımı merak ediyorsunuzdur. Bir kaç gün önce benim aylarca uğraşarak oluşturduğum sayfa isimlerimin ve yayınlarımın birebir aynılarını başka bir yerde gördüm. 'Kendin Yap', 'Dekorasyon', 'Alışveriş' vs bunlar her yerde var da 'Bir Marka' veya 'Stil&Trend' bunları neden kendinden bir şeyler katmadan cut copy yapıp aynen kullanıyorsun be arkadaşım? 

Blogger olmak hem çok kolay hem çok zor bunu uzun süre aynı çizgide yazan arkadaşlar çok iyi bilir. Henüz çok yeniyim bu camiada buna rağmen çok iyi öğrendiğim bir şey var: Özgün, farklı ve samimi olmadığın sürece bir yere gelmen mümkün değil! 


Tüm kopyacılara tavsiyem kendinizden bir şeyler katmadan bu blog camiasına girmeye çalışmayın. Ya kendiniz yaratın ya da izin alarak kaynak göstermek suretiyle kullanın başkalarına ait fikir ve paylaşımları. Aksi halde ne kadar uğraşsanız da, çevrenizde sizi takip eden sizin gibi bir kaç kopyacıdan başka kimse olmayacaktır. Onlar da sizden ne kopyalayabilirim düşüncesiyle gelirler zaten ziyaretinize...



9 yorum :

  1. Çok haklısın canım. Bizler çok daha hassas ve duyarlı olmalıyız bu konuda !!!

    YanıtlaSil
  2. bu durum çok can yakıcı birşey,aynı zamanda emeğe ihanet,emek sahibine zulüm.
    ne olursa olsun yaratıcılık senin hamurunda onlar taklit eder,sen yenisini yaparsın sevgili arkadaşım

    mutlu yıllar

    YanıtlaSil
  3. Sen zaten söylemişsin,sevgili Juliette.Özgün ,farklı ve samimi olmadıkları sürece bir yere varamazlar.
    Canını hiç sıkma.Bilmezmisin bu iş emek sabır ve özgünlük gerektirir.Bunlar olmadan yürür mü ? Kendi kişiliğini ,ruhunu zevkini katmadan olur mu bir yerde tıkanır elbet herkes de bunu far eder zaten. Tarzın çizgin ortada bırak yorulana kadar takip etsinler .Sen çizginde devam et ,herşey gönlünce olsun sevgilerimle.....

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşım, evet kesinlikle çok haklısın, gerçekten hiç hoş olmayan bir durum bu. Geçen ay da benim bir projem resimleri ile alınarak bir sayfada sanki kendi iileriymiş gibi yayımlandı. Sonra şikayetçi olunca yazıyı yayımdan kaldırdılar. Ben gerçekten emek verilen ve özgün olan blogların yaşamlarını sürdürebileceğine inanıyorum, inanmak istiyorum. Ama herşeyin çakması malesef yapılıyor. Çakmanın da bir alıcısı var! Malesef ... Aslında blog camiasında hukuki konularda tecrübeli arkadaşlar acaba bir düzenleme getirme yolunda bir çalışma yapamazlar mı?. Bu gerçekten çok büyük bir açık, ve ciddi bir ihtiyaç. Seygiyle kal

    YanıtlaSil
  5. Cok hos Christmas dekarasyonu olmus bu sevdim:) Kimsenin kimsenin emegine ihanet etmemesi emeklerin calinmamasi dilegi ile..

    YanıtlaSil
  6. Kesinlikle katılıyorum size ... Bir yazı oluşturmak için saatlerimizi veriyoruz, dön dolaş baştan oku, düzelt, düzenle, araştırma yap, git çekim yap, üret, ortaya koy, hop biri gelsin aynen kopyalasın. Kabul edilir değil. Aynen dediğiniz her şeye rağmen kalıcı olacak olan bizleriz... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Ne diyebilirim sevgili Juliette "yerden göğe haklısın!"
    Bu tip durumlarla - haydi adını söyleyeyim hırsızlıklarla - pek çok arkadaşımız karşılaştı. Zaman zaman çok incindik...
    Dilerim yazdıkların doğru adrese ulaşır!

    YanıtlaSil
  8. Desteğiniz için hepinize de tek tek teşekkür ederim. Olmasını hiç istemediğimiz ama maalesef hepimizin başına gelen bir durum. Dilerim herkes hassasiyetimizin farkına varır ve bu tür durumlarla tekrar karşılaşmayız.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. ay hiç takma kafana boşveer. taklitçiler, yazıları aynen kopyalayanlar da oluyor. nasıl olsa fikir senin. sen bil yeter. boşveer. üzme bence canınıı.
    :)

    YanıtlaSil

Bunlar da İlginizi Çekebilir