N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Aralık 25, 2013

Stil&Trend : Ekose Desenler

Ev dekorasyonu ve giyimde, zamansız desenlerden birisi de  Ekose. Hiç bir zaman değeri eksilmeden hayatımızda bir yerlerde yerini koruyor daima. Ama bazı zamanlar geliyor ki hep göz önünde olsun öne çıksın istiyor. Bu kış da yine Ekose'nin sıklıkla kullanıldığı zamanları yaşıyoruz. 

ekose dekorasyon önerileri
Droomhome.nl
Ekose nin en çok yakıştığı stil country ve rüstik olsa da son zamanlarda modern ve eklektik tasarımlarda da oldukça etkileyici sonuçlar alındığını görüyoruz. Droomhome'da gördüğüm bu ev dekorasyonunda ekosenin kullanıldığı yerler oldukça etkileyici. Alışılmışlığın dışında kırmızı, yeşil ve siyah tonlardaki ekoselerin yerine turuncu, fuşya, sarı renkler kullanılmış.

ekose dekorasyon önerileri
Droomhome.nl
Son zamanların oldukça dikkat çeken trendlerinden biride yemek masalarında farklı model sandalye seçimleri. Model ve Renkleri Karıştırıyoruz başlıklı yazımda konuyla ilgili detaylı bilgi vermeye çalışmıştım. Dekoratif ekose yastıklarla eklektik bir sonuç çıkmış ortaya. Ben beğendim. 

ekose kumaş döşemeler
Droomhome.nl
Ekose desenler sınır tanımıyor. Sadece koltuklarda, yatak örtüleri ve mutfak tekstilinde değil halı ve kilimlerinizde de ekose desenleri tercih edebilirsiniz bu kış.
ekose yer kaplama

ekose dekorasyon önerileri

ekose yatak odası

ekose oturma gurubu

Ekose duvar kağıtları fa oldukça şık sonuçlar veriyor. Hatta bunları seramik de yapıyorlar artık. Yılın ilk aylarında ziyaret ettiğim Yapı Fuarı'nda özellikle Burberry desenli seramiklerin çok ilgi gördüğünü farketmiştim. 

ekose dekorasyon önerileri

ekose koltuk

Ekose desenleri yalnızca düz zeminde kullanmak zorunda değilsiniz. Proporsiyonunu doğru ayarladığınız sürece, farklı desenli kumaşlarla kombin yapmanız mümkün. Hangi desenlerle nasıl kullanılabileceği ile ilgili daha önceki yayınımda oldukça faydalı bilgiler bulabilirsiniz. 

ekose koltuk şalları

Ekosenin en çok kullanıldığı alanlardan birisi de yatak örtüsü ve dekoratif yastıklar. Ralph Lauren'in klasik tonlardaki bu takımı da oldukça şık görünüyor ne dersiniz?

ekose yatak örtüsü
Ralph Lauren
dekose duvar kağıdı

Her şeye rağmen ekosenin en çok country tarza yakıştığını düşünenlerdenseniz koltuklarınızı dekoratif ekose yastıklar, ekose desenli battaniyelerle süsleyebilirsiniz. Yılbaşına da çok yakışan ekose desenler yine masa örtüsü, peçete, abajur, mutfak tekstil malzemeleri, perdeler gibi bir çok alanda kullanılabilir. 

geyikli dekoratif yastık

dekoratif ekose yastık

ekose battaniye modelleri

Siz de ekose battaniye denildiğinde sıcacık hissetmez misiniz? Benim gözümde hep şömine karşısında koltuğa oturulmuş kahve içilen bir manzara canlanır. 


10 yorum :

  1. ekose sımsıcak hisler uyandırdığı için içimde; bu yüzden bana hep kışı hatırlatıyor.. tertemiz ve arı duygular..... çocukluğum hatta :) mutlu seneler sevgili jüliette :))spot.com
    mrlgrck74.blog

    YanıtlaSil
  2. ekoseyi en çok kırmızıya yakıştırıyorum ben.. Allah nasip ederse bir odamı böyle toprak tonlarında kırmızı ekoseli dizayn etmeyi çok istiyorum.. Şu arkasında geyik tablosu asılı olan resim favorim oldu ;)
    Paylaşım için tşeekkürler, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toprak tonları gözü fazla yormayan renkler olduğu için rahatlatıcı özelliği de vardır. Dilerim en kısa zamanda istediğin şekilde düzenleyebilirsin. Bu konuda yapabileceğim bir şey olursa her zaman buradayım. Geyikli olan beni de favorilerimden :) teşekkürler.

      Sil
  3. Şu ekoseyi her yerde severim ben...Tarzdır, zamansızdır. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok asil bir duruşu var değil mi Petekcim. Hayatımızın her anında bir şekilde buluşuyoruz ekoselerle..

      Sil
  4. Ekoseyi herzaman cok sevmisimdir .90'li yillarda cok giymistim ve bu sene tekrar trend olmasi beni cok mutlu etti .
    Pinterest'de ekose ile ilgili sayfami ziyaret edebilirsiniz ;)
    http://www.pinterest.com/violadelesseps/mad-for-plaid/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dönemler de hatılıyorum oldukça fazlaydı ekoseler yine. Aynı dönem bu sene de başlamış gibi görünüyor :)) bu arada tarzını beğendim eline sağlık...

      Sil
  5. Ekose bana İskoçları anımsatıyor ve ben bayılıyorum ekose her şeye...
    Hiç cimri değilim ama hah hah ha :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekose dendiğinde bende de İskoçların o meşhur etekleri ve gaydası canlanır gözümde :) senin tarzının da buna yakın olduğunun farkındayım. Cimrilik hiç yok eminim bundan. Özgürce kullanıyorsun ekoselerini :)))

      Sil
  6. Ekose desenli yünlü battaniyeler de çok güzel oluyor.
    Oh sıcacık, mis!
    :)

    YanıtlaSil

Bunlar da İlginizi Çekebilir