N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Aralık 24, 2013

Yılbaşı Masa Dekorasyon Önerileri

2014'e geri sayım başlamışken tüm evlerde de keyifli bir heyecan yaşanıyor. Yılbaşını evde geçirecek olanlar için ev dekorasyonunun yanı sıra, masa dekorasyonu da oldukça önemli. Bu özel günde, hem davetlilerin rahat edebileceği, hem de görsel olarak etkili bir sofra hazırlamak için neler yapılabilir?  

masa dekorasyon önerileri


1- Narlar ve Kokinalar kış sezonunun vazgeçilmezi diyebiliriz. Narın bereket getirdiğini de düşünürsek masa dekorasyonunuzda nar ve kokinalarla görkemli bir sunum hazırlayabilirsiniz.

narlı dekorasyon önerileri

2 - Yenilebilir Dekoratif Objeler : Yemek kültürümü geliştirmek için son zamanlarda bir çok yemek bloğunu yakın takibe aldım. O kadar muhteşem kurabiyeler yapıyorlar ki, eminim sizlerde mutlaka rastlamışsınızdır. Noel babalar, çam ağaçları, geyikler... Hepsi birbirinden şahane. İlerleyen saatlerde yenmek üzere bu görsel güzellikleri dekorasyonunuzun bir parçası yapabilirsiniz. 
  
yılbaşı kurabiyeleri

3 - Masa Üstü Dekorasyonu : Masanızın üzerinden misinalara asılmış sallanan yıldızlar, kalpler, kuşlar hatta balerinler harika bir görüntü oluşturabilir. Kağıt balerinler hem çok farklı hem de yapımı oldukça kolay aksesuarlardan. Eğer denemek isterseniz Banuca bloğunda paylaşmış kendi yaptığı da oldukça hoş olmuş. 

masa dekorasyon önerileri

kağıt balerinler

masa dekorasyon önerileri

4 - Kütük ve Çam Dalları : Bu yıl yine doğal malzemeler her alanda oldukça fazla tercih edilmekte. Bir kaç gün önce Kendin Yap başlıklı yazılarımdan birinde Kütük Kek Standı yapımını paylaşmıştım. Bunun yanı sıra, kütüklerle yapabileceğiniz mumluklar da dekorasyonunuzda oldukça farklı bir etki yaratabilir.

kütük dekorasyon modelleri

modern yılbaşı dekorasyonu

5 - Kırmızının Adı : Kırmızı ve Yeşil'i sofranızda bol bol kullanabilirsiniz. Yılbaşına en uygun temalardan biridir ve her zaman çok iyi sonuç verir.  

kırmızı porselen takımlar

çam kozalak dekorasyonu

6- İsim Etiketleri : Servis tabaklarına davetlerilerinizin isimlerinin yazılı olduğu eğlenceli etiketler yerleştirebilirsiniz. Hem bu sayede herhangi bir karmaşaya olanak tanımadan, oturma düzeni hakimiyetinizi elinizde tutmuş olursunuz ;)  
masa dekorasyonu isimlik

yılbaşı masa dekorasyonu

masa dekorasyon önerileri

çizgili porselen takımlar

eklektik masa dekorasyonu

eklektik masa dekorasyonu

7- Romantizm Katın : Mumları bol bol kullanmaktan vazgeçmeyin. Yemek yenilen mekanın aydınlatmasını tek bir yerden yapmak yerine mumlar, aplikler veya abajurlarla farklı açılardan yapmaya çalışın. Ortama biraz sihir katmak için oldukça etkili olacağını göreceksiniz. 

gümüş şamdan

gümüş rengi çam ağaçları

çam dalları dekorasyon

Öneriler bugünlük bu kadar. Hafta sonu gelmeden yine farklı fikirler paylaşmaya çalışacağım. Sizin önerileriniz nedir? Neler hazırlıyorsunuz çok merak ediyorum...


Nostalji yapmak isterseniz eski yazılarım:
Renkli Yılbaşı 
Yılbaşı Sofraları
Yılbaşı Soframız

9 yorum :

  1. Nar, kütük ve kokinalar favorim :) Bayıldım ben hepsine, her biri benim olsun lütfen :) Yaratıcılık diye buna derim ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nar ve kokinalar zaten her yıl başının vazgeçilmez aksesuarları. her biri senin olabilir elbet:) beğenmene sevindim..

      Sil
  2. Hepsi de çok güzel ama narlarla ve ateş dikenleri ile yapılan dekorasyona bayıldım. Bunu mutlaka yapacağım, çünkü bahçemde bol bol ateş dikeni var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle bir bahçeniz olduğu için ne kadar şanslısınız. narı bulmak da kolay olduğuna göre eminim harika sonuçlar çıkaracaksınızdır.

      Sil
  3. yineee çok faydalı hoş bilgiii.
    benim için de çok iyi oldu.
    yılbaşını hiç bir zaman ev dışında geçirmem.
    ve her zaman tek başıma girerim.
    kendi kendime masa hazırlarım.
    iyi oldu bak bu işte.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neden yalnız? yoksa bu derin in karakterlerinden birisimi yine :)))

      Sil
  4. Sayende dekarasyonsevere dönüşebilirim. Çok keyifli ve eğlenceli. Bazıları da yapılabilir, görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de o cevher var zaten yapabilirsin bence de...

      Sil
  5. Şimdiden yeni yılınız kutlu olsun:) Masa harika...Bende evimde gireceği yeni yıla :) Sevgiler...

    YanıtlaSil

Bunlar da İlginizi Çekebilir