N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Ocak 11, 2014

Ev Tekstilinde 2014-2015 Trendleri

Her yıl Ocak ayında Almanya Frankfurt'da düzenlenen Heimtextil Fuarı 8-11 Ocak tarihleri arasında gerçekleşti. Bugün kapanışın yapıldığı fuarda, 2014-2015 yılında ev tekstilinde hangi kumaş ve dokuların kullanılacağı, renkler, materyaller tüketiciye tanıtıldı.


2014-2015 dönemi için ev tekstilinde Progress ( İlerleme- Gelişim ) ve Revive ( Canlandırmak-Yeniden hayata geçirmek ) temaları işleniyor.

Progress - Look Forward

Bilim ve teknolojiyle desteklenen cesur bir dünya. Tasarım endüstrisindeki yeniliklerin arkasında 2 kuvvetli güç: bilim ve teknoloji. 

2014-2015 ev tekstili trendleri

Kendine has bir tarzı olan, kişiye özel farklı tasarımlar için daha önce denenmemiş malzemelerin kullanıldığına tanık olacağız. Bu farklı tasarımların yaratılmasında, teknolojiden her aşamada yardım alınacağa benziyor. Bu da, geometrik desenlerin, doğasının dışında farklı renk ve şekillere bürünmüş malzemelerin karşımıza çıkacağını gösteriyor. 
 
heimtextil 2014-2015

Bilim ve doğal yaşamın buluşması, daha sürdürülebilir bir gelecek için suni çözümlerin açığa çıkmasını sağlıyor. Yeni tekstil teknolojileri ile, tasarımcılar doğal olandan esinlenerek geliştirdikleri kendi materyallerini daha önce görmediğimiz kalıplarda karşımıza çıkarıyor. 

heimtextil 2014 fuarı

Revive - Look Back

Eski olan, geleneksel olan yine bu sezonda baş tacı edilecek. Otantik olan, eskimeyen değerler, tekrar elden geçirilerek yeniden hayat bulacak. Özellikle craft çalışmalar son yıllarda olduğu gibi 2014-2015 sezonunda da hayatımıza renk katacak. 



Doğal olan, saf malzemeler modern bir estetikle kullanılıyor. Katkısız renkler, ilkel yaşamı simgeleyen dokular, herhangi bir işleme tabi tutulmadan oldukça mütevazi tasarımlarla tekrar hayat buluyor. 




Bu yıl yine oldukça hareketli ve renkli olacak tekstil sektörü ne dersiniz? 


Heimtextil ile ilgili daha önceki yazılarım



10 yorum :

  1. teşekkürler,haberdar olmaktan memnun oldum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederim ziyaretin ve yorumun için...

      Sil
  2. Bakalım bu trendler bizim mağazalara nasıl yansıyacak. Doğal malzemelere ve geçmişten gelen otantik üretimlere değer verilmesi çok olumlu. Gözden düştüğünde büyük ölçüde kaybedebiliriz yoksa.
    Edindiğiniz bilgileri ve gözlemlerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ürünler yakında mağazaları süsleyecektir. Bu hafta içinde fuar görüntülerini de paylaşacağım. nihai ürün çalışmaları fikir verebilir ilgilenenlere. sevgiler...

      Sil
  3. tımım bi bakıyim hemen.
    faydalı bilgilercisin sen yaaa.
    look forward uyar bana.
    :)
    bi de renkleri ne güzelmiş yea.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim deeptone. bildiklerimi, işimi paylaşmaya çalışıyorum işte ;)
      evet sende biraz look forward ağır basar gibi;)
      sevgiler...

      Sil
  4. Doğallık ön planda sanırım bu yıl. Doğalı hep sevmişimdir zaten :)
    Bir de eski kilimler falan dikkatimi çekti, eskiye dönüş var sanki biraz biraz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldukça doğalız, en güzeli de bu değil mi zaten ;) Eskiyle yeniyi harmanlamak da çok tercih edilen stillerden aslında bu sene. Bir ara onunla ilgili de bir yayın yapmak lazım. teşekkürler yorumun için Kahve Tadında..

      Sil
  5. Kürk, kütük, ham ahşap, otantik desenler gibi bir çok detay dekorasyonda yerini buldu bile şimdiden zaten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ürünler zaten 2012 de başlayarak bugüne kadar geldi. 2014 de de yine gözdelerden. teşekkürler yorumunuz için Kaya Bey..

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir