N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Ocak 16, 2014

Ufak Değişikliklerle Alınacak Etkili Sonuçlar

2014 Ev Dekorasyon trendleri otoriteler tarafından açıklandıkça evlerde de ufaktan hareketlenmeler başladı. Baharın gelmesiyle birlikte hızlanacak olan bu değişimlere az veya çok hepimiz bir şekilde ayak uydurmaya çalışacağız yine. Ev dekorasyonunuzu tamamen değiştirmeden ufak dokunuşlarla harika sonuçlar yaratmak ister misiniz? Fazla bütçe ayırmadan ve zahmete girmeden yapabileceğiniz ufak değişiklikler neler olabilir?




1 - Gri Tonlamalar

Grinin sanıldığının aksine soğuk bir renk olmadığını ve doğru tonlamalarla harikalar yaratabileceğimizi hepimiz biliyoruz artık. Yaşam alanlarınıza gri tonlarda ufak dokunuşlarla derinlik katabilirsiniz. Duvarlarınızda grinin açık tonlarını kullanabilirsiniz. Koyu tonlarda gri seçerseniz mekanın tamamından ziyade sadece bir duvara uygulamanız dikkati o bölgeye çekmenize yardımcı olacaktır.

pirinç aynalar

pirinç abajur

2 - Altın ve Pirinç Yansımalar

Altın rengi ve Pirinç ev aksesuarları ışıl ışıl bir yaşam alanı oluşturmanız için en ideal seçenekler arasında. Fazla abartıya kaçmadan, bir ayna, abajur veya bir kaç aksesuarla bu yansımaları evinize taşıyabilirsiniz.


3 - Aydınlatmalarınızla Oynayın

Bir evde yapılması gereken en önemli şeylerin başında gelir aydınlatma. Sizin ruh halinizi olduğu kadar evinizin ruhunu da etkiler seçtiğiniz armatürler. Özellikle gün ışığına hasret kaldığımız kış günlerinde, yanlış uygulanan aydınlatmalar yüzünden kasvetli bir evde yaşamayı istemeyiz sanırım.  Dekorasyonda ışık kullanımının önemi konusunda daha önceki paylaşımımı  buradan görebilirsiniz.

Gelin evimize biraz ışık ve değişiklik getirelim. Armatürlerde yapacağınız ufak değişikliklerin evinizi nasıl değiştirdiğine inanamayacaksınız.

çizgili dekorasyon önerileri


2014 duvar kağıdı modelleri

çizgili koltuk döşemeleri


4 -  İri Çizgili Desenler Kullanın

Duvar kağıdı veya boya olarak, koltuk döşemesi, perde ve yastıklarda kullanabileceğiniz iri çizgiler geçen yıl olduğu gibi bu yılda yine sıkça karşılaşacağımız desenler arasında. İri çizgili desenleri bir çok desenle bir arada kullanmak mümkün. Damask, çiçekli, şal desenler, puantiyeler, kamuflaj desenler.... Farklı desenlerin bir arada nasıl kullanılacağı ile ilgili daha önceki paylaşımım size oldukça yol gösterici nitelikte olabilir. Okumak için lütfen tık... 



5 - Mobilyalarınızı Boyayın

Eskiyen mobilyaları boyamak, cilalamak son zamanlarda sıkça karşılaştığımız durumlardan. Her ne kadar tüketim toplumu olsak da bir yanımız da sahip olduklarımızdan kolayca vazgeçemiyor. Baharda mobilyalarınızı boyamaya ne dersiniz? Hem siyah, beyaz, kahve olarak sınırlamanıza da gerek yok. Rengarenk mobilyaları sıkça göreceğiz bu yıl yine.

shaggy yastıklar

tüylü puflar

6 - Shaggy Yünlerden Faydalanın

Shaggy yün halılar, yastıklar, puflar, örtüler yine moda. Hem çok konforlular hem de çok şık görünüyorlar. Bir kaç tane yastık veya küçük bir pufla salonunuzu yumuşatmaya ne dersiniz? Yazın kullanışlı olmayabilir ama şu günlerde kolaylıkla uygulanabilir.


7 - Hasır Aksesuarlarla Kontrast Oluşturun

Işıl ışıl salonunuzda sehpa veya masa üzerinde kullanacağınız bir hasır tepsi, ya da bir kaç parça hasır aksesuarla yaratacağınız kontrast doğal bir esinti yaratacaktır. Yaratıcılığınızı kullanıp hasır iplerden kendi aksesuarlarınızı da yapabilirsiniz elbet. Vazo, çerçeve, saksı yapımı kolay güzel fikirler olabilir.

ikat desenli kumaş

8 - İkat Desenlerden Faydalanın

Her bir çizgisi birbirinden farklı kendine has bir çekiciliği olan ikat desenler sadece kıyafetlerde değil koltuk döşemelerinde, yastıklarda, perdelerde, masa örtülerinde de oldukça tercih ediliyor. Bu kendine özgün desenleri evinizin bir köşesinde belirgin bir parça üzerinde kullanabilirsiniz. Farklı desenleri nasıl kullanacağınızla ilgili bilgi için yine eski yayınlarımdan Farklı Desenleri Bir Arada Kullanma Sanatı başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.



9 - Baskılı ve İşlemeli Tekstil Ürünleri

El emeği göz nuru baskılı ve işlemeli yastıkların, örtülerin değeri paha biçilemez. Verdiği etkileyici his ise harcanan emek kadar fazla. Teknolojinin gelişimi saolsun artık bir çok ürünün seri üretimini uygun fiyatlara bulmak mümkün. Yatak odanızda, salonunuzda, mutfak tekstilinizde faydalanabilirsiniz bu desenlerden. Evde kolay baskı yöntemleri ile ilgili yarın Kendin Yap köşesinde de bilmeyenler için detay vereceğim.

çivili yatak başlığı

çivili sandalye

10 - Çivili Döşeme ve Aksesuarlara Yer Verin

Çivi modası yine gündemde, sadece giyimde değil ev dekorasyonunda da yine çok popüler. Yatak başlığı, koltuk, sandalye, puf gibi ürünlerde uygulamak ister misiniz?

dekorasyonda çivili

Her yıl, yılbaşı geçtikten sonra benim için kış bitmiş gibi gelir. Hala daha yaşanacak en soğuk günler olsa da kapıda. Bu yılda yine içim kıpır kıpır baharı bekliyorum. Biran önce gelsin benim sezonum diyorum...

Keyif dolu, sıcacık günleriniz olsun...


Görsel kaynağı : www.BHG.com 





10 yorum :

  1. Paylaşımını çok beğendim canım...Ben de baharı bekleyenlerdenim....:))
    Kocaman sevgilerimi bıraktımmmm....:))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler yorumun ve beğenin için Sevgili Selda. İstanbul da yine bahar havası olsa da nisan güzelliği olmuyor. Beklemedeyiz :)
      Sevgiler...

      Sil
  2. Nasıl bir emek bu, tebrik ediyorum seni. Çok güzel paylaşımlar, hayran hayran bakıyorum her birine. Başarılarının devamını diliyorum Juliette, harikalar yaratıyorsun. Çok beğendim bu postu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çooook teşekkür ederim bu harika yorumun için Sevgili Kahve Tadında. Güzel ve faydalı bilgiler verebiliyorsam ne mutlu bana. Sevgilerimle :))

      Sil
  3. Griyi zaten oldum olasi sevmisimdir simdi evimde mutfak dolaplarimda kullandim ve cok yakistigini dusunuyorum..bu sene bakirin on planda oldugunu okumustum ama aksesuar olarak ne bakir ne altin benim tarzim degil, gumusu severim.. Aydinlatmalar evimizde en onem verdigimiz aksesuarlar..Mobilyalari boyamak en buyuk zevkim;) Ve hasir olan herseye bayilirm :)
    Harika bir post, onerilerinizi dikkate alicagim.. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutfak dolaplarında gri bende çok beğeniyorum. Geçen yıl Benjamin Moore koleksiyonunda harika gri tonlamalarda çalışılmış mutfak modelleri vardı. Hepsine de hayran olmuştum:)) Genel konsepte uyduğunda ve doğru kullanıldığında çok şık duruyor. Altın-pirinç konusunda yıllar önce ben de senin gibi düşünür gümüşü tercih ederdim ama insan yaş aldıkça beğenileri de değişebiliyor :))
      Çok teekkür ederim beğenin ve bu detaylı yorumun için.
      Sevgilerimle...

      Sil
  4. aa çiviyi bilmiyodum teşkürler.

    ikat ne dimek yaa.

    sen bizi masrafa sokcan kötüsüün.

    :):):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiviler kıyafetlerde, ayakkabı, çanta ve kemerde de yine çok kullanılıyor bu yıl. İkat iyidir, güzeldir, tarzdır. farklı Desenleri Bir Arada Kullanma Sanatı başlıklı yazımda İkat desenlerle ilgili detaylı bilgi bulabilirsin.
      Öneriler fazla masraf yapılmadan uygulanabilecek ufak değişiklikler aslında. Herşeyi almaya gerek duymadan kendin de yapabilirsin. Mesela altın ve pirinç yansımalar için önümüzdeki günlerde harika bir ayna projesi paylaşacağım. Maliyeti çok düşük ama yarattığı etki harika :))

      Sil
  5. Griye bayılıyorum. Yani sadece dekorasyonda değil, giyim kuşamda, ahşap boyamada, makyajda:) Bu sene salonu komple gri yaptık mesela, duvara astığımız panolar bile sanat galerisi havası yarattı:)

    Mobilyaları boyamak, onların renkleriyle oynamak ilgi alanıma giriyor zaten. Bence eşyalarından sıkılan herkes, değiştirmeden önce bir de bu yolu denemeli.

    Bir de hasır konusu. Anneannemden kalan hasır tabureler ve bizim sarın aldığımız hasır puflar gerçekten onca eşyanın arasında son derece dikkat çekiyor. Tabureleri sehpa olarak kullanıyoruz bazen. Pufların önünde de koyun postu kullanıyoruz. Bu da istediğim etkiyi yaratmamı sağlıyor.

    Paylaştığın tüm güzellikler için teşekkür ederim. Gerçekten okumaktan, kimi zaman uyguulamaktan büyük keyif alıyorum. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Bahar tebrik ederim cesaretin için. Salon gibi evin en önemli yerlerinden birinde cesur uygulamalar kolaylıkla tercih edilmez:)) Eminim çok şık olmuştur. Bu sene Orkide pembesi çok moda ve griyle harika durur. Arada bir değişiklik yapmak ihtiyacı olursa bu pembe ile ufak dokunuşlar yapıp yılın moda rengini evine getirebilirsin.
      O eski hasır tabureler ne kıymetlidir. Anneanneden kaldığına göre hem tarz hem de zamansız modellerdir. Gördüğüm kadarıyla evin 2014 e çoktan hazır. keyifle, neşeyle, sağlık ve mutlulukla oturmanızı dilerim.
      Sevgiler...

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir