N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Ekim 27, 2013

Kitaplarınız Ne Kadar Dekoratif?

İstanbul havasıyla yine büyüledi bugün beni. Hafif esintili güneşli bir bahar günü, masmavi denizine bakarak kitap okumak, İstanbul'a olan aşkımı daha da pekiştirdi. Size ne okuduğumdan bahsetmeyeceğim ama o çok değerli kitapların ev dekorasyonunda nasıl bir etki yarattığını göstermek istiyorum.

dekorasyonda kitap

Son zamanlarda kitapları okumak ve kütüphanemizde sergilemek dışında da kullanır olduk. Masa, dresuar, orta ve yan sehpa üzerlerinde dekorasyon amaçlı olarak da kitaplardan faydalanıyoruz artık. En çok orta sehpa dekorasyonuna yakıştırdığım kitaplar, sehpa üzerindeki objelerin boylarını yükseltmek, dekorasyona simetri katabilmek, tarz yaratmak ve renklendirmek için kullanılıyor.

dekoratif kitaplar

sehpa dekorasyonu

Her kitabı dekorasyon amaçlı kullanmak mümkün değil elbet. Bunun için piyasada maddi değeri çok da yüksek olmayan çok sayıda ciltli kitap var şu an. Dekorasyonla ilgili kitaplar, gezi kitapları, sanat tarihi, dekorasyon dergileri bu iş için ideal olabilir. 

dresuar dekorasyonu
Houzz
dekoratif kitaplar

tepsi dekorasyon önerileri

Dekorasyon stiliniz modern, country, rüstik ya da eklektik olabilir. Dekorasyon stilinize göre, dekoratif amaçlı kullanacağınız kitabı seçerken dikkat etmenizi öneririm. Alt resimdeki sehpa için örneğin birince resimdeki kitap oldukça uygunsuz kaçardı. Daha önce yayınlamış olduğum Sehpa Dekorasyonunda Püf Noktalar yazımda da öneriler bulabilirsiniz. 

dekoratif kitaplar

Dekorasyon stiliniz ne olursa olsun mutlaka bir karakteri olmalıdır. Bu sizin zevkinizi, beğenilerinizi, kişiliğinizi yansıtır. Kendinizi ait hissettiğiniz yerde mutlu olursunuz çünkü. Seçimlerinizin yüreğinizi ısıtacak türde olmasını dilerim. Keyifli Pazarlar... 


7 yorum :

  1. Pembe güllü dekupajlı olan fotoğraf çok hoşmuşş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine sevindim:) senin yorum tarzını çok beğeniyorum desem. geçen yine bir blogda rastladım sana çok doğal ve samimisin Bahçe Perim. Aynı bloğunda paylaştıkların gibi:)
      keyifli bir günün olsun...

      Sil
  2. Banyosunda dahi dergiliği olan biri olarak, çok beğendim bu yazını da... Çünkü; haklısın evet dekorasyonda dergi , kitap kullanmak başka bir yaklaşımdır. Bakış açısıdır, okumaktan farklı olarak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Petekcim senin dekorasyona ve kitaplara olan ilgini çok beğeniyorum. Banyo görsellerini de çok iyi hatırlıyorum :)) Kitaplar hayatımızın her aşamasında en önemli danışmanlarımız, yol göstericilerimiz değil mi zaten? Sevgilerimle...

      Sil
  3. okumasi keyif verdigi kadar goruntuleride harika kitaplarin! ben asigim onlara herhalleri ile! hele bu goruntuleri gorunce iyce içim gitti.. paaylasim için çoooook tesekurler canimcim:)

    YanıtlaSil
  4. Yazdıklarının yanında bir de "hem de çok havalı" eklemek istedim :)
    Dinlenme koltuğunun yanına sehpa yerine üstüste konulmuş dergiler ne güzel olur, sağlam bir sehpa, dekorasyon dergilerinden mesela yapsak, arada arada da içlerinden rastgele seçip karıştırsak :) Böyle yapalım biz en iyisi Sevgili Juliette :)
    Bir de ben senden farklı olarak sana ne okuduğumdan da bahsedeyim :) (Ki aslında seninkini de pek merak ettim ;)
    Nazan Bekiroğlu-Nar Ağacı :)

    YanıtlaSil
  5. Çok sık kullanıyorum.Mutfağımda, salonumda, çalışma odasının sehpasının her yeri coffe table book:)
    Hard cover olanlar, bu detaylar için daha uygun.Çok beğendim Juliettecim yazını, eline, yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil

Bunlar da İlginizi Çekebilir