N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Ekim 01, 2013

Kış Geldi!

Ekim ayının ilk gününe, bir çok şehirde olduğu gibi, İstanbul'da da kışla uyandık. Dünkü sıcak sebebiyle balkonda bırakılan şemsiyeler, minderler ve bahçedeki tüm ıvır zıvırları bir ara havada uçuşurken gördüğümü söylemem gerek. Hoşgeldin Eylül dedikten sonra havaların bu kadar sıcak gitmesi sanki kış hiç gelmeyecek gibi düşündürmüştü ama, bugünkü hava durumu artık hazırlanma vaktinin çoktan gelmiş olduğunu gösterdi.  

Homedit
Uzun kış mevsimi için Eylül ayı içinde ev dekorasyonunda ufak değişiklikler yapmaya başladık. Ekim ayı içinde de devam edecek olan bu hazırlıklar kış mevsimini daha az sıkıntılı ( benim için genelde pek iç açıcı olmuyor maalesef ) geçirmemize katkıda bulunacaktır. Uzun geceler, evde geçirilen daha fazla zaman evde yapılacak ufak dekoratif eşyaların yaratılmasına olanak tanır. El becerisini geliştirmek ve kendinizin yaptığı bir objeyi sergilemek oldukça gurur verici ne de olsa. 
link
Casa Sugar
Kışın yapılacak en güzel hobilerden birisi de sıcacık yumaklarla örülen örgüler sanırım. Battaniyeler, yastıklar, şalların yanı sıra bu sene örgü bir çok üründe uygulanabilecek durumda. Bununla ilgili her Çarşamba yayınladığım Stil & Trend köşemi takibe alabilirsiniz. Bu ay içinde örgü uygulanabilecek eşyalarla ilgili detaylı bir paylaşım yapmak istiyorum.  
Digs Digs
'Kışın tek keyifli tarafı şömine karşısında içilen bir fincan kahvedir' bakış açısına oldukça yakınım. Evet sevdiğim zamanlar oluyor bu mevsimi ama hiç bir şey baharın yerini tutmuyor benim için. Yine de onu güzel yapmak bizim elimizde, öyle değil mi?  

Hoşgeldin Kış, Hoşgeldim Ekim Ayı...
Hepinize mutlu ve keyifli bir mevsim diliyorum... 

18 yorum :

  1. Ankara'da sabah yazmevsimi ile açılışı yaptık ama akşama doğru kış geldi. Bırrr... Digs Digs'in örgü sepetlerine bayıldım, acaba o kadar kalın yün yada ip bulmak mümkünmüdür? Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Juliette ve Nilüfer Hanım Selamlar, Bugünkü yazıma bir göz atmaya ne dersiniz:-)
      http://hobikeyif.blogspot.com/2013/10/alize-kolay-orgu-teknigi.html

      Sil
  2. Zaten ne varsa şu balkanlardan gelmiyor mu? ee biz de biraz daha yakın olduğumuzdan mütevellit ilk biz tecrübe ediyoruz Trakya'dan sonra.
    örgü iplerine gelince önermek istediğim bir site var : http://www.interiordesign.net/blog/Design_Green/37393-Christien_Meindertsma_s_Knit_Poufs.php bir ip daha ne kadar kalın olabilir bilemem :)) bu puflar son yıllarda çok moda ve çok pahalı. anneme ör dedim ama maalesef sonuç negatif. belki sizin ellerden çıkar bunlardan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bu siteden kalın ip almak mümkün sanısıyla açtım siteyi... Çok güzeller,bayıldım... Örgü örmekte zorlanıyorum ben, tekrar tekrar ayn hareketi yapmak sabrımı taşırıyor, o yüzden pek bulaşmam örgüye, iplerden bulursam belki annemden isterim bende...

      Sil
    2. Kalın ip bulundu :) yorumlarda Hobikeyif bloğunun sahibesi Elif Hanım konuya oldukça hakim. Bu konuda iletişimi ve bilgi alışverişini size bırakıyorum :)))

      Sil
  3. Kış geliyor olsada yazın sıcacık olmuş ayrıca mumluklara bayıldım ahşabın her halii mükemmel ve beyazla uyumunada söylemeye gerek yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim güzel yorumun için. yazılarım iç ısıtabiliyorsa ne mutlu bana :))

      Sil
  4. 3. fotoğraftaki kahve fikrine bayıldım!

    tam ihtiyacım olan şey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beraber içelim Muzurella. kahveye kim hayır diyebilir ki? :)

      Sil
  5. Galiba İzmir'e de nihayet sonbahar geldi - Daha kışın gelmesine çok var -

    Dün yağmura uyandık,gün boyu bir yağdı bir açtı. Olan hazırlıksız dışarı çıkanlara oldu.
    Yağmurluğum , yata yata üzülmüş şemsiyem ve ben oldukça keyifli bir gün geçirdik.

    Ben baharları da kışı da severim ama yazla aramı düzeltemedim bir türlü.
    Kısaca mutluluğa uyandım bu sabah ; sabaha kadar yağan yağmurun kirini pisini akıttığı ağaçlarıma karşı bir bardak çay içtim şimdi işlere kaldığım yerden devam edeceğim.

    Senin ve buraya yolu düşen herkesin günü çoook güzel geçsin !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkürler güzel dileklerin için. İstanbul karanlık ve sıkıcıydı bugün. Yağmur yağdığında hava açıksa seviyorum ama karanlık ve puslu havalar içimi karartıyor. Ne hoş şemsiyen ve yağmurluğunla çıkıp güzel havanın keyfini çıkarmışsın. ee artık senin günlerin başlıyor:) güzel bir sonbahar olsun hepimiz için :)

      Sil
  6. Öyle deme Sevgili Juliette, ben çok memnunum halimden, istemiyorum sıcakları :( Darallar geliyor içime, bahar elbette çok güzel ama dur azcık özleyelim ;) İnsanın yaratıcılığının sınırı yok sanırım, resimlere bakarken bunu düşündüm, örgüyle yapılanları görünce şaşırdım azcık da ;) Bekliyoruz devamını merakla ;)
    Sevgiler, öperim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Colette le aynı çizgideyiz diyorsunuz yani, kış çocukları sizi :) yaratıcılıkta hiiiç sınır yok her gün her an yeni bir şeyler yaratmak oluşturmak tamamen el ve beyin becerisi diye düşünüyorum. aynen senin keçe çantaların gibi. örgü beni de çok çekiyor ama sıkılgan ruhum fazla gelemiyor sıkıntılı ve çabucak bitmeyen işlere :)
      bende öperim sevgili arkadaşım ...

      Sil
  7. Sevgili Juliette, Kışa çok güzel bir yazı ile merhaba demişsin..Çok teşekkürler...
    Kışın benim de en sevdiğim hobim örgü örmek. Örgü sepetlere bayıldım. Ben de bir tane yapmak istiyorum, tamamladığımda sizinle paylaşırım. bu arada oldukça kalın iplikler mevcut. Yaklaşık bir başparmak kalınlığında falan olabiliyor. Hatta bunları şiş ile de örmüyorsun. bir kısmını saç örgü gibi yapıp bir çeşit aksesuar olarak kullanabiliyorsun. Bir kısmını da ellerini şiş gibi kullanıp, bileklerinde örebiliyorsun. Bu arada telefon kapı çalmasın diye dua etmeyi ihmal etmemek gerekiyor :-) çünkü ilmekler bileklerinizde olduğundan telefona cevap vermektei bırakırsan ilmekleri tekrar bileğe geçirmek de çok zor oluyor. Yeni yayınlarını dört gözle bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif ne güzel bir bilgi verdin şimdi. Nilüfer hanım'da kalın ip sormuştu bu yazıda. Onu bu konuda bilgilendirebiliriz nereden nasıl temin edebilir konusunda.
      çok şık örgü modelleri görüyorum ama benden sadece paylaşması yapmak siz becerikli ellere ait :) bilekte örülen modeli bir ara bloğunda paylaşsan süper olur çok merak ettim. Sevgiler...

      Sil
    2. çok teşekkürler. Elbette paylaşır ve bilgilendiririm. selamlar
      Elif

      Sil
  8. Sevgili Nilüfer Hanım,
    Eğer istanbulda yaşıyorsanız kadıköyde bulabileceğiniz yüncüler var. Bunlardan bir tanesi kadıköyde rıhtımdan boğa'ya çıkarken sol koldaki masrafçılar sokağına girer girmez soldaki ilk yüncü dükkanı. İlk kat yer altında gibi. Burada daha çok dikiş aksesuarları var. Üstkatına çıkıp soldaki odaya girerseniz hemen sağınızdaki rafta çoook kalın yünleri bulabilirsiniz. Ayrıca evlendirme dairesinden boğaya çıkan yol üstünde yine sol kolda bir yüncü dikkanı var. Burada da çok çeşit bulabilirsiniz.
    ayrıca bir iki tane de internet sitesi önereceğim. İlki http://www.nako.com.tr/el-orgu-ipligi/klasik/
    https://kartopu.com.tr/p/139/c/59_62/Iplik-Grubu/Yunlu/TEMPO.html
    Bilekte örülen ipin markasını hatırlayamadım. Onu da bulunca ayrıca bilgi veririm. Selamlar, elif

    YanıtlaSil
  9. Kış hızlı geldi ama bu güzel paylaşımla içim ısındı:)şömine!! hele ki şu kalın iple örülmüş sepet gibi şeye bayıldım..harika fikir:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil

Bunlar da İlginizi Çekebilir