N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Ocak 15, 2014

Stil&Trend : Dekorasyonda Harf ve Yazılar

Harfler,Yazılar ve İşaretler ev dekorasyonunun neredeyse vazgeçilmez parçaları haline geldi son zamanlarda. Sevgi ve mutluluk sözcükleri, özel isimler, baş harfler duvarları, kapıları ve hatta tavanları bile süslüyor artık. Yoksa siz hala harfleri ve yazıları kullanmaya başlamadınız mı?  

dekoratif harfler

Öncesinde sadece Noel de veya yılbaşında astığımız yazı ve harfleri şimdi günlük dekorasyonumuzun da bir parçası haline getirdik.  Duvarlarımızı, koltuklarımızı, yataklarımızı bir çerçeve bir resim gibi süslemelerini istiyoruz.

metal dekoratif harfler

Genelde ahşap veya metal olarak farklı karakterlerde yazılmış genel veya kişiye özel yazılar kullanılır. HOME, LOVE, EV, EVİM, AŞK sıkça karşılaştığımız kelimelerin başında geliyor. Bunun yanı sıra isim veya soyisim baş harfleri de dekoratif amaçlı kullanılan aksesuarlardan.  
   
iç mekanda harf dekorasyonu

home dekoratif yazı

love dekoratif yazılar

dekoratif duvar yazıları

love metal duvar yazısı

dekoratif duvar yazıları

dekoratif harfler ve yazılar

dekorasyonda harf ve yazılar

dekoratif r harfi

dekorasyonda harfler ve yazılar

Harfler, özellikle çalışma odaları ve çocuk odalarında raf olarak da kullanılabiliyor. Modoko'da ziyaret ettiğim çocuk odası üreticisi bir firmanın çocuğunuzun ismine göre özel raf sistemi oluşturduğunu öğrenmiştim.

çocuk odası raf sistemi

isim dekorasyonu

Duvar ve kapıların yanı sıra, belki de alışık olmadığımız şekilde, tavanda da harfler, kelime ve rakamlar kullanılabiliyor. Ne yazmasını istediğiniz tamamen size kalmış.

dekoratif tavan yazıları

dekorasyonda harf ve işaretler


harfli kapı süsleri

dekorasyonda harf ve işaretler




Duvara veya kapıya asılan harf ve yazıların haricinde tekstil ürünlerinde de sıkça görüyoruz artık bu stili. Hepsinin  bir hikayesi bir mesajı var aslında. Bu yastıklardan yapmanın oldukça basit bir yolu var. Kendinize özel istediğiniz şeyi kolayca uygulayabilirsiniz. Kendin Yap köşemizde bu hafta içinde paylaşacağım. 

dekoratif yastık modelleri
yazılı dekoratif yastık

Yazılarınızda hep sevgi ve mutluluk geçsin...


12 yorum :

  1. bu ara gerçekten sık rastlıyoruz, ben de antre ve mutfağım için istiyorum. ama tahmin edeceğin gibi ham olarak alıp kendim boyamalıyım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sana da o yakışır zaten. o becerikli ellerden şahane kelimeler, harfler çıkacaktır eminim. Merakla bekliyorum :)

      Sil
  2. ilhamlar alınmıştır:)

    YanıtlaSil
  3. Duvardaki geyik kafasına takılmayaydım iyiydi :(
    Beyaz dolaplara bayıldım!
    Evde harf kullanımı iyi fikir,benim Tchibo'dan aldığım HOME yazısı vardı nereye koydum acaba bulayım onu.
    Güzel bir gün dileklerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaaa ayıp etmişim, olmamış, dikkatimden kaçmış o benim :(
      Tchibo da ben de görmüştüm çok şık olduklarını hatırlıyorum. keyifle kullanmanı dilerim..
      harika bir günün olsun Sevgili Colette

      Sil
  4. bu akımı ben de çok sevdim, ama nerden alıcaz böyle dekoratif ürünleri anadoluda bulmak çok zor.. istanbulda bir nebze daha kolay gezip görüp alınabilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mervecim alışveriş sitelerinde sıkça görüyorum hatta şu aralar bir kaç tanesinde var yine yanlış hatırlamıyorsam. ya da sen ne istediğini söyle alayım göndereyim sana canım..

      Sil
  5. :) Ne güzel olmuş bu post, süper :) Sağol Juliette :) Ben de yaptığım işlerde yazı kullanıyorum artık, hem de Türkçe, misal etamin panonun içine, ya da kapı pervazına keçeden bir "AŞK" ;) Niye anlatıyorum ki bunları, sen zaten biliyorsun :) İngilizce kelimeler kısacık, belki bir müziği de var içinde ama ben artık kendi dilimizde vereyim istiyorum mesajlarımı :)
    Öperim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin AŞK'larını bilmez miyim hiç. hepsi de buram buram sevgi, mutluluk, aşk kokuyor. Hepsi de çok güzeller. Ben de sana biraz olsun ilham verebildiysem ne mutlu bana :) güzel çalışmalarını heyecanla takip ediyorum...

      Sil
  6. Bu post tam benlik, benim duvarlarimi da susluyor harfler sevgili Juliette ;)

    YanıtlaSil

Bunlar da İlginizi Çekebilir