N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Ocak 22, 2014

Stil & Trend : Çerçeve ve Tablo

Geçenlerde paylaştığım Elle Decoration 2013 En Çok Sevilen 10 Evi' başlıklı yazımda, Sevgili Hülya 
yaptığı yorumda duvara çerçeve ve tablo asmanın püf noktalarını sormuştu. Bu konuyu şu anda çok trend olduğu için Püf Noktaları bölümünden ziyade Stil&Trend köşemizde paylaşmayı daha uygun buldum.

Son zamanlarda duvarlar artık, sadece 1-2 aile fotoğrafının, rafın veya tablonun asıldığı, fakat büyük bir kısmının atıl durumda kaldığı alanlardan ziyade, buram buram tarz kokan, kişiliği olan alanlar haline geldi. Peki bu alanları özel kılmak ve tarzımızı yansıtmak için neler yapılabilir? bir göz atalım mı? 



Çerçeveleri simetrik olarak asma modası geçti artık. Elbette bu kesinlikle böyle olmayacak anlamı taşımıyor , isterseniz yapabilirsiniz tabi ki. Ama gelişigüzel, irili ufaklı farklı tarz ve ebatları kombin yapmak daha revaçta. Kendinizi bu konuda özgür bırakabilirsiniz. Bu aynı zamanda size mevcut çerçevelerinizi de aynı yerde kullanma imkanı yaratmış oluyor.


Tablolar, çerçeveler, fotoğraflar sadece duvara asılarak sergilenmiyor. İsterseniz raf üzerlerine, dresuar veya şömine üzerine de fotoğraflarınızı duvara yaslamak suretiyle yerleştirebilirsiniz. 

Dans-le-townhouse.blogspot.com
İçine kurutulmuş yaprak ve çiçekler konulan bu çerçeveler yıllardır favorim diyebilirim. Yıllar önce Ortaköy'den aldığım minik çerçevemden daha fazla almamış olduğuma hala hayıflanırım. 

Banffkiosk.com
Koltuk arkasındaki duvarlar, yatak başlığı arkasındaki duvarlar tablo ve çerçevelerin en çok yakıştığı alanların başında geliyor. Tablolar artık ünlü sanatçıların röprodüksiyonları, manzara resimleri, portreler olmak zorunda değil. Sadece yazılardan oluşan tablo ve çerçeveler de yine çok sık karşımıza çıkmakta. Dekorasyonda yazı ve harf kullanımı ile ilgili fikir almak isterseniz buradan bakabilirsiniz. 



Lushome
Boş çerçeveler, içinde fotoğraf olanlar kadar etkileyici. Burada dikkat etmeniz gereken nokta; öncelikli odak noktası çerçeve olacağı için, kaliteli bir materyalden yapılmış şık bir görüntüsü olmasıdır.  


Son zamanlarda sıkça karşılaştığımız bu rengarenk polyester çerçeveler de boş olarak kullanmak için oldukça şık seçimler. Kuzenim Deli Kızın Çeyizi' nde şık ürünler bulabileceğinizi hatırlatmak isterim.

Deli Kızın Çeyizi
Houseofroseblog.com
Besthomeidea.us
çerçeve nasıl asılır
Designaglow.com 
duvar dekorasyon önerileri
Homenewdecor.com 




çerçeve önerileri
Thriftydecor.com 
Duvarlarınızda sevdiklerinizin fotoğraflarını, tabloları, sevdiğiniz yazıları, harfler ve işaretleri özgürce kullanma zamanı. Tarzınızı konuşturmak için de güzel bir fırsat aslında. 

Uygulamak istediğiniz duvarın ölçülerini alın öncelikle. Sonra elinizdeki tüm materyalleri masanın üzerine koyun. Hangi fotoğraf veya çerçeveleri ön plana çıkarmak istiyorsunuz iyice tartın. Sonra diğer çerçeveleri bu çerçevelerin etrafında gözünüze güzel görünene kadar, 'işte budur!' diyene kadar deneyin. 

Ben genelde böyle durumlarda önce denemeyi yapar, 1-2 saat öylece bırakırım. Bu arada başka işlerle meşgul olur bir süre sonra tekrar başına gelirim. Hatta ortamınız müsaitse 1 gece dinlendirin, olgunlaştırın çalışmanızı. 'İşte budur!' hissini tekrar hissediyorsanız zaten olmuş demektir. 

Duvara asmaya başlamadan önce, aldığınız ölçülere göre, kurşun kalemle duvarı fazla zedelemeden işaretleyin. Eğer çivi çakarak asacaksanız ilk denemede düzgün bir şekilde asmanız oldukça önemli nede olsa. Ama yine de bu sizi korkutmasın, yanlış da yapsanız hiç bir şey çözümsüz değil :))

Hadi bakalım şimdi sıra sizde. Hayatınızı ve tarzınızı duvara yansıtmanın sırası...

  


21 yorum :

  1. ben bu aralar kafaya taktım bu çerçeve işini :)
    evden gitmeden güzel güzel çerçeveler alıp bütün ailemin fotoğraflarını koyup güzel bi duvar dekorasyonu yapma niyetim var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mervecim ailenden uzak olacağın için onların fotoğraflarıyla yapacağın dekorasyonun senin için manevi anlamı da derin olacaktır. Eminim çok güzel bir kolaj yaparsın.

      Sil
  2. Sevgili Juliette ne tesaduf ayni dakikalarda duvarlar ile ilgili post paylasmisiz ;)
    Cok guzel fikirler calicagim fotolar var, bos cerceveleri uzun zamandir uygulamayi dusunuyordum birde siyah yatak ortulu oadaya bayildim.. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar moda ki Sevgili Ayfer hepimizin de dikkatini çekiyor haliyle. Paylaşımlarımız paralel gidiyor doğal olarak :)) Bloğuna bakıp senden de fikir alacağım elbet.
      Sevgiler canım...

      Sil
  3. Fotoğraflar ve çerçeveler; bence evin yaşandığını en çok hissettiren nesneler. Ben de fotoğrafların bir kısmını patchwork gibi planlayıp çerçevelerde kullanmayı istiyorum. Bakalım, nasip.:)
    İnşAllah bir gün böyle sevimli ve hoş bir evim olur. Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim tez zamanda istediğin şekilde yaparsın patchwork çalışmanı Bahçeperim. Fotoğraflara bakmaya doyamıyor insan nede olsa. Uygulama da güzel olursa keyfine diyecek olmaz :)))

      Sil
  4. Bayılırım çerçeve, tablo, ayna asmaya duvarlara! Son yıllarda biraz daha sadeleşip, tarzı ve anlamı olanları tercih etsem de yine tutamam kendimi! Görseller de fikirlerin de harika canım. Yİne eline sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Petekcim beğenmene sevindim. Yaş aldıkça ( :-)) ) insan daha seçici oluyor elbet. Ben üniversite yıllarımda öğrenci evimin duvarlarına herşeyi asardım. Ama şimdi 30 defa düşünüyorum :))

      Sil
  5. Sevgili Juliette, yardım talebimi karşılıksız bırakmadığın için çoook teşekkür ederim. Harika paylaşımlar yapmışsın. Masa üstüne koyup dinlendire dinlendire bakıp karar verme fikri çok iyi. Hata yapmaktan da büyük ölçüde kurtarır beni. Çivi çakmaktan çok korktuğumu paylaşmıştım ya seninle, gerçekten çekiç ve çivi korkutuyor beni. Ya yanlış yere çakarsam, ya beğenmezsem. Panik hallerinde çerçeveleri istifleyip duruyorum. Tabi bunda tüm evimin kağıt kaplı duvarlardan oluşmasıda büyük bir etken. Dönüşü zor olur diye düşünüyorum. Senin fikri ilk fırsatta uygulayıp, bir cesaret çekici alıcam elime. :) Yeniden teşekkürler, sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hülya işte bloğumun anlamlı ödülü :)) senin bu mesajın. İşine yaramasına çok sevindim, fikirlerime değer vermen uygulamayı düşünmen benim için çok çok önemli.
      Atalarımızın bir sözü var 'Elini korkak alıştırma!' son kararını verdiğinde vur gitsin çekice. Eminim sonuç harika olacaktır :))
      Sevgiler..

      Sil
  6. canım yine harika bir post olmuş senin bloguna gelince içim açılıyor.Çok güzel paylaşımların var teşekkürler güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika içini açabiliyorsa sık sık gel o zaman. Her gün yeni bir paylaşım olur burada ;)
      Sevgiler...

      Sil
  7. fazlası bana biraz kalabalık yapıyor gibi gelsede birkaç tanesini birarada görmek hoşuma gidiyor. özellikle şu tek kişilik yatağın üzerindekiler ve içi kaşık çatallı olanlar çok hoşuma gitti. ne güzel fikirler alıyorum paylaşımlarından,teşekkürler canım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan molacım o kaşıklı olanı yayınlarken aklıma ilk sen geldin. Bunu dener mi acaba diye aklımdan geçmedi değil :))) Birbirimizi hiç görmesek tanımasak da tarzlarımızı biliyoruz ya az çok. Bayılıyorum bu hisse :)))
      Sevgiler canım...

      Sil
    2. ha ha haaa:)) gönüller bir olunca sonuç da budur. dur ben bir gidip geleyim de İzmir'e, denemek aklımdan geçmedi desem yalan olur. yani hislerin %100 doğru çıktı canısı:))

      Sil
    3. işte budur :))) hadi git gel bekliyorum o zaman. bakalım neler çıkacak :)))

      Sil
  8. Teşekkürler bu güzel paylaşım için!
    Seviyorumm bu çerceve işini şuan evimde bi duvarım öyle sevdiklerimin resimleri var benim renkli çercevelerimde. Ama yeni gelin evimdede kullanmak istiyorum bakalım belki biraz daha klasik bi tasarım yapabilirim bu sefer :)
    Ama şu bilir şunu söylerim başkasının evini yapmak kolay da insanın kendi evini yapması en zoruymuş bir mimar için!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süperrr biri yeni gelin evi mi dedi ne zaman nasıl neler olacak merakla bekliyorum :)))
      Ben burada şunu şöyle yapın, bunu böyle yapın , şöyle olsun böyle olsun diyorum ama bir de benim evimi görsen kırk defa düşünüyorum karar vermeden önce:)))
      Evini keyifle döşemeni dilerim. Sevgiler...

      Sil
    2. Bende ne çıkacak ortaya merakla bekliyorum ne yalan söyleyeyim :))
      Herşeyi yapasım ama birazda yapmayasım var. En sonunda çıkacak şey inşallah karma karışık (hatta bizde çok yaygın bir söz var çingen çadırı die :) bu durumum için birebir oldu.) bişi olmaz az şundan az bundan derken :D

      Sil
  9. Süper fikirler, uygulamalar, teşekkürler Sevgili Juliette :) Bizim için bunları uygulaması zor olsa da (çünkü her yerde birşeyler asılı bizim evde, milim yer yok böyle kolajlar yapabilecek) bakması süper :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin duvarların da harika Sevgili Esen. Kalpler, nazar boncukları, twitty ler... hepsi birbirinden eğlenceli ve keyifli :))

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir