N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Şubat 11, 2015

Stil & Trend : 2015 Yılının Rengi Pantone Marsala

Bedeni ve ruhu zenginleştirerek özgüvenin ve kararlığın açığa çıkmasını sağlayan bir renk olarak tanımlanan 'Marsala';Pantone Renk Enstitüsü tarafından 2015 yılının rengi seçildi. Zarif ve güçlü bir etkisi olduğu vurgulanan rengin, asalet ve zenginliği ifade ettiği belirtiliyor. 
  


2012 yılında turuncu tonlarında Tangerine Tango, 2013 yılında Zümrüt Yeşili Emerald, ve 2014 yılında Işıltılı Orkide Pembesi Radiant Orchid'den sonra bu yıl koyu tonlarda bir renk olan Marsala'nın seçilmesi başlangıçta tepkilere yol açmış olsa da, hem dekorasyonda hem de moda da yerini çoktan almış durumda.


Marsala, adını Sicilya'da yapılan tatlı bir şaraptan alıyor. Kahverengi ve mor tonlarını içinde barındıran renk; mutfak, yemek odası, oturma odası ve yatak odalarında rahatlıkla kullanılabilir.  


Evinizin salonunda duvar kağıdı, boya veya üst resimdeki gibi bir lake kaplama ile Marsala'yı kullanabilirsiniz. Koyu bir renk olduğu için duvar kaplaması düşünüldüğünde sadece tek duvarın bu renkte yapılması oldukça etkileyici bir sonuç verecektir.

Salonda koltuk ve sandalye döşemeleri, halı, dekoratif yastıklar, perdeler veya aksesuarlarda Marsala'yı kullanmak mümkün. Oldukça sofistike bir etki bırakan rengin ölçüsünü istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. 




Marsala bir çok renkle kombin yapılmaya elverişli olsa da gri, camel ve gece mavisi en çok yakıştırdığım renklerden oldu. Bunun yanısıra, mavi ve turkuaz tonları, pudra pembesi, yeşil, turuncu gibi çok sayıda renkle de harika sonuçlar almak mümkün. 


Marsala aynı zamanda özellikle gold aksesuarlarla da çok etkileyici sonuçlar yaratıyor. Bu yıl yine metal ağırlıklı bir yıl olacağı düşünüldüğünde bu güzel ikiliyi sıkça görmemiz kaçınılmaz olacaktır.  


Döşemelik kumaşlarda Marsala en çok kadifeye yakışıyor olsa da, yatak odası ve mutfak tekstilinde farklı kumaşlarda da şık sonuçlar alındığını görüyoruz. 



2015 düğün sezonunda da oldukça tercih edileceğini düşünüyorum. Bununla ilgili olarak önümüzdeki günlerde ayrıca bir paylaşımım olacak. Düğün etiketli yazılarımdan takip edebilirsiniz.


Dekorasyon dolu günleriniz olsun...

Juliette 


5 yorum :

  1. gerçekten zor bir renk ama bir o kadar da sıcak, turkuaz ve camel renklerle uyumunu bende son derece başarılı buldum..
    bu güzel paylaşım için teşekkürler,

    YanıtlaSil
  2. birçok renkle uyum sağlayabilmesi çok güzel...böylelikle hem uzun soluklu hem de fonksiyonel bir renk ve dekorasyon haline geliyor uygulamalarda :)

    YanıtlaSil
  3. ben de çok severim bu rengi ama nedense bazı renkleri daha çok kullanmak için bekliyoruz sanki birileri ön plana çıkarsın. göz alışınca kullanmak daha kolay oluyor gibi bir eşyayı, rengi.
    çok güzel bir şekilde paylaşmışsın dönüp bir daha bakıyorum şimdi. sevgiler canımm.

    YanıtlaSil
  4. Benim Ki$ rengim, cok severim kendilerini 😘 Salonumun onceki renk tonuydu hic bikmamistim.. Ne guzel gorseller tekrar marsala'ya donus yapmak istiyorum😍 sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Galiba benim koltuklarım bu renk. İçinde dediğin gibi gold ile hoş bir ambiansı var.:)

    YanıtlaSil

Bunlar da İlginizi Çekebilir